11 April 2013

Nostalgia ~ Siapa Pernah Main? ^_^

Masa kecik-kecik dulu
Ini la permainan yang selalu dimain dengan kawan @ jiran
Happy Family, Donkey, Snap
 Waktu rehat ke, waktu tunggu bas sekolah sampai ke, petang-petang kat umah ke
Selalu bebeno la main mainan ni dulu
Semacam ada musim
Bila sorang main mende alah ni
Sumeeeee pun main jugak dengan kawan masing-masing

 Kawan-kawan pernah main tak mainan ni? ;)




2 mainan kad ni Zakwan dapat masa pegi birthday party kawan
Dalam goodie bag tu ada mainan ini
Biasa dapat jajan @ cikedis kan?
(tau tak cikedis tu apa?  =P)
Kali ni Zakwan dapat mainan pulak
Memang lain dari yang lain la




Mengembalikan nostalgia makpak Zakwan ni, hehe

Dan MamaZN mengaku
MamaZN walau selalu main mainan ni, tapi takde la expert @ terror mana pun, haha!
Selalu jek kalah bila main, wakaka! =P
 
Tuju tutup botol mesti penah main kan? 
Haha! Nostalgia, nostalgia...
Best wooo main tuju-tuju tutup botol tu
 Tapi sekarang ni payah nak jumpa tutup botol yang macam dulu-dulu
Sekarang ni sume pun jenis plastik jek


Apa lagi mainan masa kecik-kecik yang korang selalu main?
Jom share! =)


17 comments:

mama tisya berkata...

suka main happy family and slalu menang..hehehe...snap and donkey pn suka..wah siap dpt dlm goodiesbag party ek

mama tisya berkata...

lg 1 game UNO tk pn main domino

LYAfrina berkata...

suka suka.. lya pon pnh main..alamak..rindu lak.. bdk2 skarang xde dah main2 ni kan..smua maik i pad & game je..

ieyda berkata...

paling suka main donkey....kiteorg dl lukis sendiri je kad tu...ihihihii

mama lieyna berkata...

Utk yg lahir zaman 80an sure ingat :-)

Lg suka main org kertas dgn pakaian yg pelbagai tu.. :-) kalau dh bosan, siap draw buat bju sendiri...sukaa...

syawalsimpsons berkata...

dah lama betoi tak main ni...kikiki...


p/s : nad..tak dapat lg Fm...tapi semalam ada terime pos berdaftar, kena collect kat pejabat pos...arini...sebab mak takda semalam...nnt dah dapat..sue inform ye..

Nafisa81 berkata...

mestilah pernah main...hari tu terjumpa..belikan anak2...hmm..dia buat sepah2 jer..tak eksaited pun

ALoNa CintamaniszLite berkata...

masa zaman sekolah..akak main jgk tapi tak sangat laa.
Tp kalo anak2 akak..jgn kira laa. semua dorang reti main..kad uno, kad donkey, hepi famili ntah apa2 lagi...
Tu ada tersimpan kat dlm bilik dorang tu penyudahnya...

Masya berkata...

PERNAH MAIN TAPI SAYA DAH LUPA...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

mmg nostalgia betul....

kina pun suka main menda mcm ni. budak2 sekarang rugi..kita dulu untung!!

Sue-Rya Qistina berkata...

suka suka suka. best giler dpt main. hihihi :D

lizz berkata...

dulu suka sangat main tutup botol...sebelum kelas petang mesti main ngan member...happy sangat time tu...

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad..ada lg kad mainan camni ya?Nostalgia betullh....ha;ah dulu2 main kad ni ngan adik brdik.Adik brdik k.atie kan ramai...tak yah org luar join :D

Myra Jay berkata...

Rindunya dengan mainan ni.... teringat zaman dulu :D

Cho Zila berkata...

suka.. suka dapat main bendani.. seronok,,,,

Fizah berkata...

hoho...sukaaaa main ni dolu2...

mekchu berkata...

hahaha.. harus lah pernah.. paling geram kalo dpt donkey tu.. rasa nk menangis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...