09 Mei 2013

Cara Selamat Untuk Halau Nyamuk

Kalau guna penyembur serangga tu, memang la nyamuk mati kan?
Tapi sebabkan ada bahan kimia dalam semburan tu
Agak kurang selamat la buat kita untuk jangka masa panjang, ye tak?

Tapi kalau ada cara mudah dan selamat
Dan paling best ia berkesan (menurut mereka yg telah cuba)
Apa salahnya kalau kita pun try jugak kan?
Dah la dari bahan semula jadi yang memang senang nak dicari
Pastu murah pulak tu kosnya
Dah tu pulak, selamat - kesihatan diri pun terjamin
Pendek kata, memang bagus la! :)

MamaZN terbaca info tentang cara selamat utk halau nyamuk ni kat FB
MamaZN nak sharekan dengan kawan-kawan pulak
Tak rugi pun nak cuba, hihi...




Berkesan atau tak, tak sure sebab MamaZN tak cuba sendrik
MamaZN nak try la nanti
Nanti MamaZN share kan testimonial nya ek, haha!



p/s:
tuan belog pi j-card day, hihihi
daaaaa! ^_^

 

8 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

laku laa bunga cengkih nanti, hehe.
limau nipis mmg dh mahal dh...lagi mahal ler lepas ni, hihi..

eima berkata...

aku pun ade baca ...hmmm mls nk try ... elok guna bio dr kimia kan ...hmmm mls

Nory Zoulkefle berkata...

boleh cuba nanti...tq for sharing..=)

syawalsimpsons berkata...

best la jln2 j card ni

Budak Kampung berkata...

kak jom try buat hehhe

meh sini http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/05/teka-teki-harga.html

nadia farahida berkata...

nanti kak nad share ehhhh menjadi takk

mama lieyna berkata...

Baru tau, bleh try kt kampung.. sink nyamuk takde..:-)

Syoknye g sopink..

CheNamNam berkata...

hakak pon ade bace lam fb gak..lepas nie kompom limau ngan bunga cengkih laku gila...hahahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...