14 Mei 2013

Sertai Larian @ Putrajaya


Biasanya Jumaat malam Sabtu, PapaZN main futsal
Tapi minggu lepas, lain pulak aktiviti nya
Jumaat malam Sabtu aritu Zakwan ikut PapaZN pi sertai larian kat Putrajaya
Join kawan-kawan PapaZN
(kawan-kawan MamaZN jugak - member SERATAS =p)
Larian apetah tak tanya pulak
MamaZN & Baby Nayli tak ikut - malas, haha!
MamaZN nak tengok Versus! =p

PapaZN cerita diorang parking sebelah Palace of Justice
Pastu lari dari depan mahkamah tu sampai la nak dekat-dekat Dataran Gemilang sana
Jauh jugak!
Zakwan pulak siap bawak beskal, haha
Tapi naiknya kejap jek, pastu ikut PapaZN lari sama-sama
Lari kejap pastu jalan, pastu lari balik then jalan semula
Yang kelakarnya,
Bila penat, Zakwan cakap sakit perut pastu nak dukung
Haha, PapaZN pun layankan aje la kerenah anak bujang sorang tu ;)
Basikal tinggalkan kat tepi mana tah
Sebab nanti patah balik ke belakang semula - tawakkal jek la ;)

Masa lari lari tu
Ada la sorang chinese ni approched kawan PapaZN
Dia cakap
Tadi i dah nampak u kat sana
Tapi i tak larat nak panggil sebab i dah ... (sambil buat gaya tercungap-cungap)
I cuma tengok star saja, lepas tu cakap bila mau sampai, bila mau sampai
Hahahaah!
MamaZN citer tak lawak
Tapi PapaZN citer masa balik dari larian tu lawak giler kottt!
Sebab dgn ekspresi muka sekali, kahkahkah! =P

Masa balik tu, PapaZN citer
Kereta tak kluar dari petak parking lagi
Zakwan dah lebur a.k.a tidur!
Kesiannnya! Dah la tak minum lagi nak hilangkan dahaga
PapaZN la ni, tak bawak bekalan!

Pagi esoknya, MamaZN tanya la Zakwan
Seronok ke lari-lari semalam?
Zakwan cakap, seronok! Nanti Mama ikut la kitorang lari-lari jugak
Hehehhe, in shaa Allah, next time ek
Suruh Papa belikan Mama kasut sukan dulu, kekeekke! (alasan! =P)

Eyyy, tak syok nya bercerita takde gambar ni
PapaZN la ni, orang dah pesan amik gambo, tak sempat pulak katanya... ;)
 
Bonding time antara father and son ;)
Pastu buat aktiviti yang macam ni pulak kan...
Memang kena selalu kan macam ni, biar Zakwan tu kuat semangat sket
Idak la nanti...
Sikit-sikit, Mama... Sikit-sikit, Mama... ^_^


13 comments:

Chekgu Azrine berkata...

Ala...ruginya xda gambar...

eima berkata...

klu aku lebih rela dok menempek kat rumah tak dak masa nk beriadah ... malas ... hihih

Falsya berkata...

kite lari2 biasa2 je boleh laaa...nak lari2 beria, mmg jauh la ketinggalan..ahahaha..

Adlin Mohamad berkata...

xtvt dad n dother pagi sabtu tgk kartun barbie ..king layan je la hahahha bila kita kat opis call tanya buat apa ..king jawab layan anak2 dara tgk kartun barbie ..penaggan xde anak lelaki kikiki

mummy_ayu berkata...

ah ah...dok la scroll..ingat ada gambar...nak buat mcm mana..org lelaki kan..kalau kita tu..sampai jer snap., lari pun snap..siap leh bayang kan la..he he e
apa pun.rajin nya Zakwan ikut Papa dia..bab2 lari2 nie.Ayu pun liat sikit..emmmm...

lizz berkata...

best gak beriadah sekali sekala keluarkan peluh...kan...saya dah dapat hadiah hari tu tq...

Gieyana berkata...

Xtvt cmni mmg best tu nad..pdai zakwan yer..:)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

apa citer basikal zakwan??
ada lagi laa ye kat tepi jalan tu??

Zura@Iwan berkata...

wahhh rajin zakwan ikut papa dia berlari2 yer..

jaguh olahraga nnti zakwan..

lieyalatif berkata...

Putrjy skrang byk aktiviti gini kan nad...boleh dikatekan tiap minggu ade....rajin x rajin je laa nak pergi...lieya x rajin hahahahahaha....dasar kan?!!

mama_umar_maryam berkata...

btol nad..bonding time antara ayah n anak lelaki :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad...lain kali mama ZN ikot,leh snap2 gambo :)

ch@ berkata...

kakNad tulis, kita byg kn suasananya. klakar, hahaa. tunggu arrizqi dpt kaki, leh la lari2an di tmn permainan. yeah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...