06 Mei 2013

Bestnya CUTI! ^___^

Assalamualaikum & Selamat Pagi! :)
Besssttttnnnyeeeeee arini cuti
(^_________~)


Alhamdulillah perjalanan balik ke kampung dan kembali dari kampung
Sangat-sangat-sangat la smooth
Jem sket-sket tu standard la
Kate pun lalu jalan lama ;)

Alhamdulillah jugak diberi kesempatan 
Utk tunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia
Laki bini 1st time nak ngundi, haha!
PapaZN kata macam nak pi peksa SPM plak nervous nya, kekekekek...!

MamaZN undi pagi, PapaZN amik sessi petang, hehe
Lepas undi balik KL semula


MamaZN undi di SEMAJA
2nd time masuk skolah ni
1st time dulu sbb temankan Aunty Yaya pi amik result PMR, haha!


Sume orang dah tunjuk jari, MamaZN nak jugeeeekkk, hekhekhek =P


PapaZN plak ngundi kat SKKS
Punye la lengang pusat mengundi PapaZN ni, haha!
Takdenya nak kena beratur panjang-panjang


Tahniah pada yang berjaya
Semoga terus dapat mentadbir negara dengan adil dan saksama
Kata dacing kan? Hikhikhikhik
Pada yang tak berjaya, muhasabah diri
Mesti ada yang silap di mana-mana - perbaiki diri
Ada la hikmahNya tu belum diberi kesempatan utk menerajui negara

Walau apa-apa-apa pun yang terjadi
Moga keamanan, kesejahteraan, ketenteraman dan perpaduan 
Dapat terus dikecapi
Sebab-sebab-sebab
SAYA SAYANG MALAYSIA! 


5 tahun akan datang la baru dpt tgk perang bendera ni lagi...
Lenkali takyah la kempen pakat lawan bendera sape paling besar dan banyak
Semak la! Haha!
Memang la meriah, tapi kotor, hehe
(pendapat peribadi)



Kawan-kawan semua cemane?
Seronok pi ngundi?
Hehe
Ok la, nak kluar jenjalan, haha!
Daaaaa! :)





17 comments:

MrS. F!zA berkata...

tk sabar nk tggu bendera2 kt putrajaya ni dicabut..rosak pemandangan..haha

Adlin Mohamad berkata...

kita hari mengundi demam ... kena jaga anak2 sbb king gi jaga undi pulak dah rugi 1 undi kekekek
hari ni KL keje okey so king cuti turn dia pulak jaga anak2 xdenya nak gi jejalan hehehe

mummy_ayu berkata...

bestnya cuti...Ayu...nie kat opis..dah la sejuk, nagntuks.. emmm

Sue-Rya Qistina berkata...

seronok tu mmg seronok. tapi ada kisah di sebalik itu. huhuhuhu

syawalsimpsons berkata...

Sue pon nk kuar jln2 gak...kikikiki

Ya ALya berkata...

Ya firs time jd kerani pengundian...pengalaman yg menyeronokkan bertemu dgn pelbagai kerenah para pengundi.....

Nad klu g ptg mmg lengang pun....mmg time pg tu ramai orang....ya ni kali ke3 mengundi...xrajin g pg2....penat beratur....

mama lieyna berkata...

Syok sbb cuti.. tak syok sbb tak join mengundi ini tahun..hu.. kena tunggu 5 thn lg..

Sesiapapun pemimpin kita, moga mereka lebih adil, saksama, dan tidak melekakan kita kpd dunia semata, akhirat juga sgt penting... Amin...

mama tisya berkata...

amboi sronok cuti kuar jln2 ye..tkpe2 hahaha

mama_umar_maryam berkata...

bestnyer cutii..hehehe

Falsya berkata...

betul la ckp papaZN..mcm nak amek SPM gayanye..nebes je..tunggu result pun nebes je...hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jue ingat jue sorang je kali pertama..hahahahhaa
nad pun sama rupanya

Chekgu Azrine berkata...

Alhamdulillah...setel dh ek perang ngundi..huhu..semak kepala tgok wall.fb..

Cho Zila berkata...

mengundi kat kampungler jugakni yerk.. kat mana ni Nad?? best jadi kali pertamani.. akakni dah banyak kali, syukur merasainya...

Sweetmama berkata...

itulah kan k.eija pun sama pertama kali ngundi so ekcited jgk la dok tunjuk jari bukti kita dh ngundi..hehe

Lisa Sheila berkata...

Bestnya cuti..hee.. Apapun..selesai sudaa.. Kalah dan menang adat bertanding...yg penting amanah yg digalas haruslah dilaksanakan dgn cara yg betul...

~aSHa~ berkata...

perang bendera kt sini meriah nad...siap ada patung2...replika2....mcm2..ihiihi rugi x amik gambo

QA's ~ mamapapa berkata...

mmg lain mcm seronoknya blik ngundikan?
jmputla jenguk entry trbaru sy :)
http://theqas.blogspot.com/2013/05/its-teachers-day-of-2013.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...