10 Mei 2013

JJCM | Satay Willy @ Sg Ramal Food Court

Isnin aritu cuti peristiwa utk Negeri Selangor
Bila dah cuti memang hari 'menggantung kuali' la utk MamaZN 
Hekhekhek! =p
PapaZN ajak pi dinner kat Ramal Food Junction @ Sg.Ramal Kajang
Tujuan utama nak pi makan Satay Willy, yumyum! 

Bertolak pas Asar, cuaca 'sedang elok'
Dapat jek tempat duduk, hujan turun dengan lebat!
Naseb baek pilih tempat duduk kt area berbumbung
Kena tempias sket, huhu!

Bila dah sampai tempat makan ala-ala food court ni
Idaknya la nak makan Satay Willy sesaje
Sate order jugak, side dish lain still jugak order
Perghhh! Side dish konon, haha!
Sume yang di order pun main dish jugeeekkk hahaha!


PapaZN nak order 20 cucuk
MamaZN cakap order 10 jek la
PapaZN tanya, cukup ke?
Okey, nak bagi fair order 15 cucuk
Sudahnya, tu pun payahhhhhh bebeno nak ngabiskan, huhu!



Lama dah tak datang sini
Burger bakar pun dah ada, baru ku tau! Hukhuk ;)
Tapi ni Burger Bakar Abang Burn




Budak tahan ngantuk. Pastu buat hal
Ada je tak kena!



Burger Bakar Abang Burn - ni Zakwan punya
Naseb baek dia boleh abeskan walau tahan ngantuk & buat hal ;)
MamaZN suka lagi RBB banding dgn yang ini ^_^


MamaZN & PapaZN order nasi lemak jugak
Yang ni kami order kat sebelah kedai Burger Bakar Abang Burn tu
Okeehhhh, sangat rekomen pada kawan-kawan
Nasi lemak ni sangat sedap!!! Terutama sekali sambal dia
Terbayang-bayang sambil menaip ni, huhu...



Beli ABC ni sebab Zakwan dah terpengaruh dengan citer Upin Ipin
Uncle Muthu jual ABCD (Air Batu Campur Durian)
Tapi Zakwan taknak ada durian ;)
Sudahnya, anak bujang ni pi makan eskrem jek! Grrrrr...!
(tak sedappppp! =/)




Ramai giler kan kat belakang tu?
Hujan - sape2 yang dok kat open area semua sumbat dok kt tmpt berbumbung jugak


Balik tu semua pakat tido awal
Sebab kekenyangan giler, huhu! Sengkak perut!


Ehhh, tapi nasi lemak tu serius sedap, korang..!
Try la! ;)






11 comments:

syawalsimpsons berkata...

nk dtg selaloo tak kot...sebab akob tak suke ngan tempat sesak...

JaSSNaNi berkata...

nad, sedap kan.. satay dia lembut je.. haa next time nak pegi mmg mr mama kata nak makan nasi lemak lak.. dia kata mcm sedap.. tak try hari tu, so dah nak cakap sedap.. wajib try nanti.. :)

Falsya berkata...

nasi lemak tuh tgk gambo pun dh tau sedap..tp jauh sgttt laaaa..sobsss

Nana berkata...

Si pasya ni kan dia pantang tgk makanan seme sedap je dia tu hahahahaah

amiey lee berkata...

Satay willy ni nak buka cawangan area sungai besi nnti heee

:: Cik Viva :: berkata...

gemuk2 kan sate willy nih...sodap tu..

♥cikmOt♥ berkata...

bila tah nak cuba satay willy ni...
now takde masa sangat nak jalan2 ujung minggu

mamafarah4 berkata...

hehehe..dpt gak mkn satay willy tu..pas ni teringin apa lagi nad..hahaha..sedap ek nasi lemak tu..kang nak try la..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

mm...dpt tgk gambar nad jer la..

ADEEYA berkata...

nampak sedap satay. saya ada tag MaMaZN untuk join GA ;)

Zura@Iwan berkata...

alamak..jauh nk gi merasa kt sn..hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...