19 Jun 2013

Cara Mudah Beli Tiket Wayang ^_^

MamaZN 1st time try ni
Sebelum ni booking & bayar online kt laptop jek
Memang dah lama pun tak beratur pi beli on time
Tak sanggup dah nak beratur panjang-panjang, hehe

Masa nak tgk Man Of Steel yang dot-dot-dot tu (ehehhe)
Saja je la nak try booking thru apps GSC
(GSC = Golden Screen Cinema)
OoOoo, lagi senang dari booking online thru lappy la!
Suka, suka! :)
Kalau sebelum ni, lepas dah booking kena print reservation tu
Pastu kena bawak skali utk dapatkan tiket plak nanti
Tapi kalau beli thru apps GSC ni mudah sangat
Takyah susah-susah beratur nak pi amik tiket
Dah tu paperless plak tu

Yang penting kena la install apps GSC ni :)




Gi kat FasTicket tu pastu buat pilihan
Lepas dah bayar tu *guna online banking ye*
Trus check kat bahagian History
Then kluar la macam yang kat atas ni
Takyah susah-susah beratur nak amik tiket dah
Just scan jek dekat staff yang check tiket masa nak pi panggung tu
Memang lagi mudah :)

So, bleh la siap sedia nak beli tiket Monster University plak pasni, hehe


20 comments:

Nana berkata...

kita klw nk tgk gsc mmg bli cara ni install app dia
sejak last yr lg mmg guna ni

MRS. K berkata...

dah lama download apps tu tp tak penah guna huhuh

lia berkata...

owhhh menariknyer... kita xtau pon ada application ni... tqvm nad

ismaliana sulaiman berkata...

mmg dah byk kemudahan kan skrg..semuanya di hujung jari.. :)

MrS. F!zA berkata...

dah 2tahun lbih kot tk pegi tgk wyg..hewww

senang kan ada apps cmni..semua keje dihujung jari je

syawalsimpsons berkata...

mudah ni..

lizz berkata...

baru tau...lagi mudah la lepasni nak beli tiket wayang...

lizz berkata...

baru tau...lagi mudah la lepasni nak beli tiket wayang...

Cho Zila berkata...

akak masih beratur... sebab selalupun pergi tengok wayang secara spontannjer.. kalau rasa bosan2 terus gi... kalau ramai ngat orang tak payahler... ha... ha... orang lama... tapi penah gak beli online...

Cho Zila berkata...

akak masih beratur... sebab selalupun pergi tengok wayang secara spontannjer.. kalau rasa bosan2 terus gi... kalau ramai ngat orang tak payahler... ha... ha... orang lama... tapi penah gak beli online...

Gieyana berkata...

paperless ni...menyenang!

Ritu booked dkt TGV still kena g amik fizikal tiket gak..:)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

tak tau laa panggung kat tpg sentral ni ada guna mende ni ke dak..
kalo online tu biasa laa..
maklum ler...panggung ok tp nama tak gah mcm gsc ngan tgv...

mama tisya berkata...

lastyear pernah guna bila tgk kt GSC...sbb slalu tgk wyg kt tgv..senang je scan trus barcode

Nory Zoulkefle berkata...

ooo...boleh try nanti ni....

zarena heeney berkata...

WAH MMG MUDAH LA
TAK PAYAH NAK BERATUR LG KAN

eima berkata...

MAKIN CANGGIH TP AKU JUGAK TAK M ERASA NK TGK WAYANG..KESIAN

Fiza Rahman berkata...

Dah lama tak tgk wayang sejak anak berderet ni.

Iela Fazielah berkata...

lama xtgk wayang... nampak mudah..1 hari akak nak cuba la

Masya berkata...

segalanya dihujung jari, tak pernah cuba lagi.. yg benarnya dah lama x tgk wayang pun...

Sweetmama berkata...

skrg ni semuanya dh smakin mudah..:)

tp k.eija selalunya kalau urusan booking2 tiket ni mr papa yg selalu buat..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...