12 Julai 2013

Cerita Pagi Ahad

Ahad aritu adalah hari ke Pasar Borong Selangor
Sebab nak membeli lauk basah utk stok bulan Ramadhan
Tapi sebelum ke pasar, kita singgah kedai mamak jap - pi sarapan :)

Zakwan macam biasa la, order megi goreng
Nayli plak makan macam-macam
Semua pun amik sket-sket dari Papa, Mama & Abang Zack :)



Ramai sungguh manusia kat Pasar Borong Selangor aritu
Masing-masing pun nak beli lauk basah utk stok bulan Ramadhan jugak kot?
Biasanya kalau pegi, takde la seramai itu
Kali ni pergi, cam payah sket bila bawak budak-budak
Sesak!

Memang best membeli kat Pasar Borong Selangor tu
Macam-macam ado! ;)

Dah lepas membeli semua barang yang ada dalam list
Time nak balik tu, ternampak la ada orang jual kerang RM4/kilo
Makkkk, beso-beso!
Geram plak rasanya
Terus suh PapaZN beli sebab nak buat kerang rebus




Rasa macam nak pegi pasar borong lagi la Ahad ni :)



13 comments:

JaSSNaNi berkata...

tengok mee maggie tu pun sedap.. wakakakakakak.. terliur dik non..

ismaliana sulaiman berkata...

aduhh...klu dah namanya buan pose tgk kerang pun t'liur huhuuu.. akak suka kerang rebus+halia & daun kunyit pastu cicah plak dgn sambal kicap n perahkan limau kasturi...perghhh... sekilo pun x cukup nad... ;)

Adlin Mohamad berkata...

sedapnya kerang .. minggu ni mmg kena pi pasar stok xde kitaorg beli sikit2 sbb takut bazir kan mak ni malas masak kekeke

syawalsimpsons berkata...

SEDAPNYER MEMASING MAKAN YEE

Gieyana berkata...

Tetiba rs teringin lak ngan kerang..hahaha..sabar ja i./)

Azura Aziz berkata...

alamak nad, tetiba nak mkn kerang rebus la huhu...

el berkata...

lau pergi pasar kan sure meroyan..
sbb byk sgt yg segar2 tgk dlm pasar tu semua nak beli...tgk tu eh nak masak ni..tgk ni nak masak itu hahahah boleh abiskan byk duit tau pergi pasar..bab2 pasar ni el serah je kat en. hb..dh tgjwb dia pergi barang basah hahahaha

kerang..mcm nak wat mee kari kerang lak wiken ni hehe

lia berkata...

dpt kerang rendang pon sedap gak kan he3

Ratu Hatiku berkata...

comelnya Nayli :)

Eliss Mie berkata...

terliur kerang rebus. cis :p

mummy_ayu berkata...

ye la.beli barang kat pasar memang best..dah la fresh2..murah pun murah..cuma tu la ramai org ..nak bawak budak2 lagi.memang adventure

Zura@Iwan berkata...

lama tk mkn kerang la..
ala bestnya...
akak suka kerang bakar or rebus..perghhh..

eima berkata...

aku suka kerang rebus mkn ngan air asam sedap..... hmmm kecur la plak air ptg2 ni ....

hari ni bz sikit ptg2 br leh jln2 ... entry non ado

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...