01 April 2013

Penangan Penghujung Cuti Sekolah!


Sabtu petang kami balik Teluk Intan
Jalan sangat la smooth walaupun sebelum tu hujan lebat
Bertolak jam 5.15 petang
Lambat kan?
Sebab nak attend birthday event dulu
Sanggup tu ;)

Sampai umah AtokNenekZN jam 8.45mlm
3 jam setengah - standard la bila ada anak2 ni
Berenti rehat la, berenti nak makan nak minum la
 Pastu sempat lagi berjalan malam tu ;)
Ke mana? Nanti MamaZN citer ek ;)

Hari Ahad pulak (semalam)
Dah balik ke BSP semula
Balik petang lepas pegi kenduri kawen kat Bagan Datok
Kul 4.15 bertolak balik
Bajet-bajet kot-kot bleh la sampai dalam 7.30mlm ke kan
Ingatkan sama la kelancaran perjalanannya macam masa balik ke Teluk Intan tu

Rupa-rupanya....!
5 jam dalam kereta!
Jammed sepanjang jalan!
Berbeza sungguh la dengan time ari Sabtu tu
Dari Sabak Bernam membawak ke Sg. Besar
 Dari Sekinchan membawak ke Kuala Selangor
Pastu membawak pulak ke Kapar
Memang sepanjang jalan jammed!
Sabooooooo banyak-banyak, haha!







Ingatkan lalu jalan dalam takde la seteruk jammed macam lalu highway
Rupanya terkena jugak!
Ye la kan?
Ramai yang amik kesempatan nak bawak anak-anak pi berjalan last minute
Takpun balik kampung di penghujung cuti tu
Isnin (arini) kan dah start sekolah semula

Dah macam nak balik raya!

Kawan-kawan yang berjalan jauh tu ada kena jammed teruk tak?


 
 

12 comments:

eima berkata...

huh jem teruk tu .. tatahan ,...
mesti stress kan... tak suka jem ...

Alycia berkata...

nasib kitaorg blk dr kelantan xjem sgt sbb blk awal ari sabtu..

nad, kalau dtg ptg2 pun xpe..
jemput lah dtg kg kita ;)

ieyda berkata...

ieyda blk dari kg sabtu mmlm, alhamdulillah xjammed seteruk nad nie...

nad, ieyda nak tukar nama panggilan utk nad lah,ieyda panggil kak nad ye...kene hormat org yg lagi tua pd kita...

mummy_ayu berkata...

tu la.ramai yg cakap jalan jam teruks ..ye la..semua org pun nak balik keja & sekolah dah kan?
Ayu tak ke mana2 pun, so tak jam la...

Axie04 berkata...

kami layan jem kat highway
huhuhu
rasa nak nangis sudah

Salmi Khairil berkata...

jem jugak dari pantai timur...

Ya ALya berkata...

ya klu hari ahad last hujung sekolah,xkan keluar punyer,sb dah pernah terkena jem teruk cam ni....kt tgkarang tu mmg problem,mmg panjang jemnyer...kt sekinchan pun sama gak..

lain kali singgah BT23 lak yer klu balik jalan dalam....

Adlin Mohamad berkata...

x sanggup weiiii redah jem ....cam raya pulak dah ..

zarena heeney berkata...

perghhh teruknya jem
mcm nak balik kedah laks

lia berkata...

kami x kena jammed p-balik kg sbb gerak kol 6 pagi ekekkeeee

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

jalan jem mmg tensen la

ALoNa CintamaniszLite berkata...

jalan jem ni kalo mmg takde apa hal takpe...tp kalo ler ngan tujuan nk menghantar anak2 balik asrama mcm akak tempuh ahad hari tu...jenoh. Dh ler nk menghantar sorang sana sorang sini sorang sinun, jenoh weh. Jem kat jalan ari tu bkn sbb apa pun...mula2 sebab trafik light kat jalan utama di simpang tiga bkt gantang tu cepat sgt merahnya. Sepatutnya jalan utama hijau dia lamaaaa sket. Tambah2 hari akhir cuti sekolah. Mula laa menyumpah2 bahagian jaga trafik light kat MPT tu, huhu..

Lepas tu...ada eksiden lak kat padang rengas...aduhaii..mujur laa dh hantar akiss dulu, masuk lak taiping hantar along dan last hantar angah. Terlambat laa sepuloh menet....hehe. Mujur ler ada lagi yg lambat dari angah, ngee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...