09 April 2013

Tak Puas La Jalan-Jalan Kat ALAMANDA!

Terasa macam dah lama sangat tak masuk Alamanda
Bila PapaZN tanya nak pi mana
Lajuuu jek jawab nak pi Alamanda
Padahal bukan ada apa pun kan?
Haha!

Kul 10.30 kluar umah, kul 11 dah sampai
Naseb baek parking banyak lagi time ni
Jalan2 MPH dulu - saje nak tengok buku-buku
Belek-belek, amik, bayar
Dah kluar baru teringat ada voucher MPH 
Hasil menang contest aritu tak guna lagi
Adoiyaiiiii! Dah la bulan ni expired!
Membeli lagi la ni kekdahnya ni nanti :)

Dah lepas kluar MPH
Zakwan dah tak sabar-sabar nak pi beli kasut
Sebenarnya dari dalam MPH lagi dia dah macam tak keruan
Tak menyempat-nyempat =P
Dah lama dia teringin nak kasut Batman


Sesi pilih memilih


Tggu kasut =p


Hajatnya nak pi Bata plak, tp budak-budak ni nampak pulak mende alah ni
Layankan aje...


Jumaat ritu tgk FizaNaman update ada kedai baru bukak - Uniqlo
Besau btul kedainya!
Ramai gilerrr orang!
Masuk kejap jek, sbb walau ada sale giler-giler tapi takde yang berkenan, huhu!


Amboi, abes bergaya dah tu ;)


Baru berjalan skettt, Zakwan dah mengadu lapo
Alaaaa, maknya tak puas nak berjalan lagi ni, huhu!
Kehendak anak perlu diturutkan
Kalu idak, malu makpak kalu dia wat perangai tgh2 org ramai tu, huhu!

Pi la KFC dah situ jek yang terdekat time tu


Makan sendrik





Memang Zakwan lapar!
Set nasi & ayam seketul tu dia sorang jek abes kan!
Dengan fries nya lagi...
Tu pun bising lagi kata masih kelaparan
Dia mintak nugget & whipped potato
Bukan takmo belikan
Takut kang masuk macam-macam kang muntah plak


Amik gambo Zakwan dengan kasut baru sementara tggu PapaZN mengasap =p


Kesimpulannya
Maknya tetap tak puas berjalan!
Anak-anak dah start enjin walaupun dah dibagi makan
Ni kes tido lambat bangun awal pagi la ni, huhu!
Nak repeat lagi PapaZN pun sama tak larat
Balik la kami dengan MamaZN yang ketidakpuasan hati, huhuhu!
Takpe, takpe...
Sighhh..!
Naseb baek malam tu nak pi JJCM cari mi ketam! ;)


Pesanan buat PapaZN
Jom repeat 'ukur' Alamanda lagi ;)





16 comments:

ieyda berkata...

nak tnya kasut zakwan tu beli kat kedai man nad? bnyk choice tgk gmbr atas tu....hihihhiii terbekenan lak...

lia berkata...

he3 kena repeat lg ni papaZN.. kot x, tentu nad x lena tidu ekekekeee

Chekgu Azrine berkata...

akak dah lama tak gi alamanda..adala 3 tahun kot..duduk pun jauh..hehehe..camne nak gi selalu ek

Iela Fazielah berkata...

bestkan jln2 alamanda.. tu pasal akak selalu ke sana...

Sue-Rya Qistina berkata...

dah bertahun kot x g alamanda. last pegi masa bambam baby lagi, masih bf lagi, masih x reti nak melasak lagi. tu pun pegi sbb hubby ade show kt sane. :D

eima berkata...

dah lama tak pi alamanda ...waktu opis ni pun daha lama tak pi rasa2 nye lebih 6 bulan dah kot ...

Adlin Mohamad berkata...

kita tinggin nk buat party b'day 3k kat superbowl bawah tu dah survey2 rege mmg ok tp cam jauh pulak ngan sedara mara asben ..tgh pk ni kekeke

syawalsimpsons berkata...

nak ukur alamanda...kena roger2 la sue yee

Ya ALya berkata...

ya pernah g sekali alamanda ni....
time tu lapor diri kt KPM putrajaya...
balik tu meronggeng ke sana,sb time tu ngidam nak makan big apple donut...

best ar duk area sana....macam2 tempat boleh jalan kan...

JaSSNaNi berkata...

bape keluasan alamanda tu nad?
hahahaha.. sabo je ler ngan karenah anak2.. nak2 kalau barang diorang dah dpt.. terus ajak balik.. hahahahaha

Nafisa81 berkata...

tak pernah gi alamanda.. :(

zarena heeney berkata...

nak skit "D

MRS. K berkata...

Haha baru pi bayar bill tenet kt digi alamanda td huhu

aLyNnZ berkata...

Alynn pernah skali jer kot g alamanda..ms tu alamanda br bukak tak glemer lagi..anak2 dpt yg dihajati mamanyer kena mengalah dulu hihi..anak2 nak membesar mmg kuat makan kan..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

beshnya zakwan dpt kasut baru ya..hehehe..nway, mujur time dok klang dulu kita mmg jenis tak rajin ukur mall..balik2 pon jusco bkt tinggi or sunway pyramid jekla..sbb klu kite mcm nad, kompem menngelepar dok kuantan..sbbnya kat kuantan cume ada megamall, kuantan parade ngan east coast mall jek..balik2 pon tu jek yg ada..kekekekek

ALoNa CintamaniszLite berkata...

cantek laa kasut zakwan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...