08 April 2013

Memang SANGAT BETUL! Anda Bagaimana?

Memang sangat bertepatan la dengan MamaZN
Kengkadang tu
Amik masa dekat seminggu kot nak menyiapkan beg baju
Bukan utk sorang tapi utk 4 orang!
Dengan bapaknya skali punya pun MamaZN yang pack, huhu!
Padahal balik kampung sehari semalam jek pun! =p

Tapi serius tak tipu
Memang berbeza sangat-sangat dengan PapaZN
Apa yang MamaZN dok perati
Kononnya arini lepas Maghrib nak balik kampung
Sebelum Maghrib tu la baru pack baju bajan dan... siap!
Beza sungguh la!

Yang MamaZN ni
Siap pikir teruk-teruk sangat kottt
Arini pakai baju apa, esok nak pakai baju apa
Toilettries sume cukup ke dak
Punya la memikir apaaaaa agaknya yang lupa nak pack ni?
Siap tulis list bagai

Ingat lagi masa nak balik raya tahun lepas
Haaaaa, memang terasa macam nak bawak almari baju!
Dah la time tu 1st time Baby Nayli nak beraya
Memang fenin la, haha!


Memang sejibik sejibun MamaZN la ni ^_^
share from FB


Ni nak mula pening-pening lalat balik la ni
Hujung minggu ni nak Cuti-cuti Malaysia
Malam karang siap la dok bertapa memalam buta
Dok kemas baju, hahaha!
 Takleh buat siang-siang
Kang ada yang kaco, hihi
Buat memalam tenang sket sume orang dah tido :)

  
Walau terasa fenin-fenin dan letih
Tapi bila pikir nak bercuti terus jadik happy nak packing barang
Haha! 
Yeay!

 Ni baru 2 orang anak, kalu dah 4-5-6?
Salute la!


Kawan-kawan cemane? Sama jugak tak?





 p/s:
Berkurang, huhu!
Ada yang tak suka MamaZN ke? Hukhuk =/  


 

14 comments:

aLyNnZ berkata...

sama ler mcm alynn..agaknyer perempuan mmg cenggitu kot..kalau org laki senang jer jap je dah siap..

last 2 week hubbby nak g outstation..kite ni dr kelmarin dh risau apa nak bwk baju mana itu ada ker ini ada ker...?
at last hubby soh turun g tgk tivi..alin naik aitt dah siap pack bj dlm beg..? hihi

nak g cuti2 syiokknyer..

eima berkata...

pack baju paling susah ... pastu hangin satu bdn lepas geram kat enpanjang yg tak bersalah tu ... hahaha sekali ngan anak2 jd mangsa tp idak la aku cam ko 3-4 hari ... 2 jam cukup kot ... ready semuanye tp dlm keadaan stress ngan penat la ... hahahha

mamafarah4 berkata...

hahaha..samalah nad..memang gitu kot mak2 ni.. kalo lik kg memang dah pikir, pagi baju lain, kang tgh hr, pastu tu baju tido..lom pikir lagi baju backup..anak akak 5 nad..so beg besar gabak memang tuk baju anak2 jer.. makpak nya satu beg lain.. sp far kalo pasal keperluan anak2 tuk lik kg pasal baju memang akak yg sediakan.. ayahnya settlekan susu, botol, tarmus bagai.hehehe..

Adlin Mohamad berkata...

betlll nad - laki mak kalau pack baju pagi nk o/station pagi tu baru pack ..tp bila kita berhari2 pk nk pack baju apa ..siap kira senin nk pakai baju apa mlm baju apa kekeke padahal balik kpg dok umah je ..sbb anak2 dah ramai bertambah lambat dok packing baju hahaha

Zee Suhaini berkata...

bab ni paling leceh..banyak benda nak kena ingat,kang ade jugak yang tertinggal...selalo seminggu nak jalan tu dah pk dah..selagi tak masuk beg selagi tu la dok pening..

apepun..selamat cuti-cuti malaysia..

mummy_ayu berkata...

sama je kita..memang adventure bab packing baju nie..Ayu kalau packing..memang rasa semua nak bawak sbb takut tak cukup..hubby mesti bising..kalau bawak tak cukup, mcm mana..baju kotor ker....nak basuh..kang tak kering..so..kesimpulannya..memang kena bawa extra..tambah2 budak2 kan..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Pmpuan packing utk anak2 punya sekali. Lelaki utk dia sorg jer...huhu..
Tp somi akak ni lg mnja...kot nk balik kg beramai2, g bercuti ke....dia kena outstation ke...semua akak yg kemaskn brg2nya...huhu..

mama tisya berkata...

or lelaki mmg senang..sbb die pk die je..kita mak2 ni pk ank2 punye lg..suami punye lg..sendiri punye lg..heheh

**apa yg berkurang tk phm??saper yg tk suka??

Ya ALya berkata...

tension wo bab packing ni....ni ya nak kursus 3 hari pun dah pening2..

JaSSNaNi berkata...

kalau akak amik masa packing 2 hari sblm bertolak.. kang ade je yg tertinggal.. :) hehehe..

Chekgu Azrine berkata...

sis..kalau akak macam style lelaki tuh..hehehe..dulu akak pack kalau nak balik raya..sehari sebelum tu baru siap..sebab akak memang kena packing last mins baru tak tinggai brang..ngeee

MrS. F!zA berkata...

ktia punya style gak ni..selalu blik kpg ada mslh muatan..sbb bwk beg penuh baju bajan..siap fkir dh sehari bape helai pakai.wakaka

mama lieyna berkata...

Samalah nad,awal2 dah mikir...kdg tu kt ofis siap listkan dl ikut hari, then siap standby baju kot2 emergency :-)

Pompuan mmg gitu kot, llki ni, kjp je, yela mikir baju depa je.. kita ni mcm2, baju dll jgk kena mikir..

Myra Jay berkata...

Dulu iyer camni, tapi sekarang dalam tempoh 10min siap packing semua barang.. heheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...