22 Mei 2013

1st Time Zakwan Join Rombongan Sekolah


Sejak Khamis/Jumaat lepas lagi mak nya dah dok risau-risau-risau
Ngalahkan tuan punya badan!
Anak bujang sorang tu pun takde masalah apa-apa, happy jek
Maknya yang lebey-lebey, uwaaa!

Untuk pengetahuan kawan-kawan
Zakwan ada school trip arini
1st time pegi trip dengan kawan-kawan
Naik bas, pegi Planetarium, KL & Muzium Alam Semulajadi, Putrajaya
In shaa Allah, kul 3 karang baru balik umah
Ikut tentatif program macam tu la
Moga dipermudahkan perjalanan Zakwan dan kawan-kawan

Aduiiii, sangat susah hati nak lepaskan Zakwan pegi trip ni sebenarnya
Sebab terasa Zakwan ni kecik sangat lagi, haha!
Tapi kalu tak bagi pegi, kang kesian pulak kat Zakwan
Kawan-kawan dok cerita best pegi trip
Dia tecengang sorang-sorang
 Lagipun, tah bila dia nak cuba berdikari kan?
Biar la dari kecik-kecik camni
Bak kata orang-orang lama, melentur bulur biar dari rebung

Tak sabar nak tunggu dia balik 
Mesti macam-macam cerita nya nanti tu
Silap-silap kang, Zakwan ajak Papa, Mama & adiknya pegi tmpt yg sama weekend ni 
Haha!

Teacher pesan, nanti bawakkan tumbler yang bertali panjang utk Zakwan
Sebab Zakwan punya jenis tak bertali
Aihhh, jenuh pi Giant nak pi cari tumbler baru, huhu!
Dah la tak banyak pilihan
Redho jek la amik brand Giant, haha!
Nakkan bertali punya pasal =P


Harap Zakwan pandai bawak diri...


Moga Zakwan happy la jalan-jalan ngan kengkawan
Berbakul-bakul pesanan MamaZN pada Zakwan
Pesanan yang sama diulang-ulang banyak kali
Haha!


p/s:
very the mak-mak punya feeling!
=P


18 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

begitulah nak lepas farisyah dulu...
hati mak takkan tenang selagi tak jumpa anak..huhuhuhuh semua berkerja tak jadilah..

moga zakwan happy2 bersama kawan2

Lily@MamaZaraZareef berkata...

insyaAllah Zakwan ok kan..suka jek tadika yg ada buat sesi lawatan2 mcm ni..malangnye sekolah zara takde..wuwuwuu

JaSSNaNi berkata...

owhhh.. hari lawatan ye ... sama la nad.. dulu kimi tadika pun akak pesan berbakol2 gak kat dia.. semua mak kepoci je.. sama je.. :) hahaha.. nanti banyak lah citer itu ini yg zakwan bawa balik..

MrS. F!zA berkata...

isnyaallah ok tu nad..doakan yg baik2 je mesti semuanya jd baik.Doa seorang ibu kan.

lieyalatif berkata...

mmg nad..semua mak pun akan rase mcm tu...lieya pun mase miamija ikut school trip tuk pertama kalinye mmg dok risau...berbakul2 pesan ngan tecer die heheeheh

dont worry okey..everything will be ok...siap sedia jek laa tadah telinga dengar zakwan cite pengalaman die nanti heheheehh

eima berkata...

syok nye dpt jalan ..a nak aku tak pun skool die buat trip takat pi library sebelah taska je ..huhu

Sweetmama berkata...

srnoknye zakwan dpt joint trip school, insyaallah zakwan mesti ok punyer..

syawalsimpsons berkata...

selamat jln2 zakwan..blk mesti mcm2 citer tu

nuyunbiz (001873431-W) berkata...

salam kenal..

seronok tengok gambar budak2 ni..sweeet je..budak2 dapat berjalan,memang tak hingat dunia..mak2 ni lah yang risau.. :-)
boleh kita berkawan :-)
http://www.jutawanshaklee.com/

juelee berkata...

seme mak mak akan ada feeling gitu nad.. maklumlah selama ni anak2 duduk ngan kita je....

berani gak la zakwan nak join ektibiti kan, cuma kita ni la mak mak riso lebey

mekchu berkata...

kalo zaqwan ada henfon dah berpuluh2 kali call kot.. kikiki..

zarena heeney berkata...

mmg gitu la bila jd seorang ibukan
pasti akan risau anak2

semoga trip berjln dgn lancar
Amin

:: Cik Viva :: berkata...

Seronok kecik2 dah boleh g lawatan..sy dulu form 6 baru mak bg pegi lawatan..huhu

Alin Marlini berkata...

seronok pi rombongan..

lebih suka cotton..

Sue-Rya Qistina berkata...

ala sian kt mama nad ni risaukan zakwan ye. mmg parents x boleh ikut eh? mcm tadika kakak dulu, parents boleh je nak ikut, tapi segala kos tanggungan sendiri

Adlin Mohamad berkata...

sama kes ngan lin dulu masa kyra 4thn ada rombongan ke KLCC ..siap call techer tanya cam mana hahha

~aSHa~ berkata...

tak sangka anak dah besar kan..jap je masa berlalu....dah gi rombongan dgn kawan2 pula....

dah balik ke belum tu

Nana berkata...

mia so far xde lg rombongan
harap jgn la ada sementara dia cuti lama nnt
nk juga bg dia mrasa g rombongan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...