22 Julai 2013

Giliran Berbuka Puasa Dengan Famili Mertua :)

Assalamualaikum
Alhamdulillah, masih lagi diberi peluang utk melakukan ibadah puasa hari ini
Moga terus diberikan kekuatan

Kawan-kawan cemane?
Mesti dah start shopping raya kan?
Huhu, bestnya!
Sana sini sale uols! Giler kentang la!
Hajat di hati macam nak shopping raya jugak
Tapi tu la, sebab sebelum ni dah beli sikit-sikit
Kang membazir la pulak kan? Hmmmm
Tengok la nanti, teringin jugak nak merasa kemeriahan shopping raya, hehe
Takde barang nak dibeli, kita jalan-jalan jek la tengok gelagat orang nanti ;)

Okeh, nak citer pasal weekend kitorang baru-baru ni :)
Kalau sebelum ni, kami meluangkan masa 
Kali ni turn famili PapaZN pulak

Kalau sebelum ni dengan famili MamaZN kami pilih buffet berbuka puasa
Kali ni kami pilih untuk berbuka kat umah secara potluck
Lokasi berbuka adalah di rumah SIL di Bangi
BIL datang dari Bandar Mahkota Cheras
Kami datang dari Bandar Saujana Putra
Bertemu kat tengah-tengah, di Bangi ^______^
Kebetulan bapak & adik PapaZN pun datang dari kampung
Jadiknya bertambah meriah la lagi suasana

Bila cakap potluck, MamaZN terus blur nak bawak apa
Biasanya kakak PapaZN sure masak banyak dan pelbagai jenis, hehe
Segan la pulak kalau tak bawak apa-apa, huhu!
Last-last, PapaZN cakap takyah bawak makanan yang berat-berat
Jadiknya kami bawak kuih tepung pelita, murtabak & ayam golek 
Dengan sambal tomato requested by adik ipar MamaZN :)


Macam-macam adaaa! ;)


Masa sampai tu, tengok makanan dah siap terhidang
Wah-wah-wah!
Cakap jek nak apa, sume pun ada :)
Bihun sup, nasi impit, kuah kacang, ayam masak merah, kari ikan, ikan talapia goreng
Bubur kacang, makaroni & kencur (tau tak apa itu kencur?)

 Pastu, bila BIL sampai biras MamaZN bawak pulak kerabu & agar-agar cendol
Alhamdulillah, kenyang pun kenyang
Seronok pun seronok sebab dapat berkumpul ramai-ramai
ZakwanNayli pun kemain happy lagi dapat berkumpul dengan sepupu-sepupunya :)




Jumaat ni kan cuti kan sempena Nuzul Quran
Ada sesape yang tak cuti? ;)
In shaa Allah, kami akan balik ke kampung
Tak sabar nak balik kampung!


17 comments:

mama tisya berkata...

meriah...tk cuti sbb kj kt kl

syawalsimpsons berkata...

putrajaya tak cuti..keje...selangor je cuti...sedih..mmm....banyak makanan tu yee

mama lieyna berkata...

Waah bestnye potluck berbuka puasa.. :-)
Meriah orang, meriah la makanannye... syioook..

Oooh akak balik kg gak, smbung cuti awal sehari dan lebihkan sehari, jd 5 hari cuti..lalala...

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

bestnyajuadah berbuka

lia berkata...

wahhhh meriah nyer makanan.... makan ramai2 gini, mmg happening & lg makan byk kan he3

eda_ej berkata...

wahh.. penuh tikar dengan makanan.. kalau potluck cam ni la.. kite bawak sikit tp bile kumpul2 dah banyak..

Adlin Mohamad berkata...

kita blk kampung 6hb terus raya hehhee..meriahnya food best juga buat style pot luck ni kan ..

lieyalatif berkata...

fuhh meriah nad...mcm2 ade hah....tak terase semua kate org...tapi kalo lieya boleh jek cover....lepas magrib ade second round plak hahahahaaha...

tu le, untung negeri yg cuti nuzul alquraan...putrajaya tak cuti ...sob sob sob...

eima berkata...

wahh macam2 ade ... kencur tu pe ....

Zura@Iwan berkata...

bestnya dh ikut turn yer..
akak miggu pertama ritu dh blk berbuka ngan mertua...
insyaAllah coming weekend blk kg akak plak..

Masya berkata...

terasa kemeriahannya kan...

itulah jumaat ni dah nuzul quran, cepatnya dah 17 ramadhan .. kami nak shopping.. harap semua sihatlah naknya baru blh jalan²...

el berkata...

tudia aihhhh
lau x kenyang xtaulah hahaha
meriah kan lau dpt berbuka mcm ni
el x kesempatan lagi berbuka ngan keluarga el kt kpg
wiken ni baru balik

sopin raya?sblm ni dh skit2 sopin..
aah mmg juling pun dok sales sn sini
giler hatiku x teruja kahkahkah
sure ada beli skit heheh

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad,k.atie blm sempat lg nak brbuka puasa ngan family kat kg lagi :(

ismaliana sulaiman berkata...

seronoknya nad makan ramai2.. akak lambat lg nak dpt peluang mcm ni.. lg 2-3 hari nak raya nnti baru dapat blk kg... sempat lah berbuka bersama adk beradik

Fiza Rahman berkata...

Bestnya potluck. Seronok dpt buka posa ramai2 kan.

Bangi kat mana Nad? Aku seksyen 7. Bley dating klo dtg bangi ☺☺

Ya ALya berkata...

kencur tu biasa kami masak ikan keli masak kencur.....sedapnyer.....ya cuti....hati2 balik kpg yer nad....

ch@ berkata...

best sangat. memory terindah ni. untung sgt adik beradik ramai kan kak? seronok tgk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...