14 Jun 2013

Yeay, Dapat Playground Baru!

Serius, playgorund kat kawasan umah kitorang ni dah jahanam!
Vandalism berlaku!
Teruk sangat, sampai semua alatan pun takleh nak dibuat main
Kecuali buaian
Bahaya kan? Sebab kot-kot ada bahagian tajam yang kita tak sedar
Budak-budak dapat main, apa diorg sedar pun
Sedih betul!
Tu sebab lama dah tak pi riadah kat playground situ

Ada 1 hari, Zakwan balik skool
Belum masuk umah, dia dah menyampaikan berita
Mama, kat taman ada playground baru! 
Mula-mula tu buat endah tak endah jek
Tapi lama-lama baru dapat 'tangkap' apa yang Zakwan maksudkan
Apa punya blurrr la mak Zakwan ni kan? Haha!

Petang 1 weekend, terkedek-kedek la kami jalan kaki pi playground tu
Dekat jek pun ;)

Waaaa, betul la! Playground dah cantik!
Kalerful semula, haha! :)

Zakwan sedang beraksi :)


1 set bertukar baru :)
Playground ni mana boleh tukar sket-sket, mmg datang 1 set


Anak happy, makpak pun happy  :)





21 comments:

lia berkata...

wahhhh bagus nyer ada playground baru... bole le beriadah kat c2 kalau xnak drive jauh2 kan kan...

Alycia berkata...

lama xbawak adam g playground kat cyberjaya..

syawalsimpsons berkata...

moga2 lps ni x da lagi vandalisme kan...

Maria Firdz berkata...

faiqah klu pg playground susah nk balik selagi x puas main...

puansazusarin berkata...

Tiap2 hari lah mama kena bawa zakwan hi playground..hehe

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhhh..happynya mereka!!!

JaSSNaNi berkata...

kanak2 memang alert betul dengan barang2 utk diorang.. :D hehehe..

*∽ IZAN ∽* berkata...

Yeayyy!! boleh rasmi playground baruu! mmg terserlah keriangan baby Nayli tu hihihihihi

Nory Zoulkefle berkata...

senyum sampai ke telinga Nayli dapat playground baru..hehe

eima berkata...

amboi nayli bolat tu kemain hepi die ...

Sidratul Muntaha berkata...

semanagt sungguh si nayli..
huhuh..
geram nengok
bam bam!

Cho Zila berkata...

seronokler yerk.. akak geram betoi kat kawasan rumah akak yang menjahanamnyer tu bukan budak2 area akak tapi yang taman sebelah.. isyh.. ramai yang takder kesedaran siviktu yang tak syioknyer..

Adlin Mohamad berkata...

ni tiap2 ptg diaorg ajak ni hehehe

- SueN - MrS AzharI berkata...

mesti diaorg sronok kan....afni n aira pun suke gak..tiap2 ptg mintak g tmn..lepas balik keje..maknyer la penat nk jalan kaki...diaorg naik basikal jek....tp kalu dgn mad diaorg g yg area ivory....lg besar tmn nyer

- SueN - MrS AzharI berkata...

mesti diaorg sronok kan....afni n aira pun suke gak..tiap2 ptg mintak g tmn..lepas balik keje..maknyer la penat nk jalan kaki...diaorg naik basikal jek....tp kalu dgn mad diaorg g yg area ivory....lg besar tmn nyer

fazilzura berkata...

kt tman kt cheras tu pun ado yg jahanam .. mana x nye, yg beso2 pun sibuk nak main .. main plak ganas2..

duniafana berkata...

comeinya..brp thn ni?

Chekgu Azrine berkata...

Lamanya tak bawak.anak2 gi playground

Masya berkata...

sama yg kat blkg rumah kita tu huhuhu.. oklah ni dah ada yg baru..

rasanya boleh kopies kata² semangat tu.. x blh eh, sebab dah buang rasanya kata² x blh copy tu.. kalau x blh jugak nad print screen jer...

ch@ berkata...

Btl, anak2 happy emak ayah pun happy skali.
Gembira sgt ZN ni. Cute.

Sweetmama berkata...

srnok la diorang, lps ni setiap petang boleh bw diorg g taman..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...