03 Mei 2013

JJCM | Taman Warisan, Putrajaya - Berkonsepkan Gerai

Masa cuti sehari aritu
Sebelum amik Zakwan kat umah Aunty Wawa
Kami bertiga pi jalan-jalan cari makan kat Taman Warisan Putrajaya
Saje nak try makan kat sini
Sebelum ni penah gak sampai 
Tapi bukan sebab nak makan-makan minum petang
Tapi sebab penuhi undangan kenduri kahwin yang dibuat kat sini

Petang-petang tu ramai gak orang lepak makan kat situ
Best gak ek?
Santai jek...
Pilihan makanan pun berkonsepkan gerai
Macam-macam gerai ada
Mulanya taktau nak makan apa
Last-last pi beli roti john 
Dorang kate sedap ;)


Memang sedap! Harga pun berbaloi dengan rasa


Sebab sedap la nak membeli pun kena beratoq!
TQ PapaZN sebab mempaparazikan saya, hahaha! =P


Unan Roti John namanya
JJCM TV3 pun dah sampai sini
Nampak plaknya tergantung kat depan gerai tu, hihihi...
Penjual nya pun jenis mesra rakyat
Baru la seronok nak membeli :)

Harganya :
Yang panjang RM3.70 
Tapi kalu beli 3biji = RM10
Yang pendek pulak RM2.70
Tapi kalu beli 4 = RM10
Senang kira ;)

Untuk Baby Nayli, MamaZN belikan nasi ayam
Tapi paham-paham jek la Baby Nayli makan banyak mana kan...
Sah-sah la omaknya yang perabihkan, huhuhu!
Takde gambo, sebab dah makan dulu baru teringat nak amik gambo
Tak sanggup la nak letak gambo tulang ayam jek, kekekekeke! =P


Airnya MamaZN pilih air kelapa laut dengan coconut shake
Alaaaaa, kuciwa la dengan coconut shake tu!
Tak sedap!
Rasa eskrem vanilla jek, takde pun rase kelapa, huhu!

Pastu orang tak berapa sehat a.k.a PapaZN teringin nak merasa pulut mangga
MamaZN pun tak pernah rasa
1st time ni nak makan
Dan lagi sekali rasa kuciwa, sbb tak sedap, hukhuk!
Takpe, lenkali kene datang awal sket
Time penjual tu masih bersemangat dan tak penat, kekekeke! ;)




Banyak lagi gerai yang ada kat sini kan?
Sebelah Unan Roti John tu ada gerai mi & sup
Punya la ramai orang beratur - panjang!
Apa yang sedap ek? Sape tau? ;)
Nak try, tapi tak sanggup nak beratur
Penat dah beratur pi beli roti john td, hihi...

Sate Haji Samuri pun ada kat sini
Kekenyangan sudaaaa, kalu idak nak jugak beli sate
Ngidam makan sate ni! Haha!
Satay Willy tak dapat-dapat lagi, huhu!


Gambar dia kene ada :) 
Penyeri blog, hihihi...
Budak yang rindukan abang ^_____^



13 comments:

MRS. K berkata...

makan kat luar panas sikit ler. slalu makan kat dalam ade kipas huhu

lia berkata...

lia kalau p c2 mmg aim roti john & bihun sup ja....

coconut shake c2 kadang ok, kadang x ok... slalunyer byk xok dr ok ha2

mrsfiza berkata...

Roto unan terbaik stkt ni..huhu

Aah mmg rsa eskrem vanilla lg lebih

Nana berkata...

eh pemes rupanya unan ni ek
unan ni la roti john paling sedap kita penah makan
kwl betol la unan ni sama dengan kat umah tu
setiap ari jumaat ada pasar malam jelatek nama dia unan roti john terbaik rasa dia

Alycia berkata...

kat sini tu antara tmpat mknan yg best.. lah, awat xckp nk ke putrajaya.. bole jumpe nk bg fm Nad huhu...

syawalsimpsons berkata...

sedangkan waktu pose tahun lepas lagi 3 hari nak raya sue nampak tun mahathir beratoq beli roti john unan ni kat pasar malam..mmg sedap sini...sue suke makan roti john tu..

Budak Kampung berkata...

sdop eh..meleleh ayaq liuq ni

http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/05/tips-tarik-minat-anak-bersolat.html

eima berkata...

jrg la mkn kat cni boleh kira ngan jari larr ... sbb konsep lyn diri mls... tgh hari penuh slalunye ...

slalu nk mkn roti john mkn kat teja tu je p.9

Cho Zila berkata...

boleh tahan panjang barisnyer yerk.. sabojerler.. tapi kalau sedap berbaloilerkan..
herankan leh orang berniaga kalau rasa masakan dia tak berapa nak sedap... tauler tempattu ramai orang , orang dari luarpun der so yang pertama kali rasa tentu terkena.. tapi yang selalu datang memang tak pergi dah...
isyh tak paham.. tak paham.. orang berniaga... diapun nak berniaga... sori membebel lak kat blog orang laktu...

Chekgu Azrine berkata...

Roti john jrg jmpa yg sdp..sbb xsuker sos manis2..hehe tp klu kt sini sedap HARUS cuba tu!!

ALoNa CintamaniszLite berkata...

nk try kena beratur ye nad...hehe..

mama lieyna berkata...

K.eina kalau tmptkena beratur pnjg mls nk cuba..hehe.. mls nak nunggu nak2 kalau panas..huu..

Lama tk mkn roti john..

Sweetmama berkata...

roti john warisan mmg sedap, kalau dia buka stall time pasar ramdhan kat putrajaya mmg beratur panjang la nak membelinya..

k.eija jarang mkn kat warisan ni, selalu pergi kalau ada org bawa (opismate). Memang bihun sup dia pun sedap, nasi ayam dara kat situ pun sedap..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...