17 Jun 2013

JJCM | @ Village View Restaurant Sempena HARI BAPA

Assalamualaikum! Selamat Pagi ^_^

Belum terlambat kot MamaZN nak wish Happy Father's Day 
Kepada superhero-superhero kesayangan :)
Istimewa buat Abah,  Encik Hamidi B. Ahmad
Khas buat Bapak, Encik Salleh B. Sulaiman
Special dedication to PapaZN, Noor Zaini B. Salleh
Anda sentiasa ada ketika kami susah dan senang
Sedia untuk 'menyelamat' dalam apa jua cara
 Thanks for everything!

Awal-awal pagi dah cerita pasal jalan-jalan cari makan ek? Hehe
Actually pegi makan-makan takde la untuk apa2 occasion pun 
Tapi dah alang dekat-dekat dengan sambutan Hari Bapa, kita jamakkan je la skali
^_______~

Aunty Wawa cadangkan untuk pegi makan-makan kat Village View Restaurant, Bangi
Kami tak penah pegi makan-makan kat sini
Yang penah pegi cuma Aunty Wawa & Uncle Najjib
Kami follow jek la sbb ada orang nak belanja kan? Hihihi...


Aunty Yaya & family tak dapat join sama malam tu
Atas sebab-sebab tertentu, huhu
Takpe, next time bleh repeat lagi


Us :)
Uncle Najjib tukang amik gambar =p

Papa & Papa :)
Meraikan mereka ;)


Sambil makan, sambil ditemani dengan bunyi air pancut sebagai halwa telinga ;)
 


Ikan-ikan dalam kolam tu bapak besar2! Banyak plak tu!
Nak kasi makan pada ikan-ikan tu pun bleh jugak
Ada disediakan makanan ikan - RM1 untuk 1bekas


Nayli yang sudah badmood, huhu!
 


  Zakwan takmo makan selagi sup ayam yang diorder tak sampai


Untuk malam tu, Uncle Najjib dah siap-siap order menu 
So, bila kami sampai takde la kena tunggu lama
Malam tu ada ikan masak 3 rasa, sup tulang, kailan ikan masin & ayam pandan
Pastu bila dah sampai, tgk macam tak cukup, order lagi makanan lain
Sup ayam utk Zakwan, telur dadar & sate

Malam tu kitorang makan mmg dah fully loaded dah
Tak lalu dah nak makan sate, terus cancel order
Naseb baek orang tu tak buat lagi 
Lenkali la try sate nya pulak ;)


Ini je gambar makanan yang sempat di snap, huhu!



Nayli nak makan sendiri
Kasi sudu takmo, nak makan pakai tangan
Dok atas riba PapaZN yang dah siap makan pun dia takmo
Nakkk jugak dok atas riba MamaZN yang empuk ni
Padahal MamaZN belum mula makan pun lagi
Aduhaiii, camtu la perangai nya bila dah ngantuk sangat
Takmo berenggang!


Ni la budak yang takmo berenggang tu ;)


Alhamdulillah, kenyang semuanya
Memang betul-betul kenyang sampai tahap ngantuk dah, haha!
Sebabnya sebelum pi dinner tu kami dah makan jugak kat Alamanda
Makan @ Subway, celebrate PapaZN =p
Pastu malam makan lagi
Hambik! Hahahaah!


Pendapat MamaZN tentang tmpt ni
Suasana OK, tenang la jugak
Ada kawasan lapang untuk biar anak-anak lepas lari 
(dengan pengawasan mak bapak sendri la ye)
Makanan not bad, bleh try lauk lain plak
Parking pun disediakan
Harga tak sure sbb Uncle Najjib yang pi bayar =p
Cumanya..... Kurang pencahayaan kot, huhu!



12 comments:

MRS. K berkata...

dulu slalu pegi.. skang non ado.. lama dah kot tak ke sana - bertahun². :b

eima berkata...

betul gelap kot fail kat ctu .. tu pun port sekeluarga besar kami ....tp mknan biasa2 je kot

lia berkata...

haah nad... mcm sesuai candle light dinner lak sbb mmg nak ala2 lomantik gitu he3

Adlin Mohamad berkata...

wah makan besar hehehhe
sama la kitaorg mlm td ada family dinner

syawalsimpsons berkata...

sue pon selaloo makan kat situ..ok la..

juelee berkata...

jue tak terucap la selamat hari bapa ni even kat hubby sedey teringat arwah ayah.... huhuhu

MrS. F!zA berkata...

tksuka sini..cukuplah pengalaman sekali kena ikan bakar hangit,..huhuhu

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

dulu jue suka makan kat sini.harga bolehlah tahan,serves dia cepat,tenangkan tapi kurang pencahayaan....

happy father day

ieyda berkata...

sedapnya tgk menu tu...

Sweetmama berkata...

kami sekali sekali pergi jgk makan dkt situ.., kalau pergi sana zaquan n ziqry mmg suka tgk ikan2 dlm kolam tu..

Salmi Khairil berkata...

ini memang tempat fav. saya dengan en hubby..
arie tu terperasan lagi mamazn sekeluarga nak balik dari rumah auntie wawa.. nampak dari jauh jer..nak tegur tapi segan mamazn dah nak balik time tu..masih xde rezeki nak jumpa blogger famous kita nie dari dekat..

Zura@Iwan berkata...

kak celeb biasa2 je father's day tu..

gmbr pun tk amik..huhu..adeiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...