11 Jun 2013

Review Berbayar Ke? | Jawab Komen Puan/Encik Anon

Dush! Dush!
Kena sejibik tepattttt pada muka, muahahaha!
Sentap dengan komen Puan/Encik Anon tu?
Takde laaaaa...
MamaZN senyummm jek 
^____^
Senyum tu kan sedekah!

 Ini semua gara-gara entry MamaZN yang ini :
Berkenaan dengan review MamaZN tentang Restoran Mee Ketam di Seksyen 7 Shah Alam




Ini la komen pn/en Anon itewww :)


Disebabkan MamaZN takleh nak pm direct trus pada Puan/Encik Anon tu
Makanya MamaZN buat entry khas buat beliau, hihihi...

Untuk pengetahuan beliau dan juga kawan-kawan lain
MamaZN tak pernah pun dapat bayaran untuk sebarang review yang dibuat
Apatah lagi la nak dapat sponsored post kan? Haha!

Niat MamaZN tak lain tak bukan
Saja suka-suka mengabadikan cerita dan pengalaman
Dengan harapan mungkin berguna pada kawan-kawan
MamaZN buat review tentang pengalaman sendiri bukan orang lain
Lagipun, salah ke kalau nak promote bisnes 'orang kita'?

Kalau memang betul sedap, memang betul best
MamaZN akan cakap la sedap dan best
Kalau MamaZN tak suka, takkan la nak hipokrit plak kan?
Takkan la MamaZN nak tipu kawan-kawan pulak kan?

Semuanya terpulang pada selera dan tekak masing-masing
Ada yang suka, ada yang tak suka
Kalau kami kata kami suka, tak semestinya orang lain wajib suka jugak ye tak?
Itu hak individu
Kalau Puan/Encik Anon kata tak sedap, siapa MamaZN utk argue kan?
Up to u la ;)
Tulis la dalam blog anda yang anda tak suka, hihi

Mungkin masa kami pegi tu servisnya bagus
Tapi kebetulan time Puan/Encik Anon ni pegi servisnya tak berapa memuaskan 
 Sapa tau kan? ;)
Macam-macam hal boleh jadik

MamaZN pun bukan la nak backing sesiapa
Tapi tak mustahil situasi macam tu boleh terjadi kan?

Oleh itu, harapnya terjawab la sudah persoalan Puan/Encik Anon tersebut
Semoga anda berpuas hati :)
Kalau tak puas hati lagi, meh tanya la lagi, hahaha!

Apa-apa pun, kepada Puan/Encik Anon, tqvm! u make my day! :)


21 comments:

mama tisya berkata...

kdg2 tgk nasib gk..mayb time die pegi tk ok..time nad pegi ok...ye la tekak masing2 ada yg sedap ada yg tk sedap..kalo tk sedap ckp tk sedap..kalo sedap ckp sedap...

mama ila berkata...

haah..betul jugak tu nad...kadang2 tukang masak org lain2..sooo..rasa pun xsama...yer lah...kat kedai kadang2 tu...ada 2 3 org tukang masaknye

Adlin Mohamad berkata...

glemer nad ada gak puan.tuan anon nk komen ..kita xde hhahahhaha ...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

hehe..tu ler..tokey restoran atau kedai makan skang ni beruntong. Kalo sedap...ramai yg leh tolong promo dlm blog masing2..
Kalo tak sedap kita akan ckp tak sedap atau tak komen apa2 pun, hehe.

Mgkn kebetulan Nad pegi...ketamnya ditangkap ketika bulan penoh...maka isinya penoh...

Oleh itu...tokey kedai2 makan skang ni..kena ler meniaga betul2. Tak sedap..orang akan bgtau kat fb, kat grup fb...kat blog yg makan kat situ tak sedap.
Kalo sedap..ia mmg satu bonus sbb orang akan iklankan tanpa bayaran sesen pun..

Kakizan Omar berkata...

betul tu.. selera..rasa..lidah pun lain2.. tentulah cara pun lain2.. :D

Masya berkata...

selalu dapat komen cik annon yg merepek2 huhuhuhu ...

ch@ berkata...

anon jeles tu, masa dia pi dia x dpt mkn ketam mcm kakNad punya. itula namanya rezeki. tapi tgk gmbr kakNad ni, aish! meleleh air liur.

mummy_ayu berkata...

Pulak..ye la...majoriti blogger buat review gie mana2 or makan2 utk panduan...so that bila kengkawan lain nak gie..boleh la survey2..mcm2 la kan..

Chekgu Azrine berkata...

dia makan tekak dia taksedap nak sentap kat u plak sis..kelaka plak anon ni..huhu

Mama Zharfan berkata...

dpt entry spesel utk cik anon tu heheh

Salmi Khairil berkata...

betui..citarasa tak semua sama

lia berkata...

wahhhh kelassssss anon tu, special entry khas utk dia... jeles ahkak tauuuuu....

*ate nak sedap, masak sendiri, pas2 review kat blog sendiri, aci dak gitu ekekekkeeee

ieyda berkata...

tu pun xpuas hati ke cik puan anon....lain tekak lain selera....hihii

hazlina azmi berkata...

Bestnya blog awk..penuh dengan keceriaan ..:)

Free2 jemputla ke blog saya ye…
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

syawalsimpsons berkata...

kepada cik anon...itu la jawapan yang sebaiknya..bukan mudah nak puaskan hati semua org kan.last2 hati kiter jugak yg terabai

Nana berkata...

Lain org lain tastekan
apa la komen camtu

Iela Fazielah berkata...

betul...sama mcm akak....kalau xsedap kita ckp je... akak pun pernah dpt review dr owner kedai mkn tu lg sbb akak ckp servis dia kureng... xpe... hak masing2 kan

Ezna berkata...

Anon ni kot ye pon bagi la nama sebenar......

kekucingkatz berkata...

Dia antara dua je...selera tak sama dan servis yg tak konsisten... Akak tak ambik pusing sgt dgn review sbb citarasa tak sama bila org lain kata sedap... tapi bila dah ramai kata tak sedap tu mmg patut pikir 10 kali lah kalo nak pegi...

eima berkata...

blog ko glemer la tu .. tu pasal en anon msk

Zareen Johari berkata...

Aku dh makan dh kat situ..aku rs sedap je..kenyang lagi...hehehe..taste is very subjective..depend on the people yer ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...