19 Jun 2013

Aktiviti Zakwan Di Cuti Sekolah | Jadi Bodyguard Atok :)

Ingat tak masa cuti sekolah hari tu yang kitorg 1 famili tak berapa sehat?
Time tu AtokNenekZN datang dari Teluk Intan
Sebab ksian kat cucu la kot, tak sure
Sebab AtokZN mana nak bgtau, hehe
Tapi time tu AtokZN amik Zakwan bawak pi umah Aunty Wawa
Dapat jugak la Zakwan berjalan, takde la dia dok terperuk je kat umah ni kan?

3hari 3malam jugak kot rasanya Zakwan dok umah Aunty Wawa
Tak ingat nak balik pun dia, huhu!
Takpela, janji Zakwan happy
At least, ada ramai yang layan Zakwan bila kat sana
Baby Khadeeja pun suka bila ada Abang Zack yg rajin layan :)

Ada 1 hari tu
AtokZN wassap gambar-gambar Zakwan dari awal pagi sampai ke petang
Gigih AtokZN, hehe
Nak melaporkan aktiviti Zakwan seharian dari jauh =p

Seronok la Zakwan sebab dari pagi dia dok berjalan jek :)

Pagi-pagi AtokZN dah wassap gambar Zakwan ikut breakfast makan kat luar
Sebab AtokZN ada janji dgn kawan dia
Kelakar plak, kecikkk jek Zakwan ;)


Lepas balik breakfast tu, AtokZN wassap lagi, 
Temankan Zakwan main playground kat umah Aunty Wawa :)


Tup-tup dapat lagi wassap
Rupa-rupanya AtokZN nak bawak Zakwan naik bas
Seronok la Zakwan!
Tu la aktiviti Zakwan kalau ada AtokZN
Mesti dorang naik bas jalan keliling Putrajaya :)
TQ AtokZN, sebab rajin layan Zakwan ni, hehe


Time tunggu bas


Pastu bila dah sampai Putrajaya Sentral, AtokZN wassap kata dah sampai
Nak naik ERL pulak!
Perghhh! Berjalan sesaje Zakwan ni!
MamaZN taktau pun program AtokZN nak bawak Zakwan naik ERL
Kami pun tak penah merasa naik lagi
Untung Zakwan :)

Ingatkan nak pi KLIA
Rupa-rupanya AtokZN nak jumpa kawan kat TBS (terminal bas tu)


Takde gaya lain, semua pun gaya IronMan :)


Tak sempat posing, sbb ralit tgk ERL tiba2 lalu kt blkg, hihihi



Ni pulak time kat TBS
Dah nak balik dah pun lepas jumpa kawan AtokZN
1 jek yang MamaZN risokan Zakwan ni
Bila dia penat berjalan, mula la datang ngengade dia nak berdukung
Kesian kat AtokZN jek sbb kena layan kerenah Zakwan, huhu!


Dapat eskrem plak dia! :)


Seharian tu Zakwan berjalan jek 
Naik bas, naik ERL
Petang tu, sampai Putrajaya semula, hujan sangat lebat!
Zakwan citer kat MamaZN
Mama, Atok pakaikan saya tudung macam Mama
Haha, bukan tudung la, kain buat alas kepala =p


Happy tgk Zakwan seronok berjalan
Walau pun hanya 1 hari
Walaupun hanya kat Putrajaya
TQ AtokZN sebab sudi layan Zakwan
Moga diberikan kesihatan yang baik utk AtokZN ^_____^



13 comments:

mama lieyna berkata...

Untung zakwan, ada atok yg rajin melayan, siap snap gambar lg ha, cayalah atok :-)

Falsya berkata...

rajin atukZN layan cucu..siap wassup2 gambo okayh...suke zakwan dpt berjalan ngan atuk..hehehe...

mummy_ayu berkata...

lagi la dia seronok..jejalan ngan atok yer.

syawalsimpsons berkata...

kan..walaupun dalam putrajaya...zakwan seronok, dah memadai kan

eima berkata...

baik nye atokzn ni ... rajin melayan cucu ....usung je kemana2 siap update mama die tu

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad...atuk ngan cucu....gitu ler.Suka nooo manjakn cucu2...

Alycia berkata...

wahhh, syoknya Zakwan berjalan yer..

Chekgu Azrine berkata...

Untung zakwan..ramai yg syg tu..hehe

ieyda berkata...

sekurang2nya zakwan masih ada org yg nak hiburkan hati dia time adik n mama dia xsihat. enjoy je tgk zakwan nie...comel....

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Mujurlah ada atok die yg melayan ye..mesti Zakwan seronok sgt sehari suntuk dapat berjalan..=)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

wah...terharu ngan atuk yg rajin layan cucu dia.
zakwan pun budak baik...tak berlari ke sana ke mari...sng atuk dia nk jaga..dgr kata..
kalo letih mintak dukung tu..nk buat mcm mana, kan. yg tua2 ni pun tau letih bila berjalan2 ni, hehe..

Fiza Rahman berkata...

Bestnya zakwan dpt berjalan sakan dgn atok yer. Atok moden lah...siap wassup tu...kelassss...☺☺

Masya berkata...

baju superman .. gaya ironman... hahahaha.... jalan2 sahaja, teman atok pun jadilah .. ada jugak atok kwn.. zakwan pun x bosan.. dpa jenjalankan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...