21 Mei 2013

JJCM | Makan Style Cucuk-Cucuk (Steamboat)

Jumaat malam baru-baru ni
Berjaya ajak PapaZN pi Uptown Reko Sentral, mihmihmih ^_^
Sebab sepatutnya malam tu PapaZN ada futsal
Alasan baeeeekkkk punya! ;)
(rahsia =p)

Pegi lepas Maghrib, tengok-tengok diorang tgh set-up booth lagi, haha!
Tu la pi punya la awal =p
Almaklum baru 1st time pegi
Kalu Uptown Shah Alam tu, kul 8.30 dah siap berjualan dah dorang
Tu yang kitorg pun pi awal jugak tu
Rupanya takleh nak berjalan-jalan lagi pun, hehe

Jadiknya, kita pi la mengisi perut dulu
Best la makan-makan kat sini
Ala-ala stall gitewww
Banyak pilihan makanan ada dijual

Macam sate, steamboat, nasi lemak, ayam goreng, kek, burger bakar, char kuey teow
Lepak-lepak sambil makan dalam gelap, haha!

Kitorang pun lepak-lepak gak
Makan-makan steambot style cucuk-cucuk tu
1 cucuk RM1, tp kalu lidi tu ada kaler merah harganya RM1.50


1st time kitorang try steamboat camni ;)


Pilih-pilih-pilih! Rambang mata uols! Haha!


Dah selamat upload kat IG dah aritu ;)


Serius sedap!
Rasa macam tak cukup, tp kena beringat
Sebab nak jalan lagi pastu kan? Hihihi
Tak sangka pulak Zakwan & Baby Nayli pun suka

Dan yang pasti, sos 3 rasa dia sodappppp sangat!
Uiiiih, terliur makcik wehhh! ;)


Sementara tu, Zakwan berjaya 'pow' PapaZN beli ice-blended ni
Zakwan nak vanilla tp MamaZN pilihkan stoberi cekelat, hihihi



 
Tak nmpk muka pun, huhu!


Best ar lepak kat sini
Terus MamaZN tak ingat kat rancangan feveret - Versus, huhu!
Tapi tu la, nak pi selalu macam mustahil sangat, hukhuk...
Anak-anak kat umah ni kul 8.30-9.30 dah selamat beradu lena diulit mimpi
Tak dan nak berjalan malam pun
Ni pun elok masuk dalam kereta dah tido dah semua, huhu!




p/s:
plan utk berhibernasi ditangguh kan kottt
sbb mood macam dah ok sket, muahahaha! =p

 

14 comments:

Masya berkata...

tu dia.. banyaknya.... steambot pilihan..

eima berkata...

mmg pilihan aku dihujung minggu .. pegi bukan beli pe pun ... saje je pi jalan2 exercise ...

slalu pekena sate ikan tu

mummy_ayu berkata...

Ayu pun suka makan yg cucuk2 nie but hubby tak minat sgt..

lieyalatif berkata...

menarik ni nad...ari tu tgk kat blog sape ntah makan cucuk2 gini...nampak mmg menggiurkan ...betul tu nad...kalo sos sedap maka sedappp la jadinyer.....

syawalsimpsons berkata...

sue penah g sekali je

*∽ IZAN ∽* berkata...

Meriahnya UP Town Shah Alam Nad...!! ni yg kat seksyen 24 tu kerr...?

K.Izan pun tak pernah sampaii. AMboi satay steamboat cucuk.. meriah bangett!!! Ice blended pun pakai fresh milk.. tengok pun rasa teringgginn!!

psst.... dapat gi makan2 terus mood baekk ekkk hihihihi

Adlin Mohamad berkata...

lama x jalan2 kat tempat sesak cam ni sejak anak ramai dulu rajin gak pi downtown tu pekena steambot ..kat uptown x pasan ada ke tak ..x sangka kat jln reko pun ada hahha

Sweetmama berkata...

untung la nad PapaZN ni suka JJCM,
Reko Sentral ni depan umah kami je, tp sgt2 jarang berjalan ke sana.., rasanye adalah 3 kali setahun je kot terjah Reko Sentral ni..huhu

Sue-Rya Qistina berkata...

pergghh..bnyk giler cucuk2 tu kot!
mmg rambang mata nak pilih

MrS. F!zA berkata...

hebat ah ice blended dia guna air mahal..untung ah nad anak2 msuk tido awal..anak kita selagi tk pukul 12 mana nktido..sekali mama tido lewat..sobsss

Nana berkata...

Suke mkn kat area sogo amrul slalu gak bawa dulu ms dk kl

Cute Mum berkata...

kami bila bosan selalu gak datang kat sini.. tapi kalau awal sebelum uptown buka, uyun suka makan ayam penyet kat Layar Maju.. takpon makan burger bakar kat gulai panas..

fazilzura berkata...

lama x jln time mid night sjak2 ado amni huhhuhu...

ch@ berkata...

pergh, menyucuk-nyucuk mataku menengoknya, tersusuk hati juga teringin hendak merasa. mmg menarik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...