09 Mei 2013

JJCM | Wong Solo, Bangi - Ayam Penyet Sedap!

Sehingga ke saat ini, masih terbayang-bayang akan kesedapannya
Yummy!

Setelah sekian lama mengidam
Akhirnya dapat jugak merasa, Alhamdulillah
TQ PapaZN sebab sudi bawakkan ke Wong Solo ;)
Walau dalam keadaan diri yang tak berapa sehat
Nak jugak memenuhi keinginan bini mu ini, hihihihi ^_____^

Betul!
Rasa-rasanya dah ngidam sejak preknen kan Baby Nayli
Tapi tah nape la tak terpegi-pegi
Dekat 2 tahun baru dapat merasa, hehe

Sebelum ni penah rasa ayam penyet jenama lain tu
Yang glemer gak tu
Tapi bila rasa ayam penyet versi Wong Solo ni
Serius sedap-dap-dap! :)
Rasa macam nak repeat lagi!


MamaZN pilih set ayam penyet
Sebab memang itu pun yang diidamkan sekian lama ;)
Pasni bleh try menu lain pulak
Any suggestion? ;)


Menu terbaekkk dari ladang! :)
Patutnya ada tempe goreng disitu, tp dah dikidnap dek Baby Nayli ;)
Memang keturunan jawa la Baby Nayli ni, haha!


Kami pi bertiga jek
Sebab Zakwan tido umah Aunty Wawa time ni
Biasa la bila ada AtokNenekZN kat sini, gitu la dia ;)


Pilih tempat duduk yang bersila
Ingatkan senang nak jaga Baby Nayli
Rupanya lagi payah! Asek nak berjaaaaaalan jek kejenya! =p


Burrrppp, Alhamdulillah!
Dah takde cari Batu Belah Batu Bertangkup dah, haha!
Sebab impian dah tertunai, kehkehkeh! =p


TQ Sue Syawalsimpsons yang suggest kan tempat ni
Dari dulu lagi Sue sugsest soh pegi kat sini sebab sedap
Tapi tu la, ada jek halangan
Akhirnya dapat jugak.....
Jom sue, kita pi sesama! ;)

Eh, jom la kengkawan lain jugak! :)



Lokasi Restoran Wong Solo
No. 8-G-1 & 9-G-1, Seksyen 9
Jalan Medan Pusat Bandar 4A
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor
No. Telefon : [03] 89253414


23 comments:

kidsBRANDED by FleXedar berkata...

Nad K.Izan dah pergi sini!!! memang sedapppp nasi penyet diaaa especially sambal dia tuhhh... teringat2 tawww!!! I loikeeee sesangatttt

akyf berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
akyf berkata...

hye kak nad, sedapp kn mkn kt sini.. pyka slalu layan set ayam bakar..lg sedapp.. sambal dia besttt.. tp slalu g yg kt sec 7 shah alam je..

lia berkata...

ayam penyet kat c2 mcm lain sikit yer nad... sbb biasa ada mcm garing2 apa ntah namanyer & ayam tu mcm kena ketuk2 penyek he3

JaSSNaNi berkata...

lenkali akak punya turn lak.. nak terjah wong solo.. hahahaha sedap kan..

eima berkata...

mmg sedap aku dah try bulan lepas kot ... sambal die tu perrggghhh terangkat kan

Cho Zila berkata...

amboi senyum mama Zn dapat makan kat situ yerk... akakk kalau der tempat duduk gitu tak lehler lenguh... yangni tak pernah cuba sedap yerk...

syawalsimpsons berkata...

akhirnyer tercapai jua...ye..akhirnyer...jom reramai kiter G...mmg best kan..sue kalo makan ngan akob, tak borak dah, abis makan baru borak..kakakak..layan abis....

intanfirdaus247 berkata...

jarang g makan kat bangi..pasni leh la ronda..dengar makanan kat bangi banyak sdap2 ..ehehe

azura samsuddin berkata...

mmg ayam penyet wong solo terbaik... zura x leh g ngan ayam penyet lain... mmg x masuk tekak, mkn kat wong solo kalo x meleleh air hingus mmg x sah, sgt sedap :)

Ya ALya berkata...

cam cenonet je ayam tu.....

Nana berkata...

yup mmg sedap
rasanye dlm banyak2 ayam penyet
wong solo the best
cili dia berapi gilerrr
kita makan kt kg baru tu paling dekat

MRS. K berkata...

feberet kite nih. balik dari bandung turun je flight terus cari wong solo. penangan tak puas makan ayam penyet kat bandung kuikui

Jasfyra berkata...

tmpt fav saya ni..sdp kn :)
saya selalu order set ayam bakar,chap chai(sayur campo),air plak yg ada buah2 tu..xingat apa nama dia.hehe

Imaan09 berkata...

sama.. antara pilihan hati gak ni.. tp selalu set ayam penyet tu je la y makannya.. penah skali beli gado2..super pedas..hehe

Salina@IbuAqil berkata...

Ntah bila dapat merasa p mkn kat situ.. ;)
Tgk nad mkn udah terliur dah ni..

mamafarah4 berkata...

nad, akak nk gi terjah sekarang gak ni...tunggu i wong solo..hahaha

Falsya berkata...

kite lg suke wong solo dr ayam penyet..ikan keli die garing2 okayh..sedapnyeeeee..

Zura@Iwan berkata...

alamak ajak sekali ke Nad?
jauh tk dpt nk join..hehe..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

boleh tgk aje laa..

tp kalo ayam penyet tu biasanya dh kena penyet2 kan...ini nampak elok jer seketul, hehe..

nadia farahida berkata...

nadia tak pernah makan ayam penyet kakkk tak tau nape rasa macam tekak tak leh terima lagi. huhu.

CheNamNam berkata...

sedap eh kat situ..hakak pernah makan kat teluk intan neh sekali...itulah yg pertama dan terakhir hakak pergi..sumpah tak sedap...hahahaha...

amiey lee berkata...

Nad kita tak smpai lagiiu..nnti la ajak hubby ke sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...