27 Jun 2013

D.I.Y - Music Instruments | Homework Zakwan

Minggu lepas hari Khamis, awal-awal teacher dah bagi homework
Kena siapkan dan bawak hari Isnin
Zakwan bukan amik kesah sangat pun
Makpak yang kemain semangat, haha!

Disebabkan hari Sabtu dah berjalan sakan tengok wayang
Maka, pagi-pagi Ahad kami dah mulakan projek
Zakwan nak taknak kena kerah jugak
Mana aci, dia punya homework orang lain plak buat, kan? ;)

Teacher suruh buat alatan muzik yang dibuat menggunakan alatan terbuang
Macam-macam plan kitorang
Last-last kami buat gitar dgn alat yang kena goncang2 tu
Apa tah namanya, huhu! =p


Gitar buat dari kotak tisu & getah, haha! =p
Zakwan mula nak tampal2 sticker la tu - kasi cantek kononnya =p



Zakwan tgh try main gitar =p


Kalau gitar Zakwan buat ngan MamaZN
Menda alah goncang-goncang ni Zakwan buat dengan PapaZN


Dalam cawan plastik tu ada kacang tanah dgn pasir
Bila digoncang-goncang ada la bunyi nya tu ;)


Disebabkan hari Isnin & Selasa sekolah Zakwan tutup
Makanya, hari Rabu (semalam) baru Zakwan bawak pi skool
Tah cemana la rupanya tu, hihihi
 Harap-harap Zakwan pandai la 'kasi pembentangan' pasal music instruments dia tu
^_________^


p/s:
Esok (Jumaat) Zakwan ada sesi fotografi ;)
Rasa macam kejap jek
Dah setengah tahun Zakwan belajar kat skolah ;)


12 comments:

ieyda berkata...

kreatig jgk nad n zakwan nie ye...klu ieyda, xtau nak wat ape dah...hihiiii

ch@ berkata...

boleh jadi sumber inspirasi ni. kretif juga. mesti zakwan suka nak present nnt. update tau dia punya result nnt. thn dpn auni pula. neves.

syawalsimpsons berkata...

tak lama zakwan nk masuk darjah 1 kan

CheNamNam berkata...

hahhaha memang makpak yang selalu ober xsaited ponn...ank2 rilek jerk..bila dah dapat hasilnya baru depa xsaited nak main..nak buat tak paham menda nyer alat muzik tue kan..heheheh...

Lynn Hamzah berkata...

bagusnya sekolah zakwan...
ada aktiviti gitu...
yg syok mak bapak yg excited...
hehehehe...

Iela Fazielah berkata...

RAJINNYER NAD NI....BESTNYER TGK

lia berkata...

kejap jer kan Nad.... sat g dgr2 Zakwan da nak nikah he3

zarena heeney berkata...

wah mcm2 kena buat
gud idea jugak buat mcm tu kan
klu ena dah pening tak tahu nak buat apa

Zura@Iwan berkata...

kreatif ye zakwan ni..
ibu dia pon kreatif..hehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

mmg sekejap nad..
akak ni..ternampak2 lagi anak2 akak besar zakwan ni..
tak sangka skang ni...dh besar pjg..mm

Masya berkata...

kreatiflah buat gitar tu.. hihihihi

Sweetmama berkata...

kreatif la, Sekolah Zaquan x pernah lg bg homework yg berkaitan art, selalunya aktiviti art diorang wat kat school je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...