14 Jun 2013

BBQ @ Kampung, Yummy! :)

Balik kampung aritu sempat la kami buat BBQ kat umah PapaZN
Hajatnya nak join buat BBQ minggu sebelum tu
Tapi sebab kitorang tak jadi balik, tak dapat la join, huhu!
Sedey ;(

Untuk mengubat hati yang lara (ececece! =p)
Kami buat BBQ lagi skali
Kebetulan SIL 1 famili pun ada balik jugak time cuti skolah aritu
Pastu adik-adik ipar memang dok kampung
So, best la sket kan? Sebab makan ramai-ramai
Cumanya BIL & SIL yang dok Cheras & Bangi tak dapat join
Sebab diorang dh balik minggu sebelum tu


Masa proses dari buat bara sampai la ke masak-masak
Budak-budak 2 orang ni sangat la menyebuk!
Zakwan ok la lagi, boleh dengar arahan
Si Nayli ni, ya Allah kemain payah nak handle!
Dah la semua kat situ lelaki, dia sorang sebuk nak join jugak


Tengok la tu, 'bolen' jek tak berbaju =p


Zakwan & Paman Kirin (glemer Paman Kirin, haha! =p)


Tu dia...! Sedia utk dibakar sat lagi! =)


Bukan tu jek
Ada kerang & kambing jugak
Malam tu tido kepanasan sbb banyak makan kambing, huhu! ;)
Yang memerap nya kerja MamaZN la, haha!
Tapi yang kambing tu PapaZN offer nak buat perapan sendrik
Sekali hambeekkkk! Masin ya amat! Haha!
Tapi still sedap! :)


Yeahhh! Dah boleh membakar dah ni kejap lagi :)


Aduhhh terbayang-bayang kesedapan makan sosej, kambing & ayam BBQ :)


Masa bakar-bakar ni SIL 1 famili takde, gi pekan Teluk Intan
Balik tu diorang tapaw KFC
Perghhhh! Memang senak perut nak kasi perabes! ;)
Tapi memang tak abes pun, siap buat breakfast lagi, heheheh

Memang terbaek la!
^_____^









11 comments:

syawalsimpsons berkata...

alamak sedapnyer kalo dapat buat kat kampong..soalan ada kampong sue ni..kakakka

Chekgu Azrine berkata...

Alamak terliur yg hamat...huhu

Masya berkata...

terbaiklah tempat bakar ... unik tau, kita kat kg pun pakai ala² tong drum tu...

LYAfrina berkata...

owwhh..gali lubang je.. lps ni blh la buat camni gak nk b-bbq..

yumm..sedapnyerr

lia berkata...

Nayli nak wat peace ke tu he3... comey jer anak dara ni x berbaju...

Mama Lynd berkata...

Haisss.. Gamabr baby Nayli buat saya rasa nak geget..

Sue-Rya Qistina berkata...

pergghhh..sedapnya!!
dah lama x menikmati kelazatan bbq. nomnom!!

jaakechik berkata...

siap gali lubang tuuuu...hihi.... klasik betoi.... best gak sesekali wat bbq begini......

nadia farahida berkata...

kak nad tau tak, setiap kali nadia tengok gambar nayli, nadia rasa macam nak sedut sedutttttttttt je pipi dia. ahhahaha

ch@ berkata...

Stail bbq yg boleh ditiru ni...takyah terkial2 nk beli tmpt utk bbq tu. Hahaa...lama dh x mkn bbq2 ni.

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad,bestnya ada acara BBQ bila kumpul ramai2...cam family k.atie la tp kitaorg dpt kumpul time raya jerrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...