02 Julai 2013

1 Jam Je @ IKEA?


Minggu lepas, memang minggu yang 'ahgak bz' (buat2 bz) ^_^
Tiap-tiap malam mesti adaaa je kluar ke mana-mana, huhu!

Nak dijadikan citer, dah lama dah MamaZN teringin nak pi Ikea ni
Tah, semacam ngidam pulak, kakakaka!
Tapi bila diajukan pada PapaZN, mesti tak dapat approval, huhu!
Sebabnya, takde kepentingan pun nak pi
Sekadar jenjalan cuci mata jek, katanya, huhu!

SIL ada mintak kirim belikan barang kat Ikea
MamaZN dah berbunga-bunga dalam hati dah ni, kikikiki...
Dah alang-alang Jumaat lepas nak balik kampung
Jadiknya kena la belikan jugak sbb nak pass barang tu pada SIL
PapaZN tak terkata la dibuatnya - mengiyakan sahaja la ajakan MamaZN ke Ikea
Dah adik dia sendrik yang kirim barang kan? Haha! (suka mak! =p)
 Lagi menguatkan alasan nak ke Ikea,
Bila mana ada sorang rakan alam maya yang kirim barang jugakkk
Yes! Yes! Yes~! =P
Redho jek la PapaZN ye, hihihihi...

Tapi tu la, disebabkan membeli kiriman orang
Makanya waktu yang dihadkan pun sekejap jek la
Cari barang - bayar - balik
Huhu, jadik laaaaa ;(
Tak dapat pun nak jenjalan kat area showroom
Terus jek ke market hall
Lagipun, bila jalan belah malam ni, terasa masa tu suntuk sangat
Takpela, dapat la jugak pegi kan Papa, kan? =p
TQ! :)


Nampak sangat Nayli dah ngantuk, hehehe...


Time ni kat depan magnetic board
Tanya PapaZN, bleh tak nak beli?
PapaZN jawab, takpayah - beli brg org kirim jek 
Hahahaha! pafadanfanmufukafa =p


Cukup-cukup sejam jek kat dalam Ikea tu ;)
Haha!
Jadikkk laaaa :)
Janji barang-barang kiriman selamat sudah dibeli :)
 
Nanti-nanti macam nak pi lagi - nak cuci-cuci mata
Tapi keinginan nak ke sana tu dah takde la se'hebat' macam sebelum ni
Dah pegi walau sejam jek pun - dah rasa ok, hihihi
Tapi kalau PapaZN nak bawakkan, mak okeyyy jek =p



20 comments:

ieyda berkata...

dah lama xgi....mesti bnykkan barang orang kirim tu...

syawalsimpsons berkata...

PAPAzn macam akob..yeee....pegi bila ada keperluan sajoo.././...kalo cuci mato...mmg tak la ikea tu...mmmm...akob ni jenis suke jalan dekat2 area putrajaya jaa..mmm...kalo boleh duduk umah..mmg duduk umah sajoo la

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Tgk showroom berangn nk umah pn mcm tu..huhu. pyh la..

amiey lee berkata...

Hahahaha lawak plak ngidam nk ke ikea..kalau org preggy mcm tu syok gak..leh la jamu mata n duit hehehehe... Kta dh lama tk g ikea la nad

MrS. F!zA berkata...

alahhh..sejam je? adakah sebb brg yg dikirim tu kena had msa?

eima berkata...

aku lagi kesian sekali pun tak penah sampai ...huhu

::NureeN:: berkata...

jeles2...
dah lama x nk ikea tp x pernah kesampaian

Eliss Mie berkata...

eliss hari tu tak sampai sejam gak semata2 nak beli papan hitam utk nuha.

JaSSNaNi berkata...

nasib baik papazn nak bawakan... kalau akak ni.. boleh gi sendiri.. tapi dah hover 6 - 7 tahun tak jejak ikea ni.. blom dapat approval.. hahahaha.. sabor jer mak nongg..

Falsya berkata...

alaaaa..nape kejap sgt kat sana..xpe la janji gie kan..hehehe

Zura@Iwan berkata...

lama tk pegi IKEA...kahhh!
mcm la duk dkt lama tk pegi..kekeke

cuci2 mata pun ok la tu ..
akak ni pn suka cuci2 mata gak..

el berkata...

bkn nad sorg je mengidam
el ni dah byk kali dah dok turun kl tp x sempat2 pun nak terjah IKEA tu
mmg dah ngidam sgt..mgalahkan org peknen hahahaha
bkn ape nak pi sn nak mkn sgt meatball ikea tu..ritu last pi kl bln lepas..nyaris2 nak pi dah..tp kansel sbb mood dah kelaut penat sgt hehehe

zety berkata...

klu g sini, klu x 2-3 jam xsah..sameler kite..ade controller ;p

MRS. K berkata...

taon lepas memang kerap sangat pegi ikea coz beli barang besday utk kelab opis/family day. taon ni non ado coz beli hadiah lain huhuh

lizz berkata...

dah lama tak pi ikea...sejak duk perak ni rindu nak makan meatball ikea...

Sidratul Muntaha berkata...

xsampai 25min pun klu nk gi ikea dari umah
tpi punyalh mls sbb kena tol!!
ahahaha
lagipun gi sini klu nk cari benda pelik2 n meja murah2 je

Nazz@Purple berkata...

ade gak naz try 2 tiga kali buat guna pemanggang ajaib gak..tp rentung ar bawah dia..huhuhuhuh

mama lieyna berkata...

Hehe..samalan kita, g ikea baru ni,belikan brg kiriman org je..huu...

ch@ berkata...

Sebut ikea ni kelakar. Abi kata 'siapla gi klinik pastu kita shopping raya' kita buat2 x dgr tang shopping tu. Ingat g beli brg dpr mcm biasa. Then dh blk klinik sangkut kat jammed, 'nak shopping raya kat ou ke ikea?'. Kita pun jwb, shopping raya nak beli perabot bolehla di ikea. Baju raya kat ou...abi pilihla nak yg mana? Hahaaa....nmpk sgt dia xtau ikea tu ada apa. Mmg abi x pnh pergi ikea langsung pun.

Sweetmama berkata...

lama betul k.eija x g ikea, Mr. Papa akan bawa g Ikea kalau betul2 ada benda/brg yg nak dibeli, nak pergi saje² xdelah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...