26 April 2013

Outfit Of The Day (OOTD) Yang Serba Tak Kena! =P

Kejadian di hari Rabu yang syahdu, haha!
Rabu aritu PapaZN cuti, company punya besday - sume orang dapat cuti
Lepas amik Zakwan dari skool
Terus kami gerak ke Putrajaya nak lunch dgn AtokNenekZN

MamaZN suka pakai kaler electric blue ni
Ke royal blue ntah namanya...
Pastu baju tu pulak macam dah lama jek tak pakai
Tanpa berfikir panjang, MamaZN kenakan la shawl ngan baju yang tersebut
Memang takde pikir apa-apa pun
Sepanjang perjalanan macam rileks jek, berkeyakinan jek rasenya
(rasa yakin itu penting, okeh! =p)

Tapi sebaik jek sampai dekat-dekat dgn umah Aunty Wawa
Bapak banyaknya la kibaran bendera-bendera parti!
Dan sekelip mata.....
 'Tinggg!'
Serius baru terperasan! 
Ni kalu pi mengundi ni memang kena balik umah tukar baju ;)





Tu kejadian pertama
Kejadian kedua pulak terjadi kat Restoran Anje, Seksyen 15 Bangi
Punya la lawak
Rupa-rupanya staff LHDN pun baju rasmi depa kaler ini jugak ek?
Sejibik sejibun kot kaler dia, haha!
Tak pasal-pasal depa dok pandang-pandang MamaZN
Ate, riso la kot
Time tu dah lepas kul 2ptg tapi baru nak lunch
Takut MamaZN report ke ape, haha!
Tak kose mak!
Malunya aiii! Tapi ai is maintain ;)

Dah lepas pi Restoran Anje tu, AtokZN nak pi MPH
Jadiknya destinasi berikutnya adalah Alamanda
Dalam hati dok berdoa jangan la ada yang nak tersama lagi
Cukup-cukup-cukup suda dengan 2 kejadian yang di atas

Tapi kesian....
Tersama lagi dengan pekerja-pekerja MPH pulak
Ehhh, depa ni!
Sebelum-sebelum ni elok depa punya official baju kaler merah
Awat pi tukar sama ngan mak plak ni? ;)
Naseb baek cepat perasan dan-dan trus kluar pi main ngan Baby Nayli, hihi
Takut kang ada yang tersalah orang - ingat MamaZN ni pekerja MPH plak =P




Memang salah timing la bergaya dengan kaler ini, hihihi
Sekarang kan tgh bz berkempen di sana sini 
Kang ada yang ingat MamaZN pun berkempen sama, haha!
Adoiyai! 
3 kejadian berlaku dalam 1 hari yang melibatkan warna baju itewwww ;)
Pengalaman sungguh la!
Taksuka-taksuka-taksuka!
Lepas 5/5 baru bleh sarung semula la kot nooo, hihihi...


12 comments:

mamaRIFQY berkata...

kelakaa la nad ni !ade2 je...3 incident dlm satu mase..hehee

Fizah berkata...

haha lawak betoi laa..;D

syawalsimpsons berkata...

kebetulan betoi semua2 tu yee...ari rabu sue kat alamanda..klo x leh jumpe kan

Ya ALya berkata...

serba biru tu.......

lawak tul la.....

Sue-Rya Qistina berkata...

hihihi..haru biru dibuatnya kan. pernah jugak berlaku insiden cenggitu dulu. time kenduri kawen, boleh pulak tersama tema nya. aduhai..x pasal je

JaSSNaNi berkata...

hahahahahaha... tu la kan.. kadang2 kita ni mana fikir pun pasal2 tu semua.. tapi ada lak org yg begitu alert... hmmm sabor je ler sampai abis ngundi ni..

Iela Fazielah berkata...

kalau akak... Layan je... Kalau org tanya.. Nak kempen ke?.,ye..sy sygkan negara! Muahaha

zarena heeney berkata...

hehehehhehe nak pancing undi yea nad

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad...cantik bajunya.Lps ni kena simpan leklok...lps 5 hb pakai balik ya :)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

perasaan jer tu nad, huhu..

Adlin Mohamad berkata...

owang kuat ni ahhahah BN tu kikiki

CheNamNam berkata...

tapi chantekk lahh..!!hakak suke.
hakak suker sangat royal blue nehh...bile hakak pakai royal blue kannn dan dan hakak feel hakak putih gebu gitu...tak pasal2 terperasan..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...