20 Jun 2013

1st Time Membeli Di Bazar Makanan UNITEN

Sabtu lepas memang banyak lepak umah Aunty Wawa jek, haha!
Kesian Aunty Wawa terima tetamu tak diundang ni, heheheeh
Umah Aunty Wawa strategik sket, tu yang syok lepak sana
Kalau nak balik umah, pastu kluar balik
Alahaiiii, cam malas jek! Jauh plak tu, heeheheh...

Lagipun, Sabtu aritu AtokNenekZN datang umah Aunty Wawa
So, bleh la lepak sesama, kikiki...

Petang Sabtu tu, balik dari Bangi
Kami saje la singgah bazar makan yang kat UNITEN tu
Banyak orang jual makanan-makanan untuk makan petang
Kuih-muih la, pisang, keledek & cendawan goreng la, air la
Ehhh, macam-macam la!
Meriah!
Macam PARAM! (Pasar Ramadhan)
1st time kami singgah sini
Teruja gak tengok macam-macam makanan yang dijual


Singgah beli putu piring


Balik tu, singgah umah Aunty Wawa makan reramai
Syok plak kan hehehe
Petang tu kami makan putu piring, apam balik, murtabak (giler sedap!)
Cendawan goreng, pisang goreng, keropok lekor
Burrrppp! Alhamdulillah kenyang, hehe




Pastu tanya la Uncle Najjib (husband Aunty Wawa)
Ramai orang makan sup kat 1 bazar tu
Uncle Najjib cakap, sup dia memang sedap
Ramai makan bihun sup kat situ
Hari Ahad tu pegi umah Aunty Wawa lagi
Rupa-rupanya Uncle Najjib pi beli bihun sup tu
Dapat la merasa bihun sup yang diwar-warkan sedap tu, hehe :)


Biasa je, tapi not bad la ;)
Kalau makan kat stall yang menjual ni lagi 'feel' la kot, hehe
Tapi tak sesuai nak bawak budak! Panas!



12 comments:

Sidratul Muntaha berkata...

aku bukan kaki mee hoon sup
tpi klu mee celur/celup kelantan tu
siap dgn paru n isi perut
aku layan je..
huhuuh
enak!!

Nory Zoulkefle berkata...

lama nory cari putu piring, pasar malam area rumah nory dah tak jual dah...huhhu...

Sweetmama berkata...

gerai2 dkt uniten tu mmg meriah, kalau hari biasa/waktu kerja g time lunch ni pun org ramai tau, k.eija xde la selalu pergi tp pernah jgk pergi 2-3 kali, kalau pergi selalu makan cendol n rojak uniten..mmg sedap..

MRS. K berkata...

murtabak besar rm5 tu memang sedapppp!

syawalsimpsons berkata...

sue pon rajin g singgah kat uniten tu

Sue-Rya Qistina berkata...

putu piring tu kegemaran saya :)

Adlin Mohamad berkata...

putu piring skang mahal la sekeping 50sen ..

zarena heeney berkata...

ena suka ngan bee hun sup
klu dpt supnya daging mmg terangkat la

Alycia berkata...

mmg femes kt situ.. dan murtabak yg paling femes.. alahai, tetiba rs mcm nk mkn murtabak lak huhu..

eima berkata...

dulu rajin jugak ke situ .. skrg ni ni dah jarang ... tp ok la byk choice laksa gerai depan sekali tu sedap

Myra Jay berkata...

Meriah lah kalau gitu..
tak payah tunggu PARAM :D

Zura@Iwan berkata...

adoyaiii...
lama tk g psr mlm..
kalau blk kg sll pegi gk ari sbtu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...