13 Jun 2013

Bila Dah Malas Masak...

Bila terasa malasnya nak masak, mula la liat nak ke dapo
Terasa macam nak SMS kat PapaZN ajak pi makan luar jek
Senang kan, tinggal order dan makan dan bayar =p

Tapi bila pk part bayar tu la
Terus la semangat sket nak bangun dan masak
Masak simple-simple sudeyyy
Janji tak kena bayar, hihi
Dasar! =p

Hasilnya? Jadik la ayam masak kicap & bening bayam :)
Cepat pun cepat... Kenyang pun kenyang, hihi
Kalau kat kedai takleh nak makan bertambah secara free =p




Tu, dalam peti ais tu banyak ikan talapia bekalan dari kampung
Taktau dah nak masak apa selain goreng garing-garing, huhu!
Nak masak apa lagi ek ngan ikan talapia ni?
:)


p/s:
kalau ada yg buntu nak masak apa balik keje nanti
ni, MamaZN kasi idea ni, hehe



13 comments:

mama tisya berkata...

lpr plak...ikan talapia bole masak cili,masak kicap,masak halia

Ibu Lala berkata...

nampak sedap wpun simple je.

Adlin Mohamad berkata...

goreng pun sodap !
ok nad malas2 [pun jadi gak masak kicap tu selera tau ita hari2 dok mkn luar hahahah tgg jadi housewife mmg rajin la masuk dapo kekeke

amiey lee berkata...

Wahhhh ikan talapia tu kalau salai then buat masak lemak cili api letak belimbing buluh aduiiiiiiiii yummuyy

~ain berkata...

talapia boleh masak lemak cili api, perah asam limau.. perghhhhhhhh..

kukus pun boleh, cuma kena cuci ikan bersih2 kot hanyir plak..

Jumria Alimuddin berkata...

klu sya suka msk sambal...hehehe...tp gambar ayam msk kicap kakak memang nmpk menyelerakan....

http://jumnutriblog.blogspot.com

Chekgu Azrine berkata...

Akk mlm ni buat aym msk kicap jgk..hehe..sedap!!

mama lieyna berkata...

Betul...part bayar tu yg buat kita rasa, better masak je sndirik, ringkas2 pun jadila, janji kenyang :-)

Tak mkn ikan talapia, tak reti nk bg cdngan..huu

Nory Zoulkefle berkata...

pheww..malas2 pun mengancamm jugak lauk2 nya...kalau rajin mesti penuh semeja lauk akak masak kan...bertuahlahh suamii akak...hehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

talapia ni sedap dimasak cabeii, hehe.
sedap jgk dimasak asam pedas..serap jugak kuahnya ke isi talapia..
sedap jgk masak tempoyak, hehe..

nak buat masak 3 rasa pun sedapp..
Nad, kat bandung tu..ikan air tawar jer tau dorang buat masak stim, masak 3 rasa, masak sweet & sour..
Sedap pulak tu..

Tp ada jgk ler ikan2 laut tu...tp dorang lebih byk perkenalkan ikan darat..

syawalsimpsons berkata...

lapar lak tgk

Masya berkata...

malas² pun ni dah sedapp dah ni ..

ikan talapia mmmg goreng garing lepas tu tuangkan sambal cili padi/cili merah jer sedapp.. tp kalau nak masak lemak pun sedapp tau.. masak lemak kencur/cekur... tumbukkan buah cekur tu.. mesti sedapp daunnya pulak rampaikan.. mmg terangkatlah...

ch@ berkata...

Tiba2 lapar tgk entry kakNad ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...