21 Mei 2013

Masak-Masak | Kek Batik Biskut Bersusun ^_^

Kerrrrlassss nama resepi, haha! =P

Untuk pengetahuan, ini adalah kali ketiga selama 31 tahun ni buat kek batik
Muahahhaha! =p
Sekali masa buat kat skolah - time tu aktiviti untuk Pergerakan Puteri Islam
Kali kedua tah berapa tahun sudah - 3tahun lepas kot
Kali ni buat lagi hihihi...

Sebelum-sebelum ni buat kek batik
Biskutnya dipecah-pecahkan dan digaul sekali dalam milo tu

Aritu tah bila, tengok kat FB - page resepi
Dia buat kek batik tapi biskutnya cantik bersusun
Terus terasa nak buat jugak
Sebab nampak cantek sangat! ;)
 




Percubaan berjaya
Tapi kena kurangkan lapisan 
Sebabnya, bila dah banyak sangat lapisan biskut tu
Time nak potong kang dah susah, hahaha!
Kena tunggu betul-betul sejuk baru bleh potong dengan cantek

Tapi best!
Bila nak hidangkan tu mcm cantek je tersusun, hihihi

Takpe, pasni bleh buat lagi ^_^

26 comments:

lia berkata...

Nad... Trus lapar pg2 ni nad tayang kek batik sedap...

mama lieyna berkata...

Waah..sedapnye... k.eina lgsung tak penah buat..wuu...

lieyalatif berkata...

alahai kejam laa nad ...puase2 tgk kek batik terus goyah iman hahhaahah....nak cube buat la nanti nad...lieya tak penah buat seumur hidup...makan jek pernah hhahaahahah....

cantik bile tgk nad susun mcm tu...selalu tgk org buat main tabur jek...nak try la buat style nad ...

MrS. F!zA berkata...

penah try bt sekali msa belum kahwin dlu..rsa mcm tk jd.sbb tk sedap! tp kaka n adik2 kata sedap..wakakaka

MRS. K berkata...

dah 3 kali buat ek? ok la tu.. kite langsung tak penah buat sendiri. tau makan jerk. :b

Sura Mohd berkata...

kegemaran ibu dan anak..akak pun dh lama x buat kek batik ni..memang nampak cantik bile bersusun cam tu..:)

syawalsimpsons berkata...

mmg cantik hiasan ni

eima berkata...

resepi mana... ai tak penah buat sekali pun

mama_umar_maryam berkata...

kemasnye kek batik die..kek zt comot kemain,hahaha

Adlin Mohamad berkata...

kita lg lama x buat hihihi lupa dah cam mn nk buat

Lily@MamaZaraZareef berkata...

cmane nak buat dia bersusun mcm tu eh. tuang coklat sket2 pastu susun biskut tu ke. slalu buat memang pecah2kan biskut siap2..memang nampak cntek je kek batik nad ni..:-)

Sue-Rya Qistina berkata...

perggghhh..rajinnya nad!
nampak sedap gitu.
terliur kita. hehehe
(ginilah org preggy kan, asyik terliur je tgk apepun)

amiey lee berkata...

Okla tu dh buat 3 kali..heee dr kita langsung tak penah buat... jap nak pikir penah mkn ke idakk kek ni ek??

Sweetmama berkata...

wah mmg cantik..:)

ok la tu nad kali ketiga,
k.eija kali pertama buat kek batik paling senang ni itupun sbb utk potluckt hari guru tadika zaquan n ziqry...

Nana berkata...

xpernah buat lg
sebab nye xbape makan
suke juga tp mcm manis kan
seketol dua ok la makan

Iela Fazielah berkata...

Nad..sedapnyer.... Bg resepi cara nak buat

CheNamNam berkata...

perghhh baiknyer susunn.chantek..kek batik nih memang sedap tapi time nak potong memang masalah sikit,keras tueee..:)

Mooniqueen berkata...

aah aritu time MQ mengidam nak makan kek batik pun, terliur sebab tgk susunan dia cantik sgt.. gigih susun layer by layer...

Zura@Iwan berkata...

lama tk buat kek batik ni...huhu..

Ratu Hatiku berkata...

cantiknya kek batik tu.. sharelah resepi skali :D

JaSSNaNi berkata...

wow... good job nad...
yang ni akak tak pernah wat.. tapi pernah makan... :) sedappp.. but manis kan..

>> fiyya pakai barut lagi.. normally anak2 akak pakai sampai 5 bulan.. dah dekat dah umur fiyya 5 bulan ni.. lagi 10 hari je.. cukup la fiyya 5 bulan.. :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam nad..gigih menyusun biskut marie tu ya tp mmg nampak cantik!

ch@ berkata...

mmg cantik kek batik kakNad, malula canni, xmo tayang dah kek2 ni. huhu... xyah pecahkan ye biskut tu kak.

Alin Marlini berkata...

Amboi rajinnye..leh niaga lepas ni

akubiomed berkata...

Lama benar tak merasa kek batik biskut ini. Salutan cokelat tak tahan.

MulutPayau berkata...

Terliur akak tengok...
Fuhhh mmng mnggoda betul...akak pernah buat tak brpa mnjadi...huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...