03 Jun 2013

Cerita Kami

Assalamualaikum
Selamat pagi :)

Ada yang mencari-cari kami 1 famili 3-4 hari ni? ^_^
(perahsantannnn =p)
Kami tak ke mana pun, ada je...
Alhamdulillah kesihatan masih belum betul-betul seperti sediakala
In shaa Allah kami sedang berusaha untuk atasi

Terima kasih pada yang mendoakan, yang beri kata semangat, yang beri cadangan di ENTRY INI
Terima kasih pada yang bertanya khabar :)
Terima kasih sebab masih ingat kat kami
Moga dengan doa & kata semangat tu dapat bantu kami utk terus sabar dan tabah
Hanya Allah dapat membalas jasa baik kawan-kawan semua


Jalan jap, happykan anak-anak walau makpak tak berapa sihat


[1]
Ulser Nayli beransur baik, tapi masih taknak direct bf - sedeyyyy sangat! =/
Dah 3-4 hari ni jugak la asek mengepam
Merasa jugak la pengalaman macam mana kawan-kawan yang biasa pam susu tu
MamaZN biasa direct jek, bila kena mengepam rasa kekok plak


2-3 kali pam jek macam ni, lepas tu dah 'malu-malu' dah, huhu!


Paling masalah sekali bila nak tidokan Nayli, hukhuk!
Tido pun sebab penat meraung, menangis dalam kelaparan
Bukan sebab menyusu macam biasa ;(

Dah pegi jumpa ustaz Darussyifa'
Takde apa-apa katanya
Cuma dibagi air untuk Nayli minum & mandi
Takpela, kita ikhtiar...


Darussyifa' Teluk Panglima Garang


Seboleh-boleh nya nak Nayli terus bf sampai 2tahun
Lagi 6 bulan jek lagi ni huhu!
Moga terus kuat semangat~
Risau gak kengkadang sebab takut tak dapat nak kejar demand Nayli
PapaZN dah get ready susu Dutch Lady tu, huhu!
Pandang jek dulu....



[2]
MamaZN demam bengkak susu 3 hari
Salah satu sebab kenapa blog takde entry T___T
Alhamdulillah beransur pulih...

Ramai tertanya-tanya kan apa doktor tu cakap kat MamaZN? ENTRY INI
Rasa susah hati+risau+sedih jek sejak dapat tau
Tapi taknak percaya 100% lagi
Takleh pikir sangat - karang stress!
So buat biasa-biasa je (walau dalam hati Tuhan jek tau!)
Belum pi check-up kat klinik biasa
Klinik panel tutup la pulak sebab besday Agong
In shaa Allah, malam kang pi check-up
Harap-harapnya dapat la pandangan kedua dari doktor ni pulak
Harapnya takde apa yang mudarat la kan (doakan ya!)


[3]
Dalam keadaan semua tak berapa nak sihat
PapaZN tetap bawak Zakwan jalan-jalan
Biar Zakwan rasa happy
Sedih sangat bila Zakwan cakap
Tak seronok la cuti sekolah ni, duduk rumah je
Saya asyik kena mintak-mintak je 
(maksudnya : Zakwan kena mintak Papa bawak pi jalan-jalan je...)


Buat buaian dalam umah je, hukhuk! T____T


Ada kejutan untuk Zakwan
Rasa happy sangat masa tengok muka Zakwan terkejut tu
Harap Zakwan terima hadiah daripada Mama & Papa dengan gembira
Maaf sebab tak banyak nak luangkan masa untuk Zakwan time cuti sekolah ni
In shaa Allah, bila semua OK, kita ajak Papa pi cuti-cuti ek!


[4]
Ada la few masalah lagi yang melanda kami 1 famili
Memang stress!
Tapi kami sama-sama tengah handle stress ni biar tak mengganggu kehidupan seharian
Harap dapat bertahan
Memang ayat ni je yang selalu buat kami sentiasa beringat :

Pasti ada sebab kenapa Allah jadikan macam tu pada perancangan rapi yang telah kita buat
In shaa Allah, ada hikmahnya yang belum kita nampak sekarang (mungkin nanti)
Bersangka baik selalu dengan Allah
Allah juga takkan menduga seseorang tu melebihi kemampuan nya kan?


Bersyukur sebenarnya...
Sebab menda-menda camni la yang buat kita belajar untuk lebih tabah & sabar
Alhamdulillah!
Doakan kami ya!


