15 April 2013

PERCUTIAN YANG BEST Tapi Tak Seronok Sangat, Hukhuk! =/


Cemana tu?

Assalamualaikum & selamat pagi kawan-kawan! :)

Seperti sedia maklum
Percutian kali ni kami ke Bayou Lagoon Park Resort, Melaka 
Family day la kiranya ni

Alhamdulillah, serius memang best!
Memang puas hati dengan bilik, water park, layanan staff
Disebabkan rasa puas hati tu
Maka, kami 1 family pun rasa selesa dan happy jek sepanjang percutian singkat ni
Tercapai la objektif kiranya ni
Ada sikit-sikit here & there tu biasa la...
Mana ada yang betul-betul sempurna kan?
No hal la tu..!


 Anak dara yang happy sepanjang percutian
Amboi, posing sakan ek! =p


Tapi dalam seronok-seronok tu
Ada jugak terselit tak berapa nak seronoknya
Kami cuba jugak la utk berseronok (sikit!)
Sebab takmo nak rosakkan mood happy tu
Walaupun dalam hati ada rasa sedikit gundah gulana

Mana tak gundahnya, bila anak bujang sorang ni demam la pulak!
Sebelum dan semasa pegi - ok lagi
Elok sampai hotel masa tengah nak check in
Zakwan dah mula tak bermaya
Badan dah start panas dah
Tapi salute gak kat Zakwan ni
Walau tak larat, dia ada hati lagi nak bersuka-ria
Kesian tengok Zakwan
Tapi nak buat cemana
Walau Zakwan paksa diri utk bergembira sekalipun, rebah jugak akhirnya...




Lepas check in, Zakwan dah mintak AtokZN temankan dia baring dalam bilik
Memang tido jek sepanjang masa
Naseb baek bawak bekalan ubat-ubatan
Dalam kul 3 camtu, Zakwan bangun ajak pi mandi kolam
Ikutkan aje la
Dapat berendam kejap jek pun
Tak lama pastu Zakwan dah ajak naik atas semula - dah tak larat
Start lepas mandi tu, dalam 3-4 kali jugak la Zakwan muntah-muntah
Perut kosong pulak tu, takmo makan
Tu la Zakwan bila dah excited sangat
Sampai makan pun taknak

Malam tu paksa jugak Zakwan makan
Bila ditanya, Zakwan nak makan bubur ayam McD
Layankan aje janji Zakwan nak makan
Lepas Isyak kluar la pi cari McDonalds
Ada la bersuap 5-6 sudu camtu
Terus terlena sampai ke pagi
Takpela, ada jugak makanan yang masuk daripada terbiar tak berisi kan?

Keesokkannya (semalam)
Nampak macam dah ok tapi rupanya belum, huhu!
Badan Zakwan still panas lagi
Jalan pun tak larat
Asyik nak berdukung jek
Dalam kereta otw balik KL pun tido jek dia
Sampai-sampai BSP terus pegi klinik amik ubat
Suhu dah cecah 39 darjah celcius
Panas sangat dah tu kan?


Nampak tak Zakwan?

 
Nak macam ni jek la dia... Sedih tengok Zakwan :(


Dan sehingga ke pagi ni, Zakwan belum betul-betul kebah lagi
Jadiknya hari ni Zakwan tak pi skool - rehat kat umah
Dan nak dijadikan cerita
PapaZN pulak yang demam! 
Amik MC la jawabnya, huhu!

Moga superhero-superhero MamaZN ni cepat sembuh
MamaZN pun kena kuat semangat
Kerja lebih sket arini sbb dah tambah lagi 1 tugasan - jadik nurse!

Doakan ye kawan-kawan!
Ni pun cepat-cepat buat entry ni
Pasni dah bz jaga orang sakit
Sori kalu tak BW!
Nanti-nanti MamaZN buat review pasal tmpt kami pegi ni ya!


Happy Monday!


20 comments:

lia berkata...

Cpt sehat yer Zakwan...

Amsyar pon x p tadika... Chic pox x habes g... Maka kia pon perabih coti gak ni hu3

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Ala siannya..demam plak zakwan ya..get well soon k..

