09 Mei 2013

Beriadah Sambil Gembirakan Anak-Anak :)

Lama dah tak pi beriadah petang-petang
Lately ni petang jek ujan lebat
Riadah pagi-pagi memang tak la kot
Masing-masing putera puteri lilin, hihihihi...
(nak 1000 daya, taknak 1000 dalih, kan? kan? kan? =P)

Lama pun dah tak jejak Taman Tasek Cyberjaya ni
Suka pi sini sebab luas
Tapi time ramai orang pack jugak la dengan budak-budak!
Petang tah bile tah, kami pi la jejakkan kaki ke sini
ZakwanNayli la seronok sebab bleh main playground
Dah tau nak main playground tapi tetap nak bawak beskal dari umah
Sabo je la Zakwan ni...


Ahli gimnas yg baru =P


Zakwan pun kemain lagi bawak beskal lepas dua-dua belah tangan
Eksen jek tu, roda kecik pun tak tanggal lagi =p


Fesyen Baby Nayli kalu naik buai nak dok bersandar jek
Like A Boss! =p


Haiiii, dak tecit dah pandai bawak diri turun gelongsor sorang2 ;)


PapaZN terpaksa masuk dalam tunnel ni jugak, huhu!
Sebab nak selamatkan Baby Nayli dari terperosok kakinya ke dalam lubang tgh tu
Mula-mula tak perasan
Tapi bila MamaZN nak amik gmbr Baby Nayli
Baru ternampak lubang kat tgh2 tu, huhuhu!
Dah la Baby Nayli pun laju jek berjalan dalam tu
PapaZN la penyelamat!
Banyak dah rosak-rosak dah alat mainan kat sini, tskk! =/




Tengok gaya Baby Nayli! =)
Dia nak tengok PapaZN selamat kluar dari tunnel atau tak, hahaha!


Selalu kalau datang sini, mesti bawak buku roti yg dah expired
Tapi kali ni takde la bekalan utk ikan-ikan tu
Nampak sangat dah lama tak beli roti, hahah!
Takpela, kasi chance anak-anak kluarkan peluh
Main-main-main!
^______^


p/s:
weekend ni apa pulak aktiviti kita, papa? ;)



11 comments:

lia berkata...

nak.. cer bawak Zakwan & Nayli ke pantai purtajaya... kita nak p, x sempat2 g

syawalsimpsons berkata...

weekend ni terjah mid carik kasut yg dah tamat rowayatnyer kat umah tu

Alycia berkata...

ohhh.. ni dekat cyberjaya kan...
lama dh xg kat situ..

mekchu berkata...

hahaha.. nasib tak ramai org situ.. nayli yg sgt aktif.. x sabar nk tggu wawa bsr mcm nayli..

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad happynya Zakwan & Nayli kat taman tu ya..mak-ayah yg penat ngejor :)

http://azatiesayang.blogspot.com/2013/05/terima-kasih-nad.html

LYAfrina berkata...

seronok la abg zakwan & nayli..
nayli nampak lasak jugak orgnya.. bagus2..

nadia farahida berkata...

omeyyyy angattt nayliii ni. :)
teringat2 nadia gambar dia dalam drawer dekat depan tv yang kak nad post dekat fb. hahhahaha

mama lieyna berkata...

Ha laa..baru perasan, lama sudah tak bwk anak2 beriadah...ptg hujan je kan..

Amboi nayli, berani... leh geng akeem... arif lak smpai skrg tak berani naik gelungsur bergelung gitu :p

CheNamNam berkata...

Bestnyerrrr.....nayli kemaen suker lagi dia taktau yg org dok risau kat dia..tgk dia main pon dah seriyau..budak2 memang seronok kalau dibawa ke tmn permainan nie...

Masya berkata...

amir pun x pandai lg kayuh basikal xde ... roda kecik tu...

Nafisa81 berkata...

permainan rosak mmg bahaya utk anak2...dak kecit ni mana tahu bahaya...lagi berlubang lagi diterjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...