15 Julai 2013

Buffet Ramadhan @ Bayou Coffee House, Cyberjaya - Part 1

Sabtu baru-baru ni
MamaZN berkesempatan berbuka puasa bersama keluarga tersayang

Macam famili MamaZN
Kami memang akan cari 1 hari utk berbuka puasa bersama
Takmo masak-masak kat umah, nak cari buffet buka puasa
Haha!

Sebelum-sebelum ni, kami pilih Hotel De Palma, Shah Alam
3 tahun berturut-turut pilih lokasi yang sama
Dari harga buffet RM45 sampai dah naik harga jadik RM65
Tahun ni dengar-dengar cerita naik harga lagi

Lagipun kali terakhir kami pergi, tempat berbuka dah semakin sesak
Dah tak macam kali pertama kami pergi tahun 2010
Lebih santai, lebih banyak ruang, lebih banyak pilihan makanan
Terus tukar venue, takmo dah kat sana lagi, huhu!

Tahun ni kami pilih Bayou Coffee House, Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya
Ni kes TERterngok IG yanasamsudin la ni, hehehe
Terus wassap kat Aunty Wawa
Terus konfem gi berbuka ramai-ramai Sabtu lepas :)



Harga buffet RM45/dewasa, kanak-kanak bawah 5tahun free

Tahun 2011 kami pernah berbuka kat sini jugak rupa-rupanya
Dengan geng SERATAS
Dok ingat la pulak, haha!
Bila belek post-post lama baru terperasan ^_^

 Nanti MamaZN citer lagi ek!
Kang terpanjang sangat plak entry ni ;)


p/s:
lepas ni, berkurang la entry berderet dalam 1 hari daripada MamaZN
on & off la jawabnya, huhu!
ada hal yang perlu diselesaikan segera by end of this month
banyak menda kena settlekan
in shaa Allah, akan tetap ke 'rumah' kawan-kawan kalau ada masa

16 comments:

amiey lee berkata...

Besttt nyee...hehehehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jue pun duk cari nak pi makan tahun nie ngan hubby...
cadangan yang baik nie....

lieyalatif berkata...

wow...tak sabar nak bace...kalo best boleh masuk dlm list nanti...

lieya ahad ni baru nak berbuffet ramadhan dgn geng2 bff lieya....

Chekgu Azrine berkata...

Tak saba nk tunggu part 2

eima berkata...

wahhhh berbuffet .... ai tak mampu dr segi wang dan perut hehehe

sedap ke wei

JaSSNaNi berkata...

wow.. nampak menarik.. tapi semalam baru kinah and akak suggest kat mr mama.. nak gi steambot... tapi nad tahu tak steamboat yg skali dengan grill kat ner dekat2 ye? boleh bagi cadangan tak.. kot2 ada idea.. :) hari tu akak dah gi flaming steambot kat Sunway tu.. cuma takde grill.. mr mama tak nak kalau yg takde grill katanya dia tak bape lalu steambot je..

ismaliana sulaiman berkata...

dah 6 hari puasa blm penah buka kat luar lagik... :) klu kat area kl mesti byk promo buffet utk b'buka kan...

mama tisya berkata...

wah tiap2 thn berbuka kt otel ye..kami kalo rmi2 buka kt "kampung" je...hehehe

syawalsimpsons berkata...

nampak menarik ni...sue pon sama sampai hujung bulan ni agak BZ n serabut sikit

Zura@Iwan berkata...

teringin gk nk gi buffet ramadhan ni..
tp tu la..entah la bila..
hubby kak tk brp mau sgt...hehe..

lia berkata...

tq nad utk feedback psl buka puasa kat cni he3

mama lieyna berkata...

Syoknyee... ada program camni stp kali ramadhan..:-)

Herm.. apa la gamaknya benda yg nk kena settle tu, hrp yg baik2 aja.. amin...moga dipermudahkan ye..

lizz berkata...

saya hari sabtu hari tu berbuffet nasi arab sebab teringin sangat makan nasi arab saba...

Cho Zila berkata...

tu dia boleh tahan harganyer .. memang tengok harga buffet tahunni betoi2 mahaller... mungkin dia rasa orang tetap akan ada nyer... akak pulak memang takler sebab suami akak memang tak nak.. walaupun ada orang belanja tetap nak buka kat rumah .. sebab kitaorang duk ngan mak mertua kalau pergi kesian dia makan sorang2...
ps.. sori lama tak meronda kat sini..

Myra Jay berkata...

Buffet ni best, tp tula berbuka puasa bukan makan banyak pun.. huhuu

kayyana berkata...

kak nad nak buat ape tu??? ha.. ada something special ke? nnt da settle jgn lpe share tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...