18 Jun 2013

JJCM | Ayam Penyet, Wong Solo Bangi - Untuk Kali Kedua!

MamaZN baru tau yang Wong Solo ni ada beberapa branch ek?
Yang MamaZN google ada kat Bangi, Kampung Baru, Shah Alam & Ampang
Tapi MamaZN tak sure la kedai-kedai ni di bawah 1 pengurusan yang sama atau tak
Boleh google la nanti ye, hehe

Yang MamaZN pegi ni kat Bangi la, ofkos :)
Tak terlarat kot nak pegi yang jauh-jauh
Ni pun, naseb baek jek PapaZN rajin nak layan, hehe
Kalau idak, mintak maap! Haha!

Ke Wong Solo untuk kali yang kedua ;)
Sedapppppnya!


MamaZN seperti kali pertama makan aritu, amik set ayam penyet


PapaZN pulak 1st time makan ni
Sebab masa pertama kali datang dulu, dia jadi peneman jek, hehe


PapaZN amik set ayam bakar
Nampak cam menarik :)


Air plak amik air sirap jek, hehe


Budak-budak takmo makan
Tapi bila tak makan, dorg boring tunggu makpak dorang perabis makan
Dorang mula la wat perangai!
Gerammm jek kat Nayli tu!
Zakwan ok lagi la, sbb dia wat perangai dia layan diri jek, hehe
Nayli ni la, dengan takmo berenggang, dengan lentik2 kan badan
Makan pun rasa cam tak puassss jek
(hint kat PapaZN utk pegi kali ketiga ni, haha! =P)


Alemak, terbayang-bayang plak la akan kesedapannya, huhu!
Sambal pedas berapi tapi sedap! Yumyum!
:)

 

24 comments:

syawalsimpsons berkata...

kan sedap kan..sebab tu waktu pregnantkan izz sue cukup suke mkn...boleh kata tetiap minggu

MRS. K berkata...

turun je flight dari jakarta haitu terus terjah wong solo dulu. then baru balik umah. hakhak

Fiza Rahman berkata...

Tak pernah lagi mkn kat wong solo ni. Selalu gi ayam penyet jer. Nak trl lah nnt.

zety berkata...

adehh..pose arini..hahaha..pasni blh try udang ranguo die..ayam rangup die..ikan siakap bakar..arghhh..

QasehnyaRania berkata...

mesti best kan .selalu baca review mber2 je.
tp blom pernah ke sana lagi :)

Sidratul Muntaha berkata...

kat prima gombak ni ade 2 kedai ayam penyet
satu tu confirm ayam penyet ap/ria
yg satu lagi tak sure wong solo ke tak

Sue-Rya Qistina berkata...

hihihi..mama kena kaco dgn nayli ye. nayli saje je la tu, dengki tgk mama papa mkn sedap2. bkn anak2 nad je camtu, anak2 kami pun sama jugak. yg sorg mcmni, yg sorg camtu pulak. aduhai..

lieyalatif berkata...

alamak nayli potong stim laa kirenye yea nad ekekekeke...bagus gak alasan tu...tak puas so wwajib kene repeat dtg lagi ekekeekek

lieya kalo mkn kat sini sure balik cirit birit pijau bontot...tapi sedap punye pesal tetap ku bedal hahahaahah

lia berkata...

ni kalau da p kali ke2 mmg terbukti sedap la... ehhhh sedap d tekak nad kan, bkn tekak anon ekekekeee

Mooniqueen berkata...

MQ selalu gi yg kat shah alam.. tp memang the best la ayam penyet wong solo tu... sedap giler...

Nana berkata...

rsanya ada banyak cawangan tgk dlm menu dia tu
yg plg dekat ngn kita kg baru ngan ampang
paling suke mkn sini
sedappp
sambal pedas verapi hahah

mama tisya berkata...

pernah mkn kt kg baru..tp akk order ayam bakar..ayam penyet die pedas akk tkleh tahan..hehe

eima berkata...

mmg sedap lah .. aku nk ajak lagi lah member pi sini ..laki ai tu jenis tak leh blah ngan mknan org seberang ..hhihi

eima berkata...

mmg sedap lah .. aku nk ajak lagi lah member pi sini ..laki ai tu jenis tak leh blah ngan mknan org seberang ..hhihi

Chekgu Azrine berkata...

Ala..xpnh cuba lagi makan ayam penyet wong solo ni..

*∽ IZAN ∽* berkata...

nasi ayam penyet wong solo memang mantapp!! K.Izan pun dah gi 2 kali.. bila lagi nak gi ni.. suka sangat sambal diaa.. kaww!!

ALoNa CintamaniszLite berkata...

nanti akak pun tingin nk gi makan nasik ayam penyet yg dijuai kat restoran pulak laa.
Ari tu makan yg dijuai kat gerai...tak brp umphh!!!..
Nanti pi Mydin Mall ipoh tu...kat bawah tu ada restoran ayam penyet...haha...

nadia farahida berkata...

kena cuba ni kak nad, kesian kan nadia tak pernah makan T__T :p

mama lieyna berkata...

Hehe... klu akeem, nak turun jln2 kt bawah je, mmg tak tenng dibuatnya kiga nm makan., :-)

Imaan09 berkata...

waa..sedappp

Alycia berkata...

yahhh, 1 of my faveret places to eat ;)

Iela Fazielah berkata...

akak dah mkn dah smlm..ada doktor belanja 1 opis..mmg sedap ayam dia..lembut je..n sambal dia mmg pedas berapi kaw2 punyer!!

Masya berkata...

yg kat shah alam tu kat seksyen 7 ker??? ramai kata sedap nasi ayam penyet ni wong solo.. makan sekali nak lagi...

Sweetmama berkata...

hot n sedap
k.eija selalu pergi dgn kawan2 opismate je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...