08 Julai 2013

FRUST Dengan Mi Udang Mak Jah & Kota Ngah Ibrahim

Hajat di hati memang nak pi JJCM
Nak pi Kuala Sepetang makan mi udang, yummy!

Dalam kul 1.30ptg kluar dari hotel menuju ke Parit Buntar dulu
Sebab nak pi melawat new born baby kawan SERATAS
13 tahun dah kot tak pi umah kawan ni, hehe
Time dorg kawen aritu pun, kami tak dapat pegi 
Sbb MamaZN tgh mengalami alahan teruk time preknen kan Nayli

Balik dari Parit Buntar ingatkan nak pi JJCM la ke Kuala Sepetang
Semangat dah ni! :)
Perjalanan bleh tahan jauh gak ke dalam nun
Kereta-kereta & bas yang menghala ke Kuala Sepetang punya la banyak
Tapi yang menghala ke Taiping ada la baru beberapa buah
Nampak sangat masing-masing pun ke sana semata-mata nak merasa mi udang

Tapi tu la tu...
Sedih btul la
Kedai Mi Udang Mak Jah yang kami teringin sangat nak pi ni 
Dah ditutup sementara! Huhu!
Taktau la apa kesahnya tu
Disebabkan memang dah aim nak ke Kedai Mi Udang Mak Jah 
Dah tak pandang pulak kedai-kedai mi udang yg lain
Sebab rata-rata kedai mi udang yang ada semua pun penuh! Full house!
Dengan ada rombongan bas baru sampai
Hmmm, tak larat kami nak tunggu karang

Takde rezeki kami nak pi merasa mi udang glamer kat Kuala Sepetang huhu

Konon-kononnya sebagai pengubat duka
Nak pi la melawat tempat bersejarah - Kota Ngah Ibrahim
Tak kenal? Sila google, haha! =p

Alahaiiiii
Awat macam tak terjaga ni?
Nak masuk pun macam takut-takut jek
Sebabnya kami nampak dari kejauhan 
Yang pak guard tu siap baring-baring lagi kt depan pintu 
Eee, macam tak semenggah jek
Takpela, dapat bergambo pun jadik la, huhu




Huhu!
Frust tak dapat makan mi udang
Naseb baik tak ngidam ;)


11 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

laa..pesal tak masuk??
Masuk jer pintu tu..ada orang jaga kaunter. Dan ada buku log utk catatan korang dtg situ.
Leh laa tgk pameran tingkat bawah dan naik atas. Pakcik guard tu biasa laa..situ panas...letih2 dia baring2 laa, huhu.
Kat situ masih terjaga wlpn orang tak brp berminat nk masuk tgk.

mama lieyna berkata...

huu..

mungkin tak ramai yg kunjung tempat tu kot, pak guard pun jd malas..sayangnya...

alahai nayli, makin bijak ebrgambar..cunlah~

Masni Syafie berkata...

mee udang pulau sayak kan ade...

Nory Zoulkefle berkata...

dengar kata mee udang kat kuala sepetang tu sedapp, udang pon besar2,tapi nory tak pernah try lagii..hehe

syawalsimpsons berkata...

ala baru nak tau rasa camne

lia berkata...

kt lak frust sbb mee udang smlm x sesedap d sangka hu3

MrS. F!zA berkata...

kelakar plk kata pak guard baring2..mcm tkde keje plk

Masya berkata...

lah hai.. dah jauh².. x merasalah pulak...

Mama Lynd berkata...

Ohhhh Nayli Pojaan hatiku..

Fiza Rahman berkata...

Alahaiiii...kecewanya. APa kata ko gi cawangan mee udang mak jah kuala sepetang ni kat wangsa walk sana. Aku pernah makan...sedap ☺☺

mama tisya berkata...

p mkn mee udang mak jah kt kl la tp akk p kt area wangsawalk aritu tk sedap pn...mayb kena mkn yg ori kt kuala sepetang abru sedap..tkpe nad bole p lg kuala sepetang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...