18 Jun 2013

FM-FM Ku Berpindah Tapak ^_^

Lebih ruang, lebih selesa, lebih sedap mata memandang nak merenung
Ececece! =P

Hari Ahad aritu, bermula sesi mencabut FM-FM yg dilekatkan kat peti ais
FM-FM tu dicabut sebab nak dipindahkan kat 'tapak' baru
Kalau letak kat pintu peti ais tu, macam kesian pun ada 
Sebabnya belah depan konfem-konfem dah penuh
Sampaikan belah tepi peti ais - kiri dan kanan pun penuh jugak! Apa kes? Haha!
Payah la sket nak tenung setiap FM yang ada tu kan, huhu
Makanya berpindah la 'mereka' ke tempat baru :)
 

Terasa 'suci' jek pintu peti ais tu bila dah kosong tanpa sebarang FM, hahah!


Mula-mula ingat nak beli magnetic board yang kat IKEA jek
Tapi bila dipikir-pikirkan balik
Cam mahal pun ada, huhu!
MamaZN pikir untuk jangka masa panjang la
Kalu pikir jangka masa pendek memang dah pegi IKEA dahhh ;)
 Kat IKEA harga untuk magnetic board yang MamaZN survey online
1'x3' = RM44.90
Huhu!

Mode tak sabar dah seminggu rasanya
Tak sabar nak tunggu Ahad (kelmarin) sebab nak amik 'tapak baru'
Yang ni MamaZN survey online jugak
Harganya 2'x3' = RM60
Board lagi besarrrr
Nak amik pun dekat - kat Putrajaya jek ;)


Tara...! :)
Rasa happy tengok koleksi sendri :)

Ni ada la dalam 3-4 tahun gak mengumpul


Adoyainya punnnnn!
Board yang dibeli still tak muat! Haha!
Tengok la nanti, bulan depan ke, bulan lagi 1 ke
Ada rezki nak tambah board lagi ;)
Naseb baek la tak beli board yang kat IKEA tu
Tah berapa keping board IKEA la yang MamaZN kena beli utk tampung semua FM-FM ni


Untuk sementara, FM yang tak muat tu dok dulu kat pintu peti ais semula, hehehe
Ni belah depan


Yang ni belah tepi ;)


Ni secara keseluruhan :)



Apa-apa pun, MamaZN berterima kasih sangat-sangat-sangat
Pada kawan-kawan yang memahami minat MamaZN ni
Ada yang sudi tukar suka sama suka
Ada yang sudi belikan kalau pegi jalan-jalan
Ada tu yang sesaje bagi sebab tau MamaZN minat FM
Allah, terharu rasanya!
Thanks ek semua! :)


21 comments:

Alycia berkata...

Wahhh, byknya koleksi Nad..

Insya Allah, kalau Alycia pg mana2 pasti ingat FM utk Nad ;)

*∽ IZAN ∽* berkata...

Fuh terbaekkk Nad...!!! eh ada ek jual metalik board tuuu. K.Izan pun ada gak colletion masa zaman belajarrr dulu tapi tak tau nak letak mana. yg letak kat freezer semua dah habis pecah2 di bawak main dek budak2 isk isk iskkkk

meriah sungguh tengok koleksi nadd tuuu! sukerr aaaahhhh

ALoNa CintamaniszLite berkata...

senyum :)

syawalsimpsons berkata...

sue tak da la tukar suke sama suke..sebab sue punyer tak banyak lagi..kikikiki...

Zura@Iwan berkata...

sggh teruja tgk Nad ngan FM2 ni..
akak tk de la nk ada byk tu..
kt fridge d rumah tu bleh kira ada brpa jek..haha..

tp skrg..irfan dh pandai nk amik main plak...mama dia siap ckp..haipp..jgn main mainan mama..kahhh

nurulfarehah berkata...

wahh,, bestnye tgok FM byk ni. Fa pon tgh dalam usaha mengumpul. penuh jugak la peti ais tu. sekrang kalau jln2, nak ole2 FM jek. :)

Sue-Rya Qistina berkata...

pergghh..mmg bnyk betul ni!

ros_reeza berkata...

Salam perkenalan kak :)
baru follow sini, #1125.

banyak sungguh koleksi akak.. jelessnye,, hihihi..

mama tisya berkata...

akak smp sudah tk bli2 magnetic board...byk koleksi

MrS. F!zA berkata...

nad beli kt sape tu? mcm minat jek ni..fm kat rumah sampai nak termuntah dh peti es tu..ada yg jatuh berderai gara2 budak tu tarik.. leh ar beli board ni..yg hitam tu ke nad?

cer bgtau beli kt sape..tulunnnn

JaSSNaNi berkata...

tudia nad... betul2 minat ni.. setakat akak ni.. tempek bape ketul je pun.. hahaha.. tahniah sbb banyak simpan FM..

Eliss Mie berkata...

siap beli magnetic board eh. eliss selagi boleh penuhkan peti la kot :p hehehe

zarena heeney berkata...

wah mmg banyak betul la koleksi nad nie

Salina@IbuAqil berkata...

Ini mmg pengumpul kental ni..
Cayalah nad.. ;D
Tgk FM ingat NAD..
FM & NAD x dpt dipisahkan.. Hik3!!!

Fiza Rahman berkata...

Bestnya...banyak tu. Saya nyer tak berapa nak banyak lagi. Tgh mengumpul juga ni.

QasehnyaRania berkata...

penuh .keliling.

mama ila berkata...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..banyaknye!!!!!! hehehe...

nadia farahida berkata...

respekkk habisss la nadia dekat kak naddd, banyakkkk gileee :))

mama lieyna berkata...

Vavavavavavava....... vanyak nyeeee..... :-)

Syok tengok..

Masya berkata...

banayknya.... dah tampal kat board nak frame ker??

Sweetmama berkata...

terbaik la koleksi2 FM nad..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...