10 Jun 2013

Obses Dengan Fridge Magnet! Koleksi Jun [1]

Hamboi, ber part-part nampakkk hahaha!
Setiap bulan ada jek update koleksi baru ek? Hehe
Sekadar nak share keterujaan & keobsesan terhadap hobi yang satu ni
^_^


MamaZN ni sedor le diri jugak kan
Kalau mampu nak membeli, MamaZN akan beli la
Tu sebab sedaya upaya nak cari FM yang sangat rare tapi murah
Alhamdulillah jumpa :)


Rare giler kan FM-FM ni?
Antaranya ada Avengers, Captain America, Wolverine, Ironman, The Beatles & 1 tu FM Borneo



Dan yang ni lagi 1 ^____^
Ada Star Wars, Transformers & Batman
Kawan-kawan pernah jumpa tak? 



Ini pulak MamaZN beli sebab harga mmg murah
Lepas tu MamaZN beli sebab tak penah sampai lagi ke tempat-tempat tu
Nak pegi tah bila kan?
Mampu tengok FM jek la, hihihi...


Ada London, Egypt, Hawaii & Paris



Ni memang ngengade nak beli, haha!
Pupuk minat suka FM pada anak-anak
Dengan membeli FM karakter kartun yang diminati
Haha!


FM Upin Ipin - beli kat Petronas



Ini pulak hasil pemberian kawan-kawan
Saya suka sangat! Mekaseh semua yang kasi!
Memang akan jadi koleksi kesayangan semua FM-FM ni ^_^



FM Bukit Merah dari Kak Eina :)
TQ Kak! Suka! :)


Ni plak dari Kak Izan Sweetomoide ;)
Baru sampai tadi ^_^
Suka! Suka! TQ Kak! :)


Baru sampai gak ni tadi, hihi
Suka sangat! :)


Dalam obses-obses MamaZN ni terhadap FM
Bila sampai bab kena membeli FM kena sentiasa beringat
Bak kata orang ukur baju di badan sendiri :)
Idak la membeli tak tentu hala kan
Mana yang memang takde dalam koleksi, mana yang rare & susah jumpa
MamaZN beli la sikit-sikit - ikut kemampuan

Gambar atas tu nampak jek FM nya banyak
Tapi harganya idak la sampai ratus2!
Giler ke hapa! =p

Nehi, nehi!
Ate, dok umah jek pun kan
Nak berbelanja tu kena berpada-pada la, ye tak? ;)
Janji kepuasan itu ada, hikhikhik

Pastu, tebal la muka ni mengirim dengan kawan-kawan yang pegi bercuti
Orang kurang berduit ni, mengirim aje la kejenya, hukhuk!
Kalau ada yang sudi bagi, MamaZN seronok kemain la kan
Syukur la ;)
Kalau kawan-kawan tak sempat nak belikan
Idak la pulak MamaZN ni sentap tak bertempat
Kita pun paham la situasi kawan-kawan yang bercuti tu kan?
Idak la sampai nak menyusahkan diorang

So far Alhamdulillah :)


TQ pada kawan-kawan yang sudi bagi FM kat MamaZN! :)
TQ jugak memahami minat MamaZN yg giler FM ni, haha! :)



19 comments:

eima berkata...

AKU IDAK LA SUKA SGT TP fahim la suka sgt menempek kat peti ais rumah tu ...ikutkan hati simpan kat opis je sie la mengangkut bw balik rumah .... jahanam jugak petu kena tarikan magnet ....jahanam elektronik dlm tu...huhu

syawalsimpsons berkata...

banyak tu....bestnyer suu pon ngah mengumpul ni

Adlin Mohamad berkata...

dah sampai eyh suprise ! hahah ada balance sebiji pun ..kat umah tempek 2 ketul sana x banyak pilihan kat pulau tau je la rege dia ..ni beli kat marang jeti sana hehehe

fazilzura berkata...

ku pung suke kumpul FM ..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

wah tambah koleksi nampaknya

lia berkata...

kita ada jumpa satu kedai, S&J kat mines... ada jual FM yg unik2... terus teringat kat nad tp sbb ujung bulan masa 2, paham2 jer la hu3...

lizz berkata...

banyaknyer tu fm dia...

amiey lee berkata...

wahhhh bertmbah koleksi... kita ari ni dpt 3 ketull...ihsan kawan2... yang tgh sedeh skrg satu satu fm kuching dh tertanggal... ashraf kejekan...huhu sesapa yg g kuching nnti nak order kikiii

Fiza Rahman berkata...

Cute2 suma FM tu. Saya pon tgh mengumpul FM juga nih.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

mmg nmpak sgt keobsesan ni..hehehehe..kite jenis kedekut sket..beli fm kalau jenjalan pi memane jek..itupon, selalunye satu tpt mmg akan beli sebijik je fm..hahaha..lain2 tu yg dpt free memane lah..nway, ckp pasal fm..fm nad tak pos2 lagi haa...bukan main berat kai pi pejabat pos..wuwuwu..insyaAllah, mgu ni gak kite pos ye..=p

mama lieyna berkata...

Haiish teringin beno nk tgk real kesemua koleksi nad, sure banyaKkkkkks sangatkan... :-)

K.eina makin susut, dibuat main si anak2x.. si abang ambk, kdg si adik mintak, aduyaiiii..

Nana berkata...

klw nk cr fm seme negeri bole g central market
kita ni kampung mak ayah kt klantan tp fm kelantan je xde lain negri dlm msia seme dh ada owh ngan perak xde

Imaan09 berkata...

nad.. nak bg lagi satu..iLOVE Sabah..tp aritu nad sekeluarga xsehat, senyapkan dulu aa.. hehe, mm, nnt org pos, alamat ada lg rasanya..

Masya berkata...

koleksi nad dapat ni selalu unik2 lain dr yang lain...

ch@ berkata...

ooo, kakNad pun suka juga ek. noted. ihiks :)

*∽ IZAN ∽* berkata...

Alhamdulillah dah sampai ek hehe. tu la tumpang seronok plak tengok hobi nad ni hihihi.

kalo boleh pupuk kat anak2 elok laa.. k.izan ni kalo lekat kat fridge habis semua tanggal2 di kerjakannn... penyudahnya hangkut buh kat ofis baru la selamatt uhuhuhuhu

hayati hashim berkata...

Uiii byk n mmg rare. Sy x suka kmpul fm. Xtw knapa. Klu bjalan bli utk kawan2 kt dri sndiri x penah beli..

Sue-Rya Qistina berkata...

perghhh..mmg bnyklah koleksi FM nad. suka suka suka! tp kita klau dpt FM, x bole letak kt rumah. abis bambam capai

el berkata...

dulu idok suka ngan FM ni
tp bila dah org mula bagi jatuh chenta pulak dgn FM hehe

byk jugak koleksi mama ZN ea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...