09 Mei 2013

Port Terbaik! Tepuk Dahi Dibuatnya!

Tanjat gegirl!
Pegi dapur kejap jek
Bila balik ke ruang depan nengok2 anak dara dah selamat dok dalam laci!
Kusssss semangat!
Ngucap panjang MamaZN dibuatnya
Mulut pokpekpokpek marahkan Baby Nayli
Tapi tangan sempat lagi merakamkan saat-saat 'indah' ini
Haha, indah la sangattttt ;)




Nak gelak ada, nak nanges pun ada haha!
Tak sangka umo 1thn 4bln tp akalnya dah macam-macam

Bukan apa, riso la jugak kan
Betul la komen kawan-kawan kat FB masa MamaZN share kan gmbr ni
Memang bahaya!
Banyak kemungkinan boleh berlaku
Sama ada tapak laci tu pecah dan Baby Nayli jatuh kedebush ke bawah
Tak pun tv boleh jatuh atas Baby Nayli
Baby Nayli bleh terjatuh tersadung laci tu masa kluar dari situ
Ehhh, macam-macam kan?

Kawan-kawan jangan risau tau 
MamaZN pun tak kasi Baby Nayli dok lama-lama dalam tu
Baby Nayli dok dalam tu ada la dalam 2-3 minit jek
Pastu trus MamaZN bawak dia kluar
Pokpok sket kaki dia tu
Biasa dia! Biasa dia panjat-panjat masuk dalam laci Mama!

Marah la cemane pun, bukan Baby Nayli reti nak nanges pun
Lagi die wat muka ngengade sengih2 ada la
Tak jadik maknya nak marah, adeyhhh! ;)

PapaZN balik jek dari keje, MamaZN pun report la!
Trus PapaZN tambah selak supaya Baby Nayli takleh bukak-bukak dah
Uwaaaa, abes la kabinet tv Ikea Mama!
Hahaahah! Mak hoverrr! Puiii! =P
 Takpe la, demi mu anak, mak sanggup, isk isk...! 




17 comments:

Nana berkata...

Mcm2 akal dia hehehe
Dulu ada stu kes mcm ni masuk paper anak kena himpap ngan tv
Agaknye kabinet jenis ringan kan
Tu bahaya tu

@e_da berkata...

hahahha comel betul duk dalam tu

ieyda berkata...

memang panjang akal nayli nie....jg2 nanti benda lain lak dia nak wat....hihiihii

mummy_ayu berkata...

ya ampun...mana dapat idea nie Nayli..memang bahaya Nad..tapi..lawak pun ada..buka & masuk dlm laci...
mcm 2..

eima berkata...

haaaa ... gile lah .. pengsan jap tgk aksi nayli ni ....bdn mu ni anak oi dah bambam bom TV tu nampak je besar tp ringan hokey ... huhuhu otak nayli mmg tgh berkembang secara pesat la ... susu ibu punya kuasa

mama ila berkata...

alahai nayli..macam2 ek awak nie...hahaha... habisss dah kabinet tv mama dah kena buat lock..hahaha

MRS. K berkata...

seram je tengok.. moga anak2 kita dijauhi dari kecelakaan...

Falsya berkata...

ahahahahha..mmg gambo nie really make my day...ahahahaha..
umur2 baby nayli skang nie kene perhatikan sentiasa kan nad sbb skang nie time die tgh byk akal..seriau jugak baca kemungkinan2 yg bahaya tuh...ayooo..bgs papaZN wat selak kat situ..nnt baby nayli crk akal mcm mana nak bukak selak tuh plak..wahahaha

Alycia berkata...

hahaha... alahai, comeynya Nayli..

lia berkata...

nnt kena pasang manga lak kat selak tu nad he3

Myra Jay berkata...

Memang kena selalu pantau la jawabnya kan.. Bahaya kadang tu kita tak jangka terjadi..

Dah pasang selak tu baru rasa lega sket kan :D

Ya ALya berkata...

pasni kan mst ada kal lagi....mst dia berusaha nak bukak selak tu lak....

tgk nayli ni sejibik je perangai marissa....

marissa ada lagi dasyat dari ni.....t ada masa ya update dalam blog...

Zura@Iwan berkata...

seb baik Irfan tk pegi buka laci kabinet tv mama dia...dia tk minat kt citu..haha..

tp dia suka main brg dapur..kui3x...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

hoho...budak ni bkn main lagi explore itu ini...akal dok jalannnn jer, huhu..

Bagus laa tindakan papanya tu...tambah selak. Nk bg susah sket dia try2 bukak...tambah2 selak jenis besi tu, kan..

CheNamNam berkata...

budak bijak byk akal...tapi bapaknyer lagik bijak..hahaha...lepas nie dia belajar buka selak pulak lah tue..hadeiii...:)

geram betul ngan budak tembam nehh..nasib hari tue jumpa dia tido jer kalo tak haruss kena gomol2 dah budak nehh tauu...huhhhh

Masya berkata...

fuhh.. kus semangat haihh nenok gambar ni.. x perasan entry ni.. bukak dashboard ni baru perasan .. nayli²..

amiey lee berkata...

Hahahaha lawakkkj ni mesti tgk citer doremon masuk dlm laci tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...