02 Mei 2013

Masak-Masak | Nasi Beriyani (Baru Menjadik, Huhu!)

Sebenarnya ni tah kali keberapa buat ni
Rasanya ada la dalam 2-3 kali kot
Tak ingat dah
Sebab buat nya pun dalam setahun ada la sekali jek buat, huhu!

Sebelum-sebelum ni buat mesti tak jadik
Nasi lembikkk sangat
Rempah terlebey-lebey
Walaupun pakai paket instant tu jek, adeyh!
Memang out la! Stok yang takleh nak dibuat makan, huhu!
Sayang jek!
Tu la alasan kuat kenapa setahun sekali jek buatnya, hehehehe....

Isnin baru ni nape tah tetibe teringin pulak nak buat
Tengok beras basmathi ada lagi sket,
Pastu paket instant tu pun masih ada tak expired lagi
Cuma takde kismis nak dibuat hias jek la...

Alhamdulillah, masak kali ni jadik la pulakkkkk ;)
Kali ni tak ikut betul2 arahan yang kat paket tu tulis, hihi
Main alter-alter sendrik jek
Sukaaaaaaa sangat! :)


Ni versi nasi beriyani yang lauk pun dimasak bersama ;)


MamaZN guna perencah jenama Brahim's


Memang kena belajaq masak nasi yang ada rasa-rasa ni
Nasi lemak, nasi ayam, nasi tomato, nasi beriyani
Sebab Zakwan ngan Baby Nayli ni suka nasi jenis camtu
Jenis yang ada rasa
Demand plak aihhh budak-budak ni, hahaha!


Kawan-kawan suka nasi beriyani tak?
MamaZN suka makan, tapi tak suka masak, hahaha! =P


16 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

sebab nasi tue ada calour...
boring makan nasik putih aje...
kata farisyahlah...

pandai nad..nanti boleh ajak kita pi makan...

JaSSNaNi berkata...

akak pun suka masak nasi beriani.. tapi smlm cuti wat nasi lemak.. seperiuk ko.. amikkk.. makan sampai puas.. hehehe... :)

nasi beriani kalau akak wat pun suka ikut style all in 1.. lauk dlm nasi.. senang.. :)

mamaRIFQY berkata...

wa...buat nasik beriani ni !bestnyerr nad!

Nana berkata...

kta briani xbape sgt
ns ayam ns tomato kita suke
tingin juga nk try wat
nantila nak blja gak :-)

Nafisa81 berkata...

ni nak masak briyani ke nak masuk kontest kat depan peket rempah briyani tu???

Cho Zila berkata...

anak akak ni suka yang kosong2 gitu jer... dulu buatkna nasi minyak dia nak gak nasi kosong letih maknyer ha..

eima berkata...

Wahh terernye... hebat..aku takde keberanian lg weh...fahim xsuka nasi warna2

eima berkata...

Wahh terernye... hebat..aku takde keberanian lg weh...fahim xsuka nasi warna2

syawalsimpsons berkata...

sue nasi beriyani kureng sikit

syawalsimpsons berkata...

sue nasi beriyani kureng sikit

Iela Fazielah berkata...

rajinnyer.. ada perencah segera semua jadi kan??

Sweetmama berkata...

k.eija suka tp asben n anak² kurang suka pulak, sbb tu k.eija mmg la x penah masak sendiri nasi briyani (alasan je kan..hehe)

Zura@Iwan berkata...

tk per usaha tgga kejayaan kan...jgn putus asa...

memasak utk suami n anak2 dpt pahala kan..wpun mskan yg simple...hehe..

Falsya berkata...

kite kalau nasi beriyani nie agak kurang skit..nasi arab kite suke..hehehe

Masya berkata...

oic pandainya masak.. walaupun instant.. xpelah.. sy ni mmg x pernah maska nasi beryani kikikikiki...

dah cuba banyak kali menjadi mestilah satu keterujaan kan..

Ibu Lala berkata...

Siap ada gambo ipad yang tak tahan tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...