16 Julai 2013

Buffet Ramadhan @ Bayou Coffee House, Cyberjaya - Part 2


Ini sambungan dari citer semalam ^_____^

Tapi tu la, bila citer pasal buffet Ramadhan ni ada la yg suka dan tak suka
Ada yang kata tak puas, membazir sebab mahal & tak berbaloi
Takpe, it's ok... Pendapat masing-masing
MamaZN terima :)

MamaZN pun takde la suka sangat pun buffet-buffet ni
Tapi sebab berbuka bersama keluarga tersayang kan, wajib la join sekali :)
Kalau nak harapkan kami 4 beranak jek, mmg sampai bila-bila pun tak pegi
Baik berbuka kat umah jek, hehehe

Okeh, kita sambung balik sket ek!


Kami sampai Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya ni jam 6.30 petang
Tau kan kat mana?
Kalau tau Taman Tasik Cyberjaya, mesti tau kelab ni, hehe
Landmark nya, belakang bangunan Majlis Perbandaran Sepang & MMU

Masa sampai tu memang just nice la
Sebab sekali sampai dengan AtokNenek, Aunty Wawa & Aunty Yaya


Kat lobi kelab :)


AtokNenekZN bersama-sama 5 orang cucu, Alhamdulillah :)
Tengok gaya Nayli! Over! Haha!
Baby Khadeeja Nur Jasmin (AtokZN pegang)
Nur Aiesya Humaira, Nayli Az Zahraa, Zakwan Afif Najmi & Muhammad Adib Rayyan


Pada mulanya Aunty Wawa mintak nak duduk kat belah dalam dewan
Dalam dewan ada aircond
Almaklum, bawak budak. Takmo diorang kepanasan
Tapi duduk dalam dewan tak best sebab jauh dari hall makanan hehe
Jadiknya kami tukar tempat
Dok luar jek


Port baekkkkk punya! =p
Jangan risau, tak panas pun sbb ada kipas pastu suasana lebih nyaman
Yang penting, senang & dekat nak pi amik makanan berulang kali
Haha! 
Variasi makanan sangat banyak walaupun tak mewah
Maksudnya kalau jenis nasi tu ada la 2 jenis nasi jek - nasi putih & nasi briyani
Takde la nasi dagang, nasi tomato, nasi kerabu
Kalau kat Buffet Ramadhan Hotel De Palma ye la banyak choice nasi ni
Tapi kat sini tak
Jenis-jenis mi pulak yang ada mi goreng mamak, laksa, spageti
Pastu ada bubur lambuk, rojak mamak, rojak buah, roti naan
Ada jugak sup tulang & ayam goreng berempah
Kuih-muih & agar-agar pelbagai jenis
Walau saiz nya comel-comel tapi just nice la, sekali ngappp masuk mulut, hehe
Buah-buahan pun ada macam-macam jenis
Air plak aritu ada air jagung, air mango, air anggur, air sirap selasih
Air panas ada air kopi & teh tarik
Dan sebenarnya, menu paling special kat sini adalah kambing bakar, uols!
Memang terbaikkk! Serius sedap!


Ini port roti naan, kambing bakar & mi goreng mamak


Sini port nasi bersama bermacam-macam jenis lauk
PapaZN tengah diskus pebenda la tu dgn Uncle Najjib =p



Ni port kuih-muih & agar-agar & rojak


Kesimpulannya (lagi sekali, pendapat peribadi ^_^)
Memang sesuai utk aktiviti berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-taulan
Harga berbaloi dengan pelbagai jenis makanan yang sedap-sedap
(terutama kambing tu, mbekkk! =p)
Suasana nyaman, tenteram, tak sesak
Takde la sampai kena beratur nak pi amik makanan 
(macam kat Hotel De Palma, sampaikan nak berbuka pun sambil Q, hukhuk!)
Surau pun selesa walaupun bukan la luas mana pun
Tapi ok la

Kat sini boleh makan sampai jam 9.30 malam
If ada pembaziran setiap meja tu kena RM10 tau! 
So, jangan membazir! Hehe

Andai kata la kalau ada kawan-kawan yang berhajat nak berbuka kat sini
Tips dari MamaZN, hehehehe
Pilih meja kat belah luar berbanding kat dalam dewan ^_^
Tapi terpulang la kan, ikut keselesaan kawan-kawan jugak

Hope dapat membantu :)
MamaZN suka jek share menda yang best2 camni, haha! 


Untuk reservation, boleh refer no telefon yang ada dalam gambar ni :)


Tapi kan, MamaZN mintak maaf awal-awal tau!
Andaikata menu @ suasana yang MamaZN alami ni
Tak sama dengan pada sesape yang pegi nanti
Kot la kan, dia ada buat perubahan menu @ meja makin bertambah ke
Sorry sesangat if itu terjadi
Harap maklum :)

22 comments:

Adlin Mohamad berkata...

beatnya kita x pernah makan bufet bulan ramadan kat kelab2 atau hotel pernag makan bufet kat restoren arab je hehehe

sesekali berkumpul ramai2 meriahkan

lia berkata...

ececececeeehhhh apa lak mintak2 maaf ni nad... ni review pada hari kejadian apa berlaku pada nad... those yg x paham & fire nad tu, sila la report kat kami2 blogger yg support nad he3...

