08 Mei 2013

Sebab CEMBURU, Zakwan Jadik Mangsa, Huhu!

 Adoiii la hai anak sorang ni...
Kecik-kecik dia dah pandai nak cemburu-cemburu
Umo belum masuk 2 tahun (1 tahun setengah pun belum!)
Tapi tahap cemburu nya pada Abang Zack kemain lagi!

Ingat tak pasal bibir Abang Zack pecah berdarah?
Sebab Baby Nayli baling remote tv kat dia
Pastu bawah mata Abang Zack merah?
Sebab Baby Nayli hayun-hayun kan pancing mainan pada Abang Zack
MamaZN ada citer kan kat sini :

Pada mulanya kami makpak depa ni tak perasan jugak
Sebab sebelum ni memang tak pernah terjadi
Semuanya lepas kejadian 1 Mei cuti Hari Pekerja hari tu
Abang Zack ikut AtokNenekZN tido umah Aunty Wawa
Balik dari amik dia tu la baru kami dapat agak kenapa Baby Nayli jadik camtu

Rupa-rupanya Baby Nayli cemburukan Abang Zack
Pantang tengok MamaZN peluk Zakwan, mula la dia pun merengek mintak dipeluk jugak
Kalau PapaZN buat camtu kat Abang Zack pun sama
Baby Nayli pun cepat-cepat la pegi kat apaknya tu
Ditolak-tolaknya Abang Zack - suruh ketepi
Amboiiiii! Sangat tak sangka...

Sejak tu la kami kena lebih berhati-hati
Bila nak peluk, kene kasi sama rata - peluk dua2
Takde la sape-sape cemburu kat sesape
Kena jaga hati diorang ni walau pun diorang masih kecik
Kang tak pasal-pasal Abang Zack yang jadik mangsa
Dah la mamat tu hati tisu, dalam hati ada taman
Mana ada nak lawan-lawan adik dia
Abes-abes pun dia gertak sket jek
Pastu, last-last Zakwan yang sedih sbb dia dah marah adiknya
Alaaahaaaaiiii...!






Kecik-kecik gini la kita kena jaga hati dan perasaan diorang, kan?
Biar tak terbawak-bawak sampai ke besar
Haissyyy! Tak mau la diorang pecah belah disebabkan cemburu-cemburu ni
Kasih sayang Mama & Papa kasi sama rata je, anak-anak....
Syahdu plak =/



21 comments:

ieyda berkata...

amboi nayli nak kene babab nie ye....don't jeles k syg....tu abg nayli jgkkan...hihihii

syawalsimpsons berkata...

alahai x pe la cemburu2 manja tu...tp tu la mmg kn pupuk dr kecik ni kan

Tulip Merah berkata...

geram tgk baby nayli....

Nory Zoulkefle berkata...

alololo...
dah pandaii cemburu2 ek..
jgn cemburu buta sudahlah...
hehehe

mummy_ayu berkata...

amboi..garangnya baby nayli..tamau la buli abang..sian abang..

Cho Zila berkata...

jelesnyer dia.. anak akak yang no duapun jeles ngan kakak dia .. tapi selalu akak pesan korang dua beradikjer tau jangan nak gaduh2.. kalau kakak sakit adik kena rasa sakit... kadang2 terfikir gak paham ker budak2ni cakap akakni...

tak kisahlerkan janji kita cakap nanti2 pahamler diaorangkan...

Zee Suhaini berkata...

kemain lagi kuat cemburu ye...kesian kat abang zack,sib baik tak melawan..

JaSSNaNi berkata...

ish ish ish... sama sebiji cam haikal skrg.. sib baik fiyya kecik lagi blom boleh komplen..

camtu la deme kan.. sian plak kita dengar.. padahal kita dah bahagi sama rata.. sebenarnya tak bahagi pun.. semua hanya utk anak2 je..

eima berkata...

nayli ni ..buli abg mentang abg awak lahir bulan raya cam abg ayim mmg sama jenis personality kamu buli die ye ...

tu la kan ... kite tak leh nk diorg terpk sikit yg kasih sayang tu dibeza2... kang bila besar ade perasaan jahat dlm hati ..huhu tak nak

Ratu Hatiku berkata...

Sama mcm anak akk mcmtu gak... xblh tgk pegang org lain...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Haha..garangla nayli ni..ni cemburu kt abg..esok2 kot2 dpt adik bby jgn cepuk2 adik plak ye nayli..:-P

Chekgu Azrine berkata...

sis..akak ada 4 ni pun semua kaki cemburu..hahaha..especially yang kak ngah ni..suka cemburu apa yg kakak dia dapat..

kayyana berkata...

owhhh mcmtu eyh kak.. ksian jgk kan klu ade slh sorang anak kite ni yg terasa ati... bb nayli kcik kcik pu da pndaicmburu yerk,,, ksian kt abg zakwan... hihi

Nafisa81 berkata...

yg kat rumah ni..si abang yg selalu cemburukan adik...

LYAfrina berkata...

alahai..sian abg zakwan... hihi

mama lieyna berkata...

Nayli mmg grang, kecik2 je jeles tu..nnti besr, mesti protect abg zack :-), jd kwn baek...

ch@ berkata...

Dia nak juga apa yg abgZack dpt.
Sini, Auni la yg cemburu. Cemburu dgn Adli. Adli cemburu dgn Arrizqi, haaaa acaner tu? Skali timang, kena tiga2.

lia berkata...

emosi anak2 kan nad... InsyaAllah x sampai depa gado la nad, sbb didikan kalian kat Zakwan & Nayli akan buatkan depa lebey sayang satu sama lain...

Myra Jay berkata...

Alahai dah pandai cemburu ye baby Nayli ni.. Dahh le comelll.. heheee

Zura@Iwan berkata...

kecil2 pandai cemburu dh yer..hikss

CheNamNam berkata...

hahahhaa garang eh ko nayli..kemaenn diaa cemburu kan abg erk..sian abg zack..tapi ank sulung memang cam tuelahh...bertabahlah zakwan yer..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...