- Entry pun on off la pasni ek, huhu - sedeynya! 
Banyak menda nak share!
Paham-paham je la, MamaZN ni kan suka share macam2 walau menda tu merepek meraban jek ;)



p/s:
mungkin MamaZN ada penah buat silap pada sesiapa
MamaZN mintak maaf 
MamaZN ada hutang sesiapa tak?
Duit? Hadiah GA? 
Fridge magnet? (ehhh sempat lagi, haha!) - kot la MamaZN dah janji nak bagi, tapi belum ditunaikan
Please-please-please... Bagitau ek!


Take care kawan-kawan!


38 comments:

syawalsimpsons berkata...

nad buat jemah risau je...nape ni..share la ngan sue kalo rasa perlu..apa2 pon take care yee...x syiok meh tak da pape entry dari nad

Alycia berkata...

alahai, sedihnya baca entry ni...

ye, kadang-kadang kita tak perasan kan ada perkara-perkara yg membuatkan orang terasa.. sama-sama lah kt maafkan... alycia doakan agar segalanya dipermudahkan olehNya.. Amin..

eh, Alycia lah yg ada 'hutang' FM dgn Nad.. asyik tak dpt jumpe jer.. acane ni ;(

mama tisya berkata...

stiap yg berlaku ada hikmahnya...sbr ye nad

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad,mcm2 dugaan melanda Nad sekluarga ya dlm 2-3 hari ni.K.atie doakn Nad sekluarga tabah....& redho.Semua itu ujian dr Allah utk menguji kesabaran Nad & HB.
Semoga Baby Nayli cepat sembuh...kita yg 'dah kertu' ni klu kena ulser mmg tak lalu nk jamah mknan...ni kan pula nayli yg kecik tu...sabar ya

eima berkata...

cara ko ckp ni menakutkan aku la ...
dear .. aku harap ko kuat tau ...

inshaa Allah tak de pepe yg serius .. inshaa Allah

Lynn Hamzah berkata...

huhuhuhu...bengkak susu memang ler menyakitkan...lynn dah pernah rasa dah...

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

moga allah permudahkan segalanya...
sesungguhnya ALLAH tahu apa yang terbaik buat hambanya...
jue doakan moga nada sekeluarga tabah dengan apa jue dugaan ye..

ch@ berkata...

aduih, kakNad...kita doakan semangat kakNad sekeluarga kembali pulih seperti biasa. tiba2 rasa sebak mm entry kakNad ni juga. all the best kakNad.

lia berkata...

nad, wat kita risau jer... apa nyer doc ckp tu... bg tau yer nnt... hati kita x tenteram d buatnyer...

btw, kita doakan yg terbaik utk nad sekluarga, InsyaAllah, amin...

Masya berkata...

saya rasa sy yg hutang sesuatu dgn nad huhuhuhu .. nad takda hutang apapun...

moga semuanya kembali seperti sediakala... xmoo sedih2...

kidsBRANDED by FleXedar berkata...

Alahaiii suspennya entry Nad ni... jgn sampai tak de entryy.. rindu plak nanti uhuhuh

Ok.. sabar banyak2 dan bertabahlah yekk. InsyaAllah ada hikmah disebalik sesuatuuuu.

Moga cepat2 sihat ceria seperti biasa okehhhh

*∽ IZAN ∽* berkata...

Alahaiii suspennya entry Nad ni... jgn sampai tak de entryy.. rindu plak nanti uhuhuh

Ok.. sabar banyak2 dan bertabahlah yekk. InsyaAllah ada hikmah disebalik sesuatuuuu.

Moga cepat2 sihat ceria seperti biasa okehhhh

zarena heeney berkata...

saling bermaafan kan

Ya ALya berkata...

Semoga semua ok....ya yg hutang fm ni...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

ye laa...akak pun sebenarnya tertanya2 jgk pasal tu...tp tunggu jer laa Nad rela citer sendiri...hehe..

Semoga semuanya berkeadaan seperti biasa...

LYAfrina berkata...

lya doakan moga semuanya puli sperti biasa ye.. ujian tu datang ketika kita terlalu leka supaya kt selalu ingat...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

alahaiii..selalu entry nad mesti ceria2..sedih plak baca entry nad yg ni..apepon, all the best ye nad..semoga nad, anak2 semua sihat seperti sediakala..n ceria mcm biasa k..apepon, suke tgk gmbar nayli n zakwan yg kat atas tu..dua2 comel, port bergmbar pon comel gak..=)

Adlin Mohamad berkata...

Nape plak ni ..
kita baca pun risau cam something bahaya je berlaku kat nad..segalanya allah dah tentukan ..
sabar banyak2 yea semoga xde apa2 yg serius berlaku ..

lieyalatif berkata...

Alah nad...mcm sedey n semacam plak lieya bace entry kali ni....jgn laa stop bloging key...blog antara yg wajib lieya terjah tauuu....