Myra Jay berkata...

Betul tu Sis, bila bersama keluarga rasa lebih meriah dan best ;)

eima berkata...

skrg ni dlm entry ko ko asek mintak maaf je la ... hahaha sabo jela .. biar la ape org nk ckp tu ...

hmmm ade port mamak tu yg besh tu .... tp aku mmg takan pi la ... sbb mahai ngan kami 4 branak ... kompom kena cas RM10 tu sbb pulun amik pastu takleh nk mkn kalut ngan anak

Masya berkata...

berbaloi lah dgn harga rm 45.00 wahh ada kambing .. kalau hubby tahu ni.. mahulah dia ajak jugak.. kikikiki .. tp ramai2 bestlah kan.. kalau 3 beranak jer.. mana best huhuhuhu .. yg penting ada surau.. sesuailah bwk budak2..

MRS. K berkata...

taon ni takde cadangan buka puasa buffet lagi. slalu tiap2 taon mesti pi. klu pg pon kat equestrian putrajaya je kot. senang. depan umah jer. huhuhu

syawalsimpsons berkata...

bestnya...sue tak penah lagi makan buffet lagi...

lieyalatif berkata...

hmm gitu le nad...bukan semua sependapat ngan kite...mcm lieya sendiri setakat sekali pergi buffet ramadhan ape salahnye...lagi2 dgn ahli keluarga sendiri atau kawan baik...seronok jugak...yg penting tepuk poket tanye duit kan...eheheheehe

selesa la tempat die nad...port yg korang pilih pun mmg privacy tuh...sonok pi amik2 mknn n makan tanpa org2 lalu lalang...

MrS. F!zA berkata...

tringin jgk tp tulah kami jnis berbuka makan skit je..pstu tkleh sumbat dh..mmg kompom lah bazir..kt rumah kalo pekena mee tomyam ke smpi ke sahur lah baru mkn nasi..makanan lain tkleh msuk dh.

mama tisya berkata...

meja dkt ngan tmpt buffet tu bgs..senang nk ulang alik amik makanan..hehehe

mama tisya berkata...

yg mkn kt halia tu 45% diskaun bkn 50% ..not bad la..food nye sedap

ALoNa CintamaniszLite berkata...

oww..korang takde panggilan maklong, makngah ke apa ek bila anak2 sedara nk panggil..contoh zakwan nak panggil aunty wawa...dia panggil aunty wawa aje laa, ye..takde laa makngah ke apa cenggitu??

**sori komen tak kena ngan entry, hehe.

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jue memang tiap2 tahun mesti pi buka buffet dengan hubby ....memang ada org kata membazir tapi bagi kami tak salah pun..sekali sekala je pun..buka setiap hari...

jue dah ckp ngan cik poji...siap bagi link nad laki kat dia...insayallah ada rezeki kami pun nak pi makan kat sana....
10Q nad

el berkata...

ada kambin..el xleh sebut kambin2 ni pantang..sbb el adalah hantu kambin..sukalah kambin...lau ada kambin konfem el akan pergi berbuka hahahaha

betul2 lau gathering family berbaloilah nak bufet2 ni kan kan kan

tp leh tapau bw balik x hehe

Azura Aziz berkata...

wahhhhh, mcm best jer.. prnah pg makan kat situ tp bukan bulan puasa.. makanannya nod bad jggkan ..

ieyda berkata...

1 idea nie nk berbuka kat luar..duk pening xtau nak berbuka katne...

** nad, ieyda ambik resepi Sambal tomato 5 rencah 5 rasa kat blog nad hari tu....dah selamat masuk perut pun...hihihii

kayyana berkata...

kak nad, yana ni mmg la bukan jenis buka puasa kt luar tu..hihihi.. tp nnt nak try jugak la sekali.. kak nad share la byk byk tempat k.. (hahaha) mcm nak suruh kak nad buka kt luar ari ari je.. tak tak .. sje je guro tu

Eliss Mie berkata...

kitorang biasa supplier yg sponsor baru merasa buffet ramadhan. kalau dak better bersilat kat rumah. hehehehe

Zura@Iwan berkata...

ala nad..
pdpt masing2..tk kisah la nk pegi ke idak kan..
apa slhnya kalau sekali sekala nk rasa buffet ramadhan...
akak pon ada plan gk ngan cik abe..tk taw la jd ke idak..nk cari buffet yg murah2 je..hehe..

nice tmpt dia nad..bestnya..tmbh2 ngan family kan...

ADEEYA berkata...

zakwan nan rayyan dikelilingi three lil angels ek hehehe

Lily@MamaZaraZareef berkata...

nmpak cantiklah tpt nih..sbb banyak pokok2 so terasa nyaman die..hehehe..nway, harga buffet ni kire oklah dpd harga kat certain hotel tuh..cecah rm80++ hingga seratus lebih mcm mahal sgt..=)

Rizziela berkata...

dekat sangat dengan office ni..tp macam x rasa nak pergi lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...