*x menahan tgk anak dara sorang tu posing..hehe

Masya berkata...

alahai demam pulak zakwan yer kat sana.. tu lah masalah kesihatan ni ssh nak didugakan..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Alahaii..sian la xdpt sakan mandi kolam renang. Xpe la...dlm proses anak2 mmbesar ni mmg ada yg kita kn lalui perkara mcm ni ms bercuti.

**mujur la ada super mama yer.. :)
Mmg musim agaknya la. Alg pn demam dari sabtu lg..skang ada pening. Risau mmg risau. Leh doa jer la dari umah. Kwn2 alg pn ramai yg demam..mm

Chekgu Azrine berkata...

semoga kedua2nya cpt sembuh!

*∽ IZAN ∽* berkata...

Alahai siannya Zakwan..... demam pulak masa gi bercuti. Yg penting seronok dah dapat berkumpul ngan ahli keluarga kan.Musim gaknya Nad. Dania pun dah start selsema dah ni.

Balik ni kasi zakwan rehat n makan ubat yek. moga cepat2 sembuh ye. gundahh gulana hati mama papa tu

eima berkata...

kesiannye zakwan tak dpt nk enjoys ...
cepat sembuh ye nak ...
slalunye kite plan pi bercuti ni sbb nk happy kan anak2 bila diorg plak tak leh enjoy ...rasa sedihkan ...sedih sbb diorg tak hepi.... hmmmmmm

aLyNnZ berkata...

Bayau lagoon tmpt baru yer..? Ok2 excited nak tgk review sbb alin org mlk pernah dgr pembinaan bayau lagoon tp cepatnyer siap..

Betul kalau anak tak sihat lagi2 time cuti mmg agk terganggu sket emosi..alin pernah kena ms cuti2 sabah danish demam panas jugak..huhu..

Tak per anty alindoakan zakwan cepat sembuh k..

Mummy Ayu berkata...

ala siannya..memang tak seronok gie holiday kalau ada yg tak sihat..
to Abg Zakwan & Papa Zakwan..get well soon yer!!

syawalsimpsons berkata...

moga semua cepat sihat yee

MRS. K berkata...

same la. hadif demam jumaat haitu. haini still panas lagi badan die

Delimasari berkata...

yesss - mama kena kuat ni... harap mereka cepat sembuh.

Sue-Rya Qistina berkata...

alalala siannya zakwan. kalau anak2 demam, kita yg susah hati kan. semoga cepat sembuh ye

Alyyani Anuar berkata...

korang mmg rajin cuti2 kat water theme park. tempat paling lomah sekali alya nak pegi. sebab mak diorg 'rajin' sangat nak uruskan baju2 basah. heheh.. sian abang zack, weak sgt tuh. takde aksi2 dari dia. demam nak pandai lagi lah tu. teringat pulak kat adel. batuk selsema kahak. tak aman buat keje kat ofis. GWS abg zack and also papa ZN.

~aSHa~ berkata...

sian spiderman demam....byk bantu org ni...sampai diri sendiri demam....

lieyalatif berkata...

Eh nad dah pegi bayou yek!!!! Lieya baru plan2 nak kesane...nanti nad buat full entry yek...nak bc n tgk gambar kat sane....

Alahai sian zakwan...tu laa kite xduga kan nad....disaat nak bawak anak hepi bercuti jatuh sakit plak...harap zakwan dah sihat sepenuhnye...xpe laa nanti boleh plan bercuti lagi ke sane.....

Ape pun pic first tu tebaik...pandai nayli posing comel gitu...caer hati aunty tauuuu!!!

mama lieyna berkata...

Aduhai.. apa nak buat kan, sakit ni dtg tanpa diduga.. moga cpt baik keduanya..

Arif k.eina pun demam on off last week, siap muntah bagai gak, cuti emegency je la last week..tak smpt stori kt blog sbb blog cume citer outdated je, autopublishnkan..huu..

Myra Jay berkata...

Comelnyaaaaa Nayli posing cenggitu... :)


Ksian abg Zack tak sihat....

Nana berkata...

penah rasa pengalaman mcm ni
masa g melaka 2 bln lepas
sampai sana mia demam
langsung rasa xenjoy nak oliday risau kan anak

mamaRIFQY berkata...

memang kan ? kalo gi mane2, tetibe anak demamm, anak tak sihat..mmg rase tak best.Nak holiday pon xde mood sbb kesian kat aak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...