23 Mei 2013

Menu Lunch Merangkap Dinner Di Minggu Sudah :)

Gini la kami kalu time weekend
Kalu tak kluar mana-mana, dok melepak je la kat umah
Tapi saaaaangat jarang la dok umah time weekend haha!
Sebab adaaaa je alasan dibuat utk 'menggantung kuali' =p
Tetttt! Haha!

Tapi weekend lepas banyak masa dok umah je
Jadiknya, kena la 'rajin' kan diri dapur jugak
Biasanya start masak dalam kul 1-2 petang camtu
Makannya nanti jam 4-5 petang
Memang late-late-late lunch betul la, hehe

So, menu pilihan pada weekend itu adalah ikan bakar
Kalu buat ikan bakar, MamaZN suka ikan cecaru balut daun kunyit
Harum mewangi gitewww ;)
Cicah pulak dengan sambal asam, nyumnyum! :)




Lawan pulak dengan sayur masak lemak pucuk ubi
Adussss! Memang terangkat!
:)




Bila dah makan lewat-lewat camni
Kang dinner masih kekenyangan lagi
Tapiiiiiiiiiiiiii time supper karang, ada la orang tu tercari-cari nasi balik, hahaha!
Oppsss! Sori Papa! =p


Lunch karang, kawan-kawan plan nak makan kat mana? ;)


8 comments:

eima berkata...

sedapnye ikan bakar tp klu aku lagi suka sambal belacan ...vaaaaaaaa kecur air liur

*azni* berkata...

sedapnye ikan bakar tu..slurppp...

lia berkata...

Late lunch btol 2 nad he3... Tp baguih la korg mkn sayur... Kat umah 2, lia sorg je mkn sayur... Nk masak pon x berbaloi hu3

Sue-Rya Qistina berkata...

saya pun suka ikan bakar cencaru. tu salah satu fav me & hubby. tp suka bakar ngan daun pisang, pun sedap jugak. hehehe

syawalsimpsons berkata...

alahai sedapnyer...

Iela Fazielah berkata...

sedapnyer... akak masak cencaru gak aritu.. tp goreng n buat masak kicap..mkn dgn kubis masak lemak n telur dadar jer

Masya berkata...

kegemaranku.... ikan bakar .. cicah kuah asam, mask lemak.. makan berpeluh².. barulah nikmat kesedapannya...

ch@ berkata...

KakNad, cemana nak buat sambal asam tu. Kita pnh buat, okok je x mcm kakNad punya pun. Biasa cicah kicap bercili je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...