26 Julai 2013

JJCM | Bariani Ori Kinrara, Bandar Kinrara

Ahad baru-baru ni tengok Jalan-Jalan Cari Makan
Diorang pi pekena nasi bariani
Nama tempatnya Bariani Ori Kinrara
Perghhh! Tengah-tengah hari camtu tengok JJCM mmg masak la! Haha!
Sume makanan pun nampak sedap =p

Dan disebabkan bariani yang nampak macam best tu la
Kami pun menjalankan misi JJCM kami sendrik haha!

Hari Rabu aritu, disebabkan kesuntukan masa utk memasak
Dan dah rancang nak pi JJCM malam tu
Jadiknya masa berbuka MamaZN makan kuih Jeniffer Lopez jek
Pas Maghrib baru gerak pi makan nasi bariani :)


Kami tak pegi di siang hari ok! haha!
Kang ada yang naik van jenazah plak kang! =p


PapaZN awal-awal dah survey thru google map
Supaya tak sesat! Hehe
Naseb senang jek nak mencari tempat ni :)

Bila sampai tengok takde orang pun, hehe
Rupa-rupanya baru jek lepas buffet berbuka puasa
Kami plak datang bukan utk berbuffet, nak ala carte jek
Naseb baek masih ada makanan lagi :)

Untuk buffet berbuka puasa kat Bariani Ori Kinrara ni
Dewasa : RM25, Kanak-kanak (6-12thn) : RM12


Simple jek kedai nya :)
Tapi selesa dan tenang




Bariani Ayam Goreng Berempah - RM10


Bariani Kambing - RM12


Sebenarnya MamaZN teringin nak makan coney dog atau burger bakar atau mi bandung
(amboi, banyak nya teringin! =p)
Tapi sebab bulan Ramadhan, diorang tak buat menu tu
Yang ada nasi bariani saja, huhu!


Menu yang MamaZN teringin nak makan :)


Bukti Qi ada datang sini ^__^


Secara keseluruhan, MamaZN suka! :)
PapaZN pun sama
Kalau PapaZN suka, maknanya memang bleh dtg lagi la pasni
Nasi dia sedap! Serius sedap!
MamaZN pilih bariani ayam goreng berempah
Sebab nak suapkan ZakwanNayli sekali

Last-last kami order lauknya sahaja untuk sahur nanti, hehe
Ayam masak merah & kambing

Yang paling rasa terharu nya tu
Owner Bariani Ori ni tapaukan utk kami bubur lambuk & kuih muih
Alhamdulillah, murah rezki


Tah bila la nak datang sini lagi, hukhuk!

14 comments:

syawalsimpsons berkata...

sue lambat sikit beriani ni..

intanfirdaus247 berkata...

Salam Ramadhan..yes..akak penah pegi sini..memang dekat dengan rumah je…nasi beriani daging kambing sedap..hehe….

el berkata...

mn2 nasi pun sodap
tp2 nasi yg berahi2 ni eh beriani2 ni hehehe

fazilzura berkata...

adoiiii ... sentp tgk gmbo ..

zety berkata...

wahh idea ni buke dgn nasi beriyani..huhu

lia berkata...

Bole kabo ke Mr Fallah ni sbb dia suka beriani yg ada ayam goreng....

ch@ berkata...

seronoknya berbuka di luar sekali sekala. stakat ni mmg berbuka di rumah sahaja.

zarena heeney berkata...

nasi beriyani ena kurang skit
still nak nasi jugak

Adlin Mohamad berkata...

lum try buffet lagi ..survey rege dulu hehhehe

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Murah hati tn kedai tu..:-)..nway tgk nasi beriani rase lapar lak..hehe

MRS. K berkata...

klu harga gitu still murah la utk buffet

ALoNa CintamaniszLite berkata...

dlm bulan ramadhan ni..gambar air yg paling menggiurkan.. :p

PUANSTOBERI berkata...

kinrara... huiii..jauh sgt ni dari tpt akak.. akak takde makan luar pun puasa ni.. hurmmm (-_-")

eima berkata...

tu la bru tgk dlm JJCM TV3 tu ... mmg nampak besh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...