30 Julai 2013

Iftar Bersama Geng Sekolah :)

Assalamualaikum! :)

Jauh perjalanan kami pada Ahad lepas
Dari Teluk Intan jam 10.30 pagi
Pastu pitstop jap kat Kapar
Jam 6.30 petang kami ke TTDI Jaya pulak
Tu tak sampai BSP lagi tu huhu!

Kami ke TTDI Jaya utk penuhi jemputan iftar
Bersama geng masa sekolah dulu
Alhamdulillah masih close sampai skrg :)
Tahun lepas berbuka puasa secara potluck kat umah kami
Kali ni tukar venue plak :)
Masih secara potluck
Tapi yang datang semua menu 'tunjuk' kat PARAM, hehe
Tuan umah jek yang memasak
TQ tuan umah, Zaim & Zaza!

Kali ni tak berapa ramai
Ada 6 famili jek
Ok la tu dari tak takde langsung
Alhamdulillah jugak kami dapat join
Sebab kami balik kampung
Naseb tukar tarikh, hihi :)

Menu dari tuan umah sangat maveles!
Ada nasi ayam, puding karamel, kerabu mangga
Ada yang bawak pizza Papa John
Ada yang bawak aiskrim & air
Kami plak bawak ayam bakar & popia basah
Menu tunjuk-tunjuk jek hehe

Seronok sekali sekala dapat berkumpul ramai2 camtu
Memang selalu tegur sapa kat group Whatssup
Tapi bila dah berjumpa lagi havoc la jawabnya :)
Memang best!

Yang tak bestnya
Kami kena balik awal uwaaa!
Nayli dah wat perangai
Tu la dia kalau tak tido siang
Makpak terpaksa la berkorban demi anak =/

In shaa Allah, pasni kumpul time raya plak ek geng! :)

Bila dikenang-kenang balik, dah 15 tahun kami berkawan, Alhamdulillah...

Ps: Gambar2 bukan dari MamaZN, tapi dari kawan2 yg share kat Whatssup. Kredit utk mereka! :)

11 comments:

syawalsimpsons berkata...

berpeloh nampak papaZN makan pizza tala kat die sowang jaa...kakakakkakka

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jue takde pun geng sekolah yang nie...semua dah bawa hala tuju masing2..tinggal sorang je yang memang betul2 rapat sampai sekarang

el berkata...

sedapnye popia tu
nak pi cari kat param lah nti hahaha

best dpt close ngan kwn2 sekolah
el mmg x close pun..mmg black listed..hehe

eima berkata...

gambo last tu papaZN gedik ... hahhaha

Gieyana berkata...

Perghh meriahnyaa...dulu rajin gk berbuka ramai2 cmni but now msg2 dh dok jauh..so x dpt la...:)

JaSSNaNi berkata...

mesti seronok.. makan makan.. lepak2.. sembang2.. tapi mmg pun kena ikut mood anak2 kan.. :D sabor je ler..

::NureeN:: berkata...

mmg seronok abes la iftar mcm ni... smbil mkn lepak2 n tgk telatah anak2

Sidratul Muntaha berkata...

popia basah tu mati2 aku ingat sengkuang calit

ALoNa CintamaniszLite berkata...

kerabu mangga?? mm..dappp..

mama lieyna berkata...

Meriahhh..best la... :-)

Fiza Rahman berkata...

Bestnya. Meriah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...