In sha Allah kite doa yg terbaik n semua ok ye...jgn dipikirkan la ye...kite same2 mohon pd Allah semua ok yek nad.....

Bab ulser tu mmg mkn mase nak baik...mia dulu stop hisap puting sbb ulser lah....

MamaFarah berkata...

Nad, tabahkan hati.. Allah takkan bagi ujian pada nad sekeluarga jika nad tak mampu harunginya..Cuma jalan untuk selesaikannya maybe belum dinampakkan..Yang penting teruskan usaha ye nad untuk kembalikan keceriaan.. Tak mo sedih2..kami semua doakan yang terbaik buat nad sekeluarga..

mummy_ayu berkata...

napa Nad..risau plak baca..apa pun..harap Nad tabah & sabar..be strong hadapi dugaan dariNya..
and..setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya.harap baby Nayli cepat sembuh...
ala..sian Abg Wawan..sama la ngan Ian..bising ajak jalan jer..budak2 dah besar kan?
apa2 update lagi yer.take care Nad!!!
we all love you tau!!

mama_umar_maryam berkata...

touching zt bace nad..semoga semakin kuat..hati semakin tenang & tabah ye dear..hugs

mama lieyna berkata...

Ramai yang mendoakan nad n family kembali ceria mcm dl..dan mendoakan nayli cepat baik..amin...

Dugaan sesekali dtg utk kita merenung sesuatu.. moga dipermudahkan jln ye nad... in shaa Allah, nnti semua kembali spt sedia kala..

Arif k.eina hari ni mengadu skit2 mata, pening kepala, badan pun dah demam sikit... dugaan, sekejap dtg sekejap pergi.. risau jugak, anak2 ni, demam on off aje..huu..

Tcare nad..pssst fm k.eina antar dh sampai belum agaknya..?

Nora Karim berkata...

Moga semuanya naik-baik saja... Allah turunkan ujian walaupun demam biasa... sebab sayangnya Dia pada kita... Chill... :D

~aSHa~ berkata...

uish berdebar2 pula baca entry kali ni....

semoga dipermudahkan segala urusan ye nad

masalah itu UJIAN....dari Nya...

Sue-Rya Qistina berkata...

semoga nad sekeluarga baik2 saja ye. jgn stress2 tau, x elok utk kesihatan. semoga Allah permudahkan segala urusan nad ye. take care!

Eliss Mie berkata...

semoga Allah permudahkan jalan buat nad sekeluarga .amin

LYAfrina berkata...

lya doakan moga kalian semua berada dlm keadaan baik & tabah mghadapinya

MulutPayau berkata...

Semoga Nad sentiasa tabah dan sabar hadapi segalanya....dan semoga Allah permudahkan segala urusan...

Zura@Iwan berkata...

Assalam Nad..

kak mmg tercari2 gak Nad, walau akak tk tahu mslh sbnr Nad, tp akak hrp Nad byk bersabar dan berdoa yer..

semua kita ada mlsh masing2 kan...cuma berat or ringan jer, bak kata pepatah..berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul, Nad yang memikul..insyaAllah pasti ada jalannya...

sentiasa bersangka baik dengan Allah swt yer..

Nad, kita bersaudara dan mcm family betui tak..kalau nad nak luahkan kak bleh mdgr...k..Love!

lieyalatif berkata...

Nad camne? Ok x?...

Lain rase bile blogger aktif mcm nad ni sunyi sepi...ape2 update kami tau...

Cho Zila berkata...

Nad... akakpn dah lama tak meronda2 kat blog Nad sibuk bangat cuti lamani.. akak akan komen balik kesini lepas baca entry terdahulu...

Cho Zila berkata...

Insyaallah Nad takdder per2.. akak doakan dari sini... moga Allah melindungi Nad sekeluarga..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

nad..tak sihat lagi ke...
huhuhuhu lama tak update blog...
tetiba rasa kosong pulak bila nad tak update blog...

apa2 pun moga semua berjalan lancar dan nad sekeluarga sihat serta dilindungi oleh allah selalu

ieyda berkata...

bila nad nk berceloteh di blog nie....rasa sunyi je masuk sini xde ape2 brita....

dah lama xdgr kabar nayli n zaqwan...dorang sihat ke?

ADEEYA berkata...

Rindu lA..

~aSHa~ berkata...

nad...jgn la tak update...ehehhehe

mama ila berkata...

alaaaaa...kenape nie..risau pulak ila baca... harap2 semua nya ok yer...baby nayli pun..auntie doa supaya cepat sembuh yer..take care

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...