23 Mei 2013

Cerita Zakwan Happy Join School Trip :)

Semalam ada sorang mak tu punya la susah hati, punya la risau 
Baru rombongan sekolah yang makan masa setengah hari
Belum lagi pi kursus motivasi anjuran sekolah menengah, kem PLKN, masuk U, etc
Mau ada yang nangis bengkak-bengkak mata!
^_______^
Almaklum, Zakwan baru 1st time
Mesti la perasaan tu bercampur baur huhu ;)

Teacher kata kul 3 dorang dah ada kat school semula
3.15 Zakwan dah sampai umah dah - van skolah anta

Mak nya ni, yang dari pagi dok risau-risau tu
Nampak jek kelibat Zakwan terus rasa legaaaaaaa ya amat! Haha!


Baby Nayli pun tertunggu-tunggu Abang Zack balik tau! ;)
Tengok mulut/lidah dia buat apa.... Hmmmm :)


Belum bukak kasut lagi, Zakwan dah start bercerita dah
Mama layankan aje la, haha!
Syok plak dengar dia citer macam-macam :)

 
Mama, tadikan saya naik bas sekolah
Besarrrr!
Bas sekolah dia cantek, Mama...!
 Dalam bas saya duduk dengan Amin
Saya tak duduk dgn Radhia pun 
(tiap-tiap hari balik school, mesti nama Radhia ni yg disebut =P)

*********

Tadi saya pegi tengok angkasa (pegi Planetarium)
Macam-macam warna
Pastu saya naik roket tapi takde tempat sandar
Penat la Mama, tmpt tengok angkasa tu banyak tangga!

 *********

Saya tengok haiwan macam dekat zoo
Tapi semua cuma patung-patung haiwan je
Dekat jek dengan kedai umah Aunty Wawa
(Muzium Alam Semulajadi, Presint 15)
 Ada gajah, ada harimau, ada spider, ada frog
Saya tak takut pun
Tapi... Saya ada takut sikit la masa tengok rama-rama

*********

 Seronok! Tapi penat sikit
Teacher amik gambar tadi, saya buat gaya Iron Man 
T___T


 Memang nampak sangat Zakwan kepenatan
Muka pun dah merah-merah macam udang kena bakar
Air bekalan pun tinggal suku jek
Biasanya separuh pun tak sampai
Memang penat/haus betul la tu agaknya

Alhamdulillah, Zakwan berjaya timba pengalaman baru lagi :)


Bila ditanya, nak pi trip lagi tak?
Nak! 
Tapi nak pegi dengan Mama, Papa & Baby
Lerrrrr.... ^_^


12 comments:

Chekgu Azrine berkata...

Anak mama betul erk!

mama lieyna berkata...

Hikhik.. sambil,baca smbil mmbygkan keadaan zakwan bercerita..hikhik.. alahai anak, happy sgt nmpknye tu, semua nak kongsi kan..tak nyempat2x :-)

syawalsimpsons berkata...

yee zakwan suke...aunty soya dah agak dah zakwan mesti suke punya

MRS. K berkata...

mesti die enjoy sebab pegi dengan kawan2..

lieyalatif berkata...

Haaaa kan lieya dah ckp awal2....kompom zakwan excited n sonok...omaknye sedia tadah telinga je laa dgr cerite die bawak balik heheheheh

eima berkata...

aku gelak tang rama² ..ade ke takut rama² ...hahahhaha lawak lawak la zakwan ni

nayli tu die panggey baby ek .. ingatkan adek ... o0o

zakwan ni mmg mamat jiwang ni sudah pandai ayat awek tu aasek sebut nama awek je tu kan ... haaaaaaaaa

fahim plak hari2 sebut nama khair zaquan anak eija mamakerry tu

lizz berkata...

waa zakwan heppi pi trip...
nak pi trip ngan mama papa yer acaner tu...munkin best lagi pegi ngan mak ayah kot...

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

hahahhahaha..
kan dah cakap ..kita kat rumah/opis nie serba tak kena tunggu anak balik...
anak balik je..cerita bagai nak rak happy...
huhuhuhu naluri seorg mak tak tengok anak depan mata tuhan je tahu

Sue-Rya Qistina berkata...

haaaa..tgk mama, kan zakwan ok je. mama ni risau lebih la. hehehe

zakwan ni sama la ngan si kakak, belum sempat bukak kasut sekolah dah berceloteh panjang. mcm2 kan. seronok betul dia

ieyda berkata...

hati ibu nie selagi ank xblk, selagi tu duk runsing...bila ank dh blk rasa lega, dia lak xcited duk bercerita itu ini...hepi sungguh zakwan ye...

lia berkata...

Mmg best btol abg Zack p trip... Iskkk x sabo tunggu giliran Amsyar lak...

ch@ berkata...

Ihiks...alaaa comel je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...