14 Mei 2013

Late Lunch With Nasi Ayam Sempoi :)

Kalau hari minggu rasa maaaaalasss sangat nak masak!
Sebab nak cuti jugak, haha!
Tapi disebabkan PapaZN dah rekues nak makan masakan isteri kesayangannya
Ecececece..! =P
Kena la masak jugak
Lagipun, kalu weekdays memang tak sempat la nak masak yang beriya
Mana nak layan Baby Nayli lagi
At least, kalu hari minggu dapat la PapaZN tolong tengokkan budak-budak

Sabtu pagi pegi Pasar Borong Selangor
Beli lauk pauk basah
Perghhh! Memang best giler membeli kat pasar
Kalu kat shopping complex bleh rambang mata
Sapa kata kat pasar basah takleh rambang mata, haha!
Sampai taktau nak beli apa da
Naseb baek awal-awal dah siapkan senarai membeli :)

Ada 1 kejadian berlaku di Pasar Borong Selangor tu
Nanti MamaZN share ^_^

Balik je, trus singsing lengan baju & kaki seluar
Mula la tugas nak memasak-masak
Mula jam 10.30 pagi jam 12.15 tengah hari dah siap masak
Tu termasuk la sambil-sambil basuh baju, kemas lauk-lauk masuk peti ais,
Siang/basuh ikan siap-siap sume

Tapi disebabkan kerja-kerja menggoreng ayam adalah tugas PapaZN
PapaZN start menggoreng jam 2 ptg
Konon-konon nak perap kasi lama sket la, baru sedap
Lagipun, jam 12 tu masih kekenyangan sbb makan nasi lemak time breakfast, hihihi...

Tu yang jadik late lunch tu, kekekeke... :)


Taraaaaa....! ^_^



Ada yang nak resepi ke?
Hehehe...
Ramai yang dah terror buat kan?
Tapi MamaZN nak share jugak
Kalau nak, boleh la klik sini
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/01/nasi-ayam-sempoi-resipi-mamazakwan.html

Yang pasti resepi sambal nya tu memang turun temurun dari NenekZN


Burrrppp, Alhamdulillah...
Kenyang sampai malam ^_^





11 comments:

Nory Zoulkefle berkata...

wow, banyaknya masak..
kalau nory, masak satu jenis lauk je..hehehe...(nampak nau pemalas kan) hikhikhik

Nana berkata...

Nyamm sedapnye
Dh lama xmsk nasi ayam

JaSSNaNi berkata...

nak nak.. sbb akak tak pandai wat sambal dia..

PUANSTOBERI berkata...

akk baru sekali kot buat nasik ayam nih. nati buleh la try resepi Nad plak. rasa cam susah ja buat nasik ayam nih. huhu

Ratu Hatiku berkata...

Sedapnya nasi ayam tu... :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Nad...sekali sekala Nad menyinsing lengan baju & kaki seluar..penoh 1 meja ya!Semuanya sedap2 tu....

mummy_ayu berkata...

sama la ..Ayu pun time weekend je la nak masak2 pun..kalu weekdays..memang makan kat umah Ibu jer or kalau masak pun (which is jarang sgt la) pun yg simple2 jer..

amiey lee berkata...

Wahhh sedapnyeee..laam dah kita tak masak2 mcmni

mama lieyna berkata...

Resepi sambal yg nak tau sgt tu.. :-)

Tq nad..

ch@ berkata...

Tq kakNad. Nak salin dlm buku 555. Yummy! Love nasi ayam.

ALoNa CintamaniszLite berkata...

wahh....ada jgk resepi turun temurun ye..
Bagus laa gitu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...