04 April 2013

Turun Temurun Dari Mak Ke Anak...


Aritu time balik kampung
Apa mimpi tah
MamaZN pi bukak-bukak laci pastu terpandang baju dress ni
NenekZN simpan lagi baju ni rupa-rupanya!
Seingat MamaZN, baju ni AtokNenekZN beli kan utk anak sulung nya
(saya le tewww =p)
Masa tu AtokZN belajar kat UK & baju ni beli kat sana la
Brand Mothercare

Kalu dicongak-congak balik
Dah dekat 31 tahun la usia dress ni
Serius macam tak percaya!
Sebab kualiti nya masih elok
Takde la carik-carik ke, reput-reput ke
Maybe sebab NenekZN simpan elok-elok kot kan? ;)





Dan aritu trus jek pakaikan pada Baby Nayli
Sedang elok, muat-muat jek!
Masa tengok Baby Nayli pakai baju ni
Terus terasa macam - macam ni agaknya aku dulu-dulu, hihihihi
Rasa sayu, sebak, hepi, terharu, bangga
Sume ada! ;)


Baju seusia MamaZN ;)


NenekZN tengok pun terkejut!
Sebab baju tu cucunya pulak yang pakai, hehehe
Time tu AtokZN takde, dah pegi keje
MamaZN MMS jek pada AtokZN
Atok sendrik pun tak sangka baju tu masih elok
AtokZN cakap,
Nanti Atok nak cari ada 2-3 helai lagi baju MamaZN time kecik-kecik
Ada tersimpan lagi dalam laci, tp kena punggah balik la
Lagipun dah lama sangat kan
Lupa sudaaa laci yang mana satu, hihihi


Rugi MamaZN tak cari gambar MamaZN kecik2 pakai baju ni
Kalu tak, bleh compare kan sape lagi comey, hahhaha!
Alerr, tak sempat pun nak cari aritu
Lenkali la ;)



16 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

wahh,..memng turun temurun ni...nayli nanti sila simpan tuk cucu mama kamu...hehehe

Norhaizan hakim berkata...

Bagus betul kualiti baju tu sampai boleh anak pulak pakai.
antara baby nayli dan baby Nad..dua-dua Kz rasa sama comey...tapi kak Ton lagi comeyyy..hahahha..kelako betul iklan tu!

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Wow..31 tahun dah bj ni..kagumnya..:-)

:: Cik Viva :: berkata...

lamanya ade lagu baju tu..buleh frame tu..hehe

Masya berkata...

lama tu.. rezeki nayli lah ni...

ch@ berkata...

Wow...comel. Mn tumpah kuah kalau tak ke nasi.

JaSSNaNi berkata...

lama tul dress tu... bangga dapat pakai kan utk anak sendiri baju mamanya dulu...

eima berkata...

peerrghhh lama tu ... bj aku kecik2 dulu byk keturun ke kucen aku ...muahahahaha

MRS. K berkata...

wahhh... berkurun tahannya

Ya ALya berkata...

pasni simpan lak untuk anak nayli lak tau.......

agak2 nad bam bam macam nayli tak....ada tak gambar lama,nak sangat tgk gambar nad kecik2 dulu...hehehehe

mama tisya berkata...

wah turun temurun..elok lg ye

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

tak sangka betul...
mesti nad dulu mcm naylikan

Sue-Rya Qistina berkata...

sama jugak ngan saya. dress2 saya si kakak dah rasmikan pun dulu. hehehe. kualiti kain dulu2 mmg bagus kan :)

mama lieyna berkata...

Kagumnyee.. lama tahan tuuu :-)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

mcm mak akak laa...simpan baju masa akak kecik dulu yg elok2 dan cantek2 (tp tak beli kat luar negara la, hehe)...akak punya dlm almari. Tp masa nk pindah umah sendiri...akak pun tak tau mana baju tu dh.

aLyNnZ berkata...

Sentimental value tuuu..bertuah baby nayli..cantik plak bj tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...