28 Mei 2013

Sama Menu Kalau Order Kat Kedai ;)

Huhuhu, arini lambat bersiaran!
Tak dan nak wat entry autopublish pagi tadi

Ada yang mencari ke? Haha
Jangan nak mengade ye Nad! =p

Ahad baru ni PapaZN pi kenduri umah kawan kitorang
Ingatkan semua sekali pegi
Tapi PapaZN tak kasi ikut pulekkkkk
Sebab Nayli tido - kesian pulak sbb nanti anak dara tu tak cukup tido
Tinggal la kami 2 beranak, sobs-sobs-sobs
Zakwan dipaksa temankan Papa dia

Dah Nayli tido, so what to do?
Tengok tv cam boring pulak ceritanya di petang Ahad tu
Jadiknya, moh le kita berkelentung kelentang kat dapo
Masak apa yang patut

Kebetulan pagi tu pegi Pasar Borong Selangor, pi cari lauk basah
Ada la beli siakap sekor
Tetibe teringin pulak tekak ni nak makan ikan siakap
Tapi takmo yang stim-stim
Nak try masak lain pulak
So, MamaZN try la masak 3 rasa
Alaaaa, senang rupanya, haha!
1st time buat, ksian kan? Hikhik =p




Lawan pulak dengan kangkung goreng belacan, yummeh!
Dengan sotong goreng celup tepung
Perghhh!
PapaZN balik kenduri tu sepatutnya dah kenyang la kan
Tapi bila dia balik & nampak je menu air tangan bini dia ni
Terus duduk nak makan lagi katanya, haha!
Seronok la kita kan? :)
Alhamdulillah, kenyang :)



16 comments:

Masya berkata...

mesilah tercari².. kot² nad tak sihat... terliurrr dibuat ..... lama tak masak siakap 3 rasa hihihihi...

aikkk dah kenapa nota kecik tu ...

syawalsimpsons berkata...

part last tu, nape nad...ada yg buat nad bengang ke..meh kasi tau sue, biar "masak2" kan dier macam nad masak ikan siakap 3 rasa tu..kikiki..alahai sedap tu..

~aSHa~ berkata...

wah menu....terliur org tgh diet ni

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wak sedap menu, terus terang ngaku kita dah lama tak masak hu hu....tak baik hasut2 org lain suka blog ornag lain, cam style bebudak plak....biar je la nad orang camtu...kita ttp suka blog nad

zarena heeney berkata...

mana blh air tangan bini kan eheh

Sue-Rya Qistina berkata...

oh nasib baik saya tak terliur kali ni. hehehe. rajin nad masak2 ye

alamak..nad marah kt sape tu?

Eliss Mie berkata...

wahh.. memang nampak menyelerakan tu. kalau depan mata ni, eliss pun sama sinsing lengan baju makan sekali..hehehehe

Nana berkata...

klw menu siakap 3rasa tu sama slalu oder kt kedai
tp kawan dengan kailan ikan masin heheh xpenah oder kangkung klw mkn kt lua

Kakizan Omar berkata...

Sedapnya.. air tangan isteri confirmlah tak tahan.. :D

Chekgu Azrine berkata...

sis..jangan kata hubby sis..akak.pun mmg tak payah ajak makan..mmg dh bawak pinggan beratur nak amik nasi kalau tgok lauk cenggini..

Gieyana berkata...

Nmpk yummy nih..sure sedap..:)

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

sedapnya....
terliur...
jue baru try buat stim...sebelum ni asyik ikan siakap masak 3 rasa je

ch@ berkata...

Aummmm...resipi pls. Pm2. Siakap tiga rasa tu ye. Isk...sdp nya.

MamaFarah berkata...

ye nad.. asyik2 buka blog nad..tertanya2 nape x de entri ari ni..kih kih...
seronok kan nad kalau suami suka makan apa yg kita masak.. rasa sangat dihargai penat lelah masak tu..hehehe

QA's ~ mamapapa berkata...

eh!eh!siakap 3 rasa tu sy pun masak gak last week :))

Nory Zoulkefle berkata...

perghhh....kenapalah nory tak rajin memasak macam kak nad ni...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...