16 Mei 2013

Piknik Di Pantai Buatan, Pullman Putrajaya


Minggu lepas
Balik sekolah jek Zakwan citer kat skolah dia blaja buat sandwich
Pastu trus dia cakap - Mama, cuti nanti (Sabtu/Ahad) kita wat sandwich jugak ek?
Huhu, ye la... 

Tapi bila sampai masa di hari kejadian (Sabtu baru-baru ni)
MamaZN jek yang buat sandwich, si Zakwan pakat tgk tv
Sabo je la anak bujang sorang ni!
Kata nak buat sama-sama! Haha!
Takpe la... ;)

Pastu dah alang-alang buat sandwich tu, PapaZN ajak la berpiknik
Mula-mula ingat nak pi Taman Tasik Cyberjaya
Tapi cam malas plak
Sebab selalu sgt peginya, haha!

MamaZN ajak pi pantai buatan kat Putrajaya
Tapi taktau kat celah mana, hihi...
Siap la kol adik ipar tanya lokasi
Pastu siap sesat lagi - pi masuk jalan ke Pusat Maritim plak!
Rupa-rupanya simpang depan lagi, hehe
Jam masa tu dah pukul 6.15 petang
Alamatnya, memang kejap jek la masa utk berpiknik nya tu, huhu!


Yeay! 1st time sampai kat sini... Hihi :)


ZakwanNayli siap bawak peralatan main pasir
Tapi Baby Nayli tak main, abang nya aja yang seronok


PapaZN pun gian nak main jugak ni....hahah!


Silap datang tak bawak tikar
Mula-mula dok je atas rumput ni - tak join diorg main
Tengok dari kejauhan jek.....


Sambil makan bekalan sandwich sorang-sorang, haha!


Pastu terasa macam tak best dok sorang, pindah balik pi join kesayangan ;)
Makan sesama sambil tengok hasil kerja Zakwan :)


Sambil suap Baby Nayli, sambil masuk ke mulut sendrik, kan Papa? =P


Ini cubaan amik gmbo tanpa nampak gigi - PapaZN suruh!!!!!
Ehhhhh, elok jugak rupanya =P


Ramai jugak yang datang kat sini ek?
Kami ni baru 1st time datang sini
Ramai budak-budak mandi & main pasir
ZakwanNayli tak bawak baju mandi, jadiknya main pasir saja
Lagipun tengok airnya macam berkeladak jek, huhu! =p
Tapi tempat persalinan ada disediakan
So, tak perlu risau... Tak macam kat Dataran Gemilang (toilet dikunci) 
Ada jugak la 3-4 pasangan pengantin buat photoshoot kat sini
Memang cantik la sebab time matahari terbenam
Kul 6.45, mak dah jerit soh anak balik, haha!
Tu pun ada lagi yang baru sampai
Makkk aih! Dorang nak balik nanti pukul brapa la pulak?!


Balik dari pantai ni, sembang-sembang la dengan PapaZN
Banyak jugak swimming pool awam kat Putrajaya ni ek?
Setiap presint kot ada ye?

 

9 comments:

Nana berkata...

Kelas kl pon ada pantai hehe
Xyah g jauh2
Menarik tempat ni

PUANSTOBERI berkata...

sandwich je mesti cam sinonim ngan piknik kan. hihi.
by d way, lama giler kot tak bersantai ke putrajaya nih. tp kalo meeting tu.. a ah..mmg kerap la.

Sura Mohd berkata...

nampak best jgak bersantai kat situ..
sronok ZakwanNayli main pasir..nnt kalau gi Putrajaya bolehla singgah situ..:)

ch@ berkata...

Lama dh tringin nk piknik canni. Tggu Arrizqi besar. Comella kakNad, gmbr xsenyum tu anggun. Hihiks. Abi pun slalu kata, ambil gmbr xpnh xnmpk gg. Hahaa. I ratu senyum kt sekolah dulu.

Gieyana berkata...

Cantik tpt ni..x pernah smpai lg..:)

Sue-Rya Qistina berkata...

saya jadi jakun jap. x pernah tau yg kt putrajaya dah ade pantai buatan. kikikiki

mama lieyna berkata...

Bestnyee...

Waa nad mkn expert pakai selendng gitu..ajar k.eina..hehe..

kidsBRANDED by FleXedar berkata...

waaa... k.izan pun tak pernah sampai sini lagi tapi dah tengok member2 yg dah jejak sini. nanti insyaAllah nak gi jugakkkk cecah2 airr hihihihi

syok jugak piknik sambil makan sandwich gitewwww

QA's ~ mamapapa berkata...

Wahhh...mcm mnarik tmpt nikn...klau dpt pg hri ni best gak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...