09 April 2013

Pernah Rasa Jem Kurma?

Dah lama dah pun dapat jem ni
Orang kasik hamper ada la terselit salah satunya jem kurma ni
Tapi tu la...
Tak bukak-bukak sampai la baru-baru ni
Naseb baek lama lagi tarikh expired nya, huhu!




Nape ek dah sekian lama baru nak bukak?
Emmm, sebab MamaZN tak suka rase menda-menda baru
Biasanya makan roti dengan jem stoberi
Memang dari dulu sampai ke sudah jem stoberi jek la
Bila dapat jem kurma ni dah terasa macam pelik
Tu la tu, takde rasa nak mencuba
Tu sebab ada pepatah, belum cuba belum tau! 
Kan? ;)

Tapi sebab aritu tah datang la keberanian nak merasa
Sebab macam sayang pulak, asek terperosok dalam peti ais tu
Tak bukak-bukak
Sekali, bila dah rasa...
Eh, ehhhh... Sedap jugak rupanya!
Rugi tak bukak dari dulu, haha!




Tapi agak manis sket la rasanya
Macam makan buah kurma yg sebenar tu
Bezanya yang ni mcm dah diambik isinya dibuat jem


Kawan-kawan penah rasa jem kurma?



17 comments:

Masya berkata...

seyes x pernah jumpa lagi... jem kurma.

aLyNnZ berkata...

tak pernah rasa lagik..ada dijual kat sini kot eh?

mama lieyna berkata...

Jns mcm nad gak, liat sket nak rasa benda baru.. mmg tk pnh beli pun..

eima berkata...

tak suka sbb manis ... peanh mkn ...waktu tu SIL kerja kat arab sana rajin die bw balik mkn2 arab tu ....lagi satu tu halwa putih tu lagi la manis ... tgk diorg mkn roti jugak

Nana berkata...

Kahhh sama la kita
Xsuke dan xde keberanian cuba menda baru
Mcm ritu dpt adiah nestum perisa ginseng tbiar je xmakan2 hehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

tak pernah nad!!

best erk?
bulih try kalo org bg free.. heheh
kalo nk beli takut bazir je kot x leh trime dek tekak.. heheh

lia berkata...

x pernah jumpa pon nad jem kurma ni he3

Syazana Zainn berkata...

tak pernah makan jem kurma lagi

tu la, kite pon mcm akak juga

kalau benda baru, rasa mcm antara nak dgn tak nak cuba.hihi

mamafarah4 berkata...

hahaha.. tomei jer la perangai nad ni.. samalah nad..akak pun tak suka sangat nak cuba mkn benda2 pelik ni.. kalo suami akak tu,apa yg pelik tu yg dia nak try.. jem kurma ni ada makcik bagi masa kat kg tapi brand lain la dan akak x mkn pun..suami akak ngan anak2 jer yg mkn.. Hahaha

♥cikmOt♥ berkata...

samalah dengan...akak pun kalu menda baru ni, lambat sikitlah nak merasa...

syawalsimpsons berkata...

sue tak penah try lg

ieyda berkata...

xpenah lak rasa jem kurma nie...

Tua Leesya setahun dri sepupu dia tu..

lieyalatif berkata...

Xpenah rase nad...pes time tgk nih...nampak menarik lah....lieya ni suke gile kudap2 cream crakers cecah sapu jem....kat umah wajib ade nuttela dgn jem strawbery hah huhuhuhu

Adlin Mohamad berkata...

cam sedap x pernah pulak rasa padahal mertua dah 3 kali gi mekah xde pulak diaorg bawa balik ekkeke

Zura@Iwan berkata...

penah gak rasa jem kurma...

tp akak suka taruk jem coklat mcm jem lady choice tu arr..eh betui ke lady choice ntah..haha..

Sue-Rya Qistina berkata...

x pernah mkn lg jem kurma. nmpk mcm best je ni

ALoNa CintamaniszLite berkata...

tak penah....
jus kurma penah, hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...