17 Mei 2013

Tanda Ingatan Zakwan Untuk Teacher Tadika Alif Ceria ^_^

Zakwan tak sebuk-sebuk pun pasal Hari Guru ni
Mak dia yang bz carikan/pikirkan hadiah, haha!
Itupun takde la beriya buat yang special, gempak bagai...
Simple-simple jek
Lagipun, kena save cost, hukhuk ;)

Mula-mula ingatkan nak kasi kain ela
Amboi, mak Zakwan ni kan? Haha!
Tapi x jadik la...
Last-last beli kan kad ucapan jek kat Aeon Big aritu, hihihi

Ingatkan nak tulis la terima kasih dari Mama & Papa Zakwan
Pun tak jadik jugak
Mak nya paksa anak lekat-lekat kertas
Tanda terima kasih dari kami sekeluarga
Baru la nampak kerjasama
Mak pilihkan kad, Apak tolong bayar harga kad, Anak lekat ucapan ;)




Jenuh jugak nak ajak Zakwan ni join wat aktiviti
Sebab time ni dia tgh syok tengok kartun!
Adoiii!
Tapi mak nya paksa la jugak biar cepat siap, hihihi




Dah banyak kali ditarbiyah, baru la khusyuk dia wat keje
Takde silap-silap dah :)
Perit kot telinga dia asek dengo mak nye jerit-jerit hahah!
Elok dah siap trus sambung tgk kartun semula
Sighhh T___T






Simple jek kan?
Hehe...
Pastu ajak la PapaZN pi kedai kek kat area umah kami ni
Pi beli kek
Boleh la share ramai-ramai
Kot-kot boleh la teacher potong & makan reramai ke kan nanti

Tapi takde yang menarik la pulak
Yang berkenan pun sponge cake perisa pandan
Itu jek la yang sesuai huhu
Beli aje la, janji ada tanda ingatan dari kami hihi

Malam tu sebelum tido dengan esok paginya sebelum pi skool
Banyak kali jugak la suruh Zakwan prektis ucap selamat
Happy Teacher's Day!
Sambil belit-belit lidah Zakwan, haha!
 Lawak pulak rasa...

Zakwan cakap,
Mama, nanti teacher nanges pulak dapat hadiah ni
Macam Mama nanges aritu ;)

Pastu tengah hari semalam Zakwan balik skolah
MamaZN tanya la, teacher cakap apa Zakwan bagi hadiah?
Zakwan jawab - Mama, teacher tak nanges pun macam Mama...
Hahaha! Sabo je la budak ni!


 Apa-apapun
TQ teacher-teacher @ Tadika Alif Ceria
Sebab baaaanyak bantu Zakwan dalam sesi pembelajaran
Sangat banyak perubahan yang nampak pada Zakwan ni
Walau apa pun, perjalanan masih panjang
Banyak lagi Zakwan kena belajar
Harap teacher-teacher sabar la dengan kerenah anak-anak ni :)
Happy Teacher's Day!
(mcm la teacher Zakwan baca, haha!)

 

13 comments:

MrS. F!zA berkata...

kad ucapan tepek2 bt sendiri lg bermakna ni..hikhik

lieyalatif berkata...

Hahahahah kene ko sebijik ye nad....cikgu x nanges mcm mama...lawak tau ayat tu nad heheheheh

Cute bile nad tampal2 gini....moga zakwan menjd murid yg bijak dan mendgr kate ye...

mama tisya berkata...

wah pandai zakwan tempek word utk hari guru..kalakar siap ckp mama..teacher tk nangisa pn mcm mama..hehehe..tisya plak baru p school lps blk dr korea so mamanye lupa la..blk smlm tnye die..die ckp mama tk bw icha blikn adiah utk teacher...

lia berkata...

Zakwan... Mama Zakwan n acik lia jer suka nanges syahdu2 nih he3

Lily@MamaZaraZareef berkata...

suka tgk anak kawan2 yg sama2 buat kad utk teacher masing2..zara tak dan lah..mama die pemalas..dahlah last minit br nak prepare hadiah, kad sume..hahahaha

Sue-Rya Qistina berkata...

heheheehe..x psl je nad kena dgn zakwan. kemain lagi zakwan kenakan mama ye.
bagus kan kalau buat kad sendiri utk cikgu cikgi.
sekolah anak saya x buat pun sambutan hari guru semlm.
so, mmg xde wat preparation pape pun

ch@ berkata...

kretif jg la kakNad melayan zakwan ye. cantik dan lbh bermakna. part klakar tu, ingat pula mama dia nangis dpt hadiah. hihii.

Adlin Mohamad berkata...

kita xde bagi pun nad hahaha plan mmg nk bagi ntah xtau bg apa kang beli kat jusco teacher dia mmg selalu soping sana tau lak rege brg hahahha ..ucap je selamat ahri guru

mama lieyna berkata...

Waaah kreatip :-)

Nory Zoulkefle berkata...

sempat lagi dia kenakan mama dia...
cikgu dia mesti kontrol cun, takkan nak nagis depan zakwan plak kan..hehe

MRS. K berkata...

hadif langsung takde sebut pasal hari guru. entah2 die pon tak tau ape tu.. hahaha.. cikgu kat skool die tak sambut kot

Masya berkata...

mesti cikgu dia terharu kan... zakwan redhoo jerlah.. dia x paham lg, amir pun sama x paham sgt lg nak sambut hari guru ni.. tp.. ntah tetiba dia ada mood nak buat kad untuk cikgu dia.. hari selasa nnt saya publish entry tu.. sebab sklh amir sambut selasa ni.. hari guru hihihihihi

Sweetmama berkata...

tahun ni k.eija x berkesempatan pun nak bagi kad dan hadiah buat teacher zaquan n ziqry, sbb hujung minggu mr. papa ada kelas sampai ke malam x sempat nak membeli..huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...