02 April 2013

Sempat Beraksi Sebelum PITAM


Ari Sabtu aritu
Sempat la pi terjah Pesta Belon Panas kat Putrajaya nun

Kengkonon nya pegi kul 10 pagi tu kira dah awal sangat
Berangan campur excited nak tengok belon panas
Rupa-rupanya nan ado!
Taktau la pulak yang belon panas tu naik pada masa-masa tertentu
Rugiii jek datang jauh-jauh, huhu!
Almaklum la baru 1st time sampai tempat-tempat camni
Hehehe...

Nak pi tempat lain pun dah takde mood
Ingatkan boleh la pi terjah Alamanda plak ke
Sejukkk sket kan sebab ada air-cond

Tapi dah dari tapak pesta sampai ke dalam kereta 
Asek nampak 2 bayangan jek sepanjang jalan
Serius rasa macam nak pitam!
Berenti kejap bawah pokok, duduk kejap
Bila bangun balik dah mula berpinar
 Kononnya kuat, so teruskan la perjalanan ke kereta
Tak boleh jugakkk
Terus terduduk kali kedua tepi jalan jek, haha!
Adoiii, malu plak rasenya bila diingat-ingatkan balik
Tapi apa nak buat... Have to la, huhu!
Last-last, PapaZN bawak anak-anak pi kereta
MamaZN tunggu jek tepi jalan dok bawah pokok
 Serius dah tak larat nak berjalan dah time tu

Cuaca terik sungguh!
Menjejeh-jejeh peluh dibuatnya
Sedangkan baru pukul 10.30 pagi
Anak-anak lagi la ksian

Dengan orang ramainya
Pelik betul... 
Tengok diorang macam rileksss jek takde rasa apa
Siap bawak baby kecikkk plak
Takde la riso panas ke, apa ke
Ksian pulak nengok baby tu kepanasan...


Naseb baek la sempat lagi beraksi depan kamera
Sebelum kejadian pitam tu, huhu!
Ada jugakkk la gambar buat kenang-kenangan


Ni time dalam kereta
Masa PapaZN isi angin tayar, hihi... Sempat aje ;)


Ni masa mula-mula sampai
Konon-konon nak amik gmbr heli belakang tu
Tapi tak nampak la pulak


Sampai-sampai trus beli air dulu
Giler tak larattt!


Belon panas takde
Belon-belon yang cenggini berlambak!


Jalan ke depan sket ingatkan merasa la tengok belon panas
Sebab dari jauh nampak macam ada sebuah lagi
Rupa-rupanya bukan
Memang saje dibaringkan gitu belonnya tu
Kasi pengunjung merasa cemane keadaannya boa berada bawah belon tu
Tapi nak masuk kena bayar RM2
Takpela, lenkali jek la, huhu!
Amik gmbr dr luar sudaaa...





Lepas daripada bergambar yang ini la mula rasa berpinar mata tu
Pening-pening lalat jadiknya
Terus ajak PapaZN balik
Giler tak larat dah time ni
Jalan pun sorang-sorang jek
Anak-anak PapaZN yang pegang
Rasa macam tak patut jek time tu
Tapi apa nak buat, tak larattttt!!!!!


Naseb baek masih menten senyum, hihihi


Melepas la sudaaa
Beriya cakap kat Zakwan nak tengok belon panas
Ada gambar Doraemon la, apa la...
Last-last hapah pun tak dapat!
Hukhuk!
Sedeyyyyy....

Salah timing daaaa...!




18 comments:

lia berkata...

nad nmpk birah amat d 1st pic ekekekeee

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

kesian nad..
tuelah kat sana memang panas..
tahun nie jue tak join sbb ada eventkan...
lain kali datang pagi ye..

syawalsimpsons berkata...

sue pon sama slh time waktu g ngan kengkawan jumaat aritu....rupanyer naik pagi n ptg je..mmmm...

Adlin Mohamad berkata...

mmg panas hari sabtu lepas kan ...kitaorg dok dediam kat umah je hehehe

*azni* berkata...

sebab tu saya g malam..tak sanggup nak harung panas2 dgn anak2..

mama_umar_maryam berkata...

ade niat nk g..tp beselah apai..die kureng suke bab ramai2,panas2 nih..tp yg die suke blh plak ;p

lizz berkata...

aah la hari sabtu haritu memang panas sangat...saya tak tau pun ader pesta belon panas..huhu

ieyda berkata...

ieyda xsempat nak pegi pesta nie, coz masih kat kg time tu....

Nafisa81 berkata...

minum air lebih sikit nad...musim panas ni bahaya..lebih2 kita pompuan ni...cepat jer kena kencing kotor kalau tak cukup air

Nana berkata...

tu la nye mmg dia ada masa2 dia naik belon tu
penah pegi dulu tunggu kat 2 jam last2 xtahan panas balik saje je

JaSSNaNi berkata...

aah kan nad.. mmg panas.. now i know why heli tu takde.. dia round2 kat udara sampai taman botani.. no wonder la heli dok berlegar2 banyak kali kat atas ye.. akak lupa 100% pasal belon tu kat sana.. kalau tak akak pun terjah skali..
kata org2 putrajaya.. kul 7 belon dah standby utk di naikkan.. sampai sblm tengah hari.. lepas tu petangnye lepas kul 4 kot..

Ya ALya berkata...

cuaca sekarang mmg panas....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

owh...kat putrajaya pun mcm tu ke??

al-kisah...akak pun penah gi pertunjukan belon panas ni kat aloq staq beberapa tahun lepas. Gigih pagi2 keluar dari tepen...sampai sn dh kul brp (perjalanan 2 setengah jam)..tinggal satu belon jer yg elok terapung di udara. Tgh sebok cari parking...tgk belon tu dorang dh nk bawak turun...aduhaiii...dh laa belon tu tinggal sebijik aje. Hat tu pun diorang nk bawak turun, sedeyy..mai jauh2 woo nk tgk belon panas. Rasanya belon yg sama mcm nad amek gambo tu ler kalernya, huhu.
Dh ler pertunjukan tentu tentunya diadakan kat kawasan lapang, cuaca mmg panas menggigit2 kulit..uii, tu baru panas dunia...mm.
Nasib ler ada pertunjukan payung terjun, kapal terbang kawalan jauh yg mcm2 jenis...boleh laa menghiburkan hati yg panas tak dpt tgk belon panas dekat2 ni, huhu.

Kalo nk naik belon panasssss...kena tunggu sesi petang. RM10 sorang. Bkn tak teringin tp yg dh sanggup beratur panjang pun dh ramaiii sgt, giler!!! Belon panas belom pasang lagi masa tu. Dh bayar RM10 tp belon panas takleh nk diterbangkan disebabkan angin kuat di atas atau hujan turun...haru jgk, kan..huhu..

Suami akak kata...gas tu mahalllll. Mana leh dorang pasang sepanjang pertunjukan.
Ye lah...tp paling tidak pun pasang lah sebijik sebijik. Gilir2 ngan belon panas lain..

Tu pengalaman akak kekonon nk tgk belon panas, :p

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

alahai ciannye..mesti zakwan teruja nak tgk belon panas kan..xpelah lps ni thn depan boleh la g awal2 pagi..

k.eija setiap thn dpt tgk belon panas ni sbb event ni depan opis je tp spjg 5 thn dh event ni berlangsung di putrajaya x berpeluang lg nak naik n bawa anak2 naik sbbnye tulah ada timing nak naik dia n tiket asik abis je...x dpt naik tgk pun jd la..hehe

Zarena Heeney berkata...

ena pun pernah pergi aktiviti belon panas kat putrajay dulu tapi sedih gak
sebab kena beratur panjang gila utk naik
kesudahnya balik jea dgn hati kecewa sbb tak dpt naik belon

Iela Fazielah berkata...

kak ila xsanggup nak gi panas terik mcm tu.. Laki akak lg la xingin dtg..huhu

mama lieyna berkata...

Seb baik gmbr maintain senyum... hehe :-)

Masya berkata...

itulah salah satu sbb x sanggup pg tempat² mcm ni masa panas tkt pitam... huhuhuhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...