26 Jun 2013

Jalan-Jalan @ SETIA CITY MALL

Ni la kali kedua kami datang jalan-jalan Setia City Mall
Tu pun memang sebab ada hal kat area Kapar
Kalu tak, mesti tengok dari kejauhan jek la
Itu pun masa on the way balik ke kampung
Kalau ikut jalan dalam / jalan lama

Suka datang sini
Walau ramai pengunjung pun
Masih terasa lapang & selesa lagi kalau nak berjalan-jalan
Takde la sampai nak kena berlaga-laga hihi
Eh, taktau la kalau orang lain
MamaZN rasa gitu ;)


Sementara tunggu masa nak tgk wayang :)


Best nya lagi 1 kat SCM ni, sebab banyak kerusi-kerusi disediakan
Kot la kalau dah penat berjalan mengukur mall
Boleh la pit stop kejap sambil merehatkan kepala lutut, hikhikhik =p


Nayli nangis cari Mama la tu :)


Ni kat port area lain



Memang banyak je tempat duduk yang disediakan
Tapi yang tak bestnya
Bila ada yang buat harta tu macam harta sendrik
Kalau la kat umah kaki tu selamba jek letak atas meja
Jangan la kat mall yang ramai orang ni pun buat gitu jugak
Agak tak manis kot
Kan meja tu tempat letak makan minum @ barang-barang lain
Awak boleh plak santai-santai sambil kaki diletak atas meja tu

Dah lepak rehat-rehat kejap
Sambung berjalan lagi
Ada jek menda alah ni setiap floor dan setiap ruang
Budak-budak ni nampak mesti nak merasa naik jugak
Hmm, naik jek la, takde la bergerak pun, hihihihi





Budak busyuk masyam dah sampai waktu tido tp dipaksa jenjalan lagi, hihihi
Tido dalam wayang jek nanti ;)


Voucher KFC hadiah besday PapaZN yang bos dia kasik ada lagi
Makanya jom la kita kasi perabih, haha!
Jimat $$$ =P


Paling best! 
(paling best bagi MamaZN, tidak pada PapaZN =p)
Adalah outlet ini, hahahaha!
kredit pic : here


Don't worry, Papa... Kita tengok2 jek
Bukan nak membeli pun =P
(padahal ada sale kot time tu!heheheeh)


Nak buat outdoor activity sangat tidak digalakkan time cuaca tak sehat ni
Shopping mall jek la tmpt yang bleh beriadah nya pun
(beriadah la sangaaaattt =p)

10 comments:

syawalsimpsons berkata...

bila nak jalan sini ni...akob kalo nak berjalan tunggu ada sebab baru boleh jalan

Chekgu Azrine berkata...

Blm pnh pergi lg..huhu

JaSSNaNi berkata...

ye la kan... kata pun riadah indoor... :) selamat dari jerubu.. :P hahahaha... yang kfc tu nampak tak tahan... lama tak makan ni..

Fiza Rahman berkata...

Tak pernah sampai sini lagi.

mama lieyna berkata...

Beriaadah camni, tokleh sllu..nnti kopak..hehe..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

bg akak...kalo masuk mall cenggini masa wallet tak penoh...adalah masa utk menyedut ekon.
Maklum ler..umah takde ekon, kan..hihi.

Adlin Mohamad berkata...

rajin berjalan luas pandangan ni hehehe ..merata nad gi

Zura@Iwan berkata...

bb nayli masuk wayang kacau tk dear?
akak tk berani nk bw irfan masuk wayang..sbb dia mmg aktif..kalau tido ok la...kang tk psl2 tensen je dlm wayang tu kan..haha..

ch@ berkata...

ni namanya beriadah kaki dan mata. hahaa. lama x jenjalan di shopping mall kecuali tesco beli barang dapur. bosan la jgk.

Masya berkata...

lama x pg sini kali terakhir main bowling kot .. ntah ke ikut kawan² cuci mata